Je huis renoveren: waar beginnen en… eindigen?

Je huis renoveren: waar beginnen en… eindigen?

Veel mensen verbouwen liever een oude woning dan een nieuwbouw neer te planten. Waarom? Een bestaande woning heeft vaak meer charme en uitstraling, zeker als het om de renovatie van een oud herenhuis gaat. Een huis renoveren is ook een duurzame manier van bouwen, want je geeft een oud pand een nieuwe bestemming.

Maar bij een renovatieproject komt er heel wat kijken en daarom is het een goed idee om een renovatiecoördinator in te schakelen die je al het werk uit handen neemt.

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen

Huis renoveren: waar beginnen?

Heb je een renovatieproject op stapel staan? Dan duiken er meer dan waarschijnlijk tientallen vragen in je hoofd op. 

  • Hoe eraan beginnen?
  • Op wie doe je een beroep (vaklui, architect,…)?
  • Heb je genoeg budget om je droomhuis te realiseren?
  • Wat met de opleveringstermijn?

1. Maak een planning op

Een goed plan is een goed begin. Lijst alle renovaties op en schat de benodigde tijd in. Doe dat ruimte per ruimte, kwestie van het overzicht te bewaren. Op die manier kom je goed voorbereid aan de start.

Maak een onderscheid tussen dringende werken en ingrepen die je kunt uitstellen. Focus op problemen en basisbehoeften: elektrische leidingen, badkamer, keuken, …

2. Bepaal jouw budget

Bepaal hoeveel jouw renovatie gaat kosten en neem ook mogelijke subsidies of premies mee op in jouw financiële raming. Zo kom je het totale kostenplaatje te weten. Opgelet, bouw altijd een marge in voor onvoorziene kosten. Bij een renovatie vallen er wel eens lijken uit de kast. Zeker als het om een oud huis gaat.

Kijk vervolgens naar je beschikbare budget. Is het realistisch? Zo ja, prima! Zo nee, maak dan keuzes of sluit een lening af.

3. Zoek een financiering

De woningprijzen stijgen nog altijd en de aankoop van een woning financieren is al lastig. Maar soms kun je toch niet anders dan elementaire gebreken aan te pakken. Kortom, weer op zoek naar een bijkomende financiering. Tip: kijk zeker eens of je in aanmerking komt voor een groene lening of energielening.

4. Kies een renovatiepartner

Om alle werken goed op elkaar te laten aansluiten doe je best een beroep op een ervaren renovatiecoördinator. Een belangrijke zoektocht. Kijk naar referenties en vraag een offerte. En denk eraan: een vlekkeloze renovatie bespaart jou heel wat zorgen.

Je doet er in ieder geval goed aan om je licht op te steken bij een aantal deskundigen. Zij geven jou ook betrouwbaar advies.

5. Vraag naar de timing

Belangrijk om een aantal praktische zaken te regelen. Bij een totaalrenovatie ga je best op zoek naar een tijdelijk onderkomen. Spreek dus zeker altijd een einddatum af met je renovatiecoördinator.

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen

Omvang renovatieproject

Je huis renoveren heeft een grote impact heeft op je leven. Ultieme doel? Een eindresultaat dat volledig aan jouw wensen beantwoordt, zodat het prettig en comfortabel vertoeven is in je nieuwe woning. Een van de belangrijkste factoren is de omvang van de werkzaamheden. Welke formule kies je? Je huis grondig renoveren en bij wijze van spreken alleen de muren laten staan? Of een gedeeltelijke renovatie waarbij je alleen de woonkamer, badkamer of het buitenschrijnwerk onder handen neemt?

De grootte van de renovatie heeft een enorme impact op de voorbereiding, het budget, de timing en de uitvoering van de werkzaamheden. Een accurate inschatting is dan ook van doorslaggevend belang.

Huis renoveren: een meerwaarde voor je woning

Een huis renoveren doe je ook met het oog op de toekomst. Een efficiënte en goed georganiseerde renovatie bezorgt jouw woning een mooie meerwaarde. Wanneer je bijvoorbeeld nieuwe isolatie plaatst, gaat de energie-efficiëntie van het huis er met rasse schreden op vooruit. Hetzelfde geldt voor nieuw buitenschrijnwerk. Ook een slimme zet: badkamer en keuken een opfrisbeurt geven. Zo stijgt je huis gegarandeerd in waarde.

Naast de financiële meerwaarde zijn er ook nog de esthetische voordelen van een renovatie. Na de werken ziet je woning er een pak frisser uit. Gaat het om een echt oude woning? Dan geniet je van hedendaags comfort in een charmante en karaktervolle setting.

Op zoek naar een partner om je renovatieproject in goeie banen te leiden? Neem dan contact op en vraag advies op maat of een offerte. Wij verzorgen de renovatie van a tot z en verlossen jou van alle zorgen en beslommeringen.

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.