De renovatiecoördinator

De renovatiecoördinator

Of het nu gaat om verfraaiingswerken aan je woning of gewoon om noodzakelijke herstellingen, renovatiewerken brengen keer op keer een heleboel hinder en werk met zich mee. Het begint eigenlijk al voor de start van de werken met het plannen van de werkzaamheden, het zoeken van een geschikte aannemer, uitzoeken welke vergunningen nodig zijn, nagaan op welke renovatiepremies je recht hebt, … Een hele boterham, zeker als je niet vertrouwt bent met die materie.

Maar ook tijdens de werken is het vaak op de tanden bijten. Je leeft midden op een bouwwerf, wat sowieso niet echt aangenaam is. Bovendien moet je de planning van de werken in het oog houden en zorgen dat je binnen het budget blijft. En vaak gebeuren al die taken dan nog ‘s avonds na een lange werkdag.

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen

Een renovatiecoördinator aannemen

Oplossing? Laat al deze lastige taken over aan een specialist die weet wat het is om renovatiewerken in goede banen te leiden. Een renovatiecoördinator aannemen levert heel wat voordelen op die ervoor zorgen dat de werken stressvrij en vlot verlopen. We overlopen de belangrijkste pluspunten.

Ervaring en expertise

 • Een renovatiecoördinator heeft vaak al ettelijke renovaties in goede banen geleid en weet dus hoe hij er een moet plannen.
 • Er zijn soms een aantal dingen waar je zelf niet aan denkt maar die voor een renovatiecoördinator bijna dagelijkse kost zijn. Denk maar aan het aanvragen van vergunningen of premies.
 • Een professionele partner in renovaties maakt een realistische schatting van de timing en het budget, zodat je weet waar je aan toe bent en onaangename verrassingen vermijdt.
 • Je beslist natuurlijk zelf over de planning maar professioneel advies van een expert blijkt van onschatbare waarde in de praktijk.
 • Uiteraard is de bouwtechnische ervaring van de renovatie-expert troef zodat hij met simpele ingrepen hetzelfde resultaat behaalt, maar dan goedkoper en sneller.

Stressvrij door de renovatiewerken

 • Ook tijdens de werken blijkt een renovatiecoördinator een grote hulp. Je hoeft zelf niet meer toe te kijken op de vooraf overeengekomen planning en het budget.
 • De aannemer-renovator leidt alle werken in goede banen conform de afspraken. Jouw garantie.
 • Vragen of opmerkingen? Dan zul je elke aannemer afzonderlijk moeten aanspreken. Behalve als je kiest voor een renovatiecoördinator. Eén aanpreekpunt … nog zo makkelijk.
 • De bouwcoördinator is jouw enige contactpersoon, wat voor meer duidelijkheid zorgt én een vertrouwensband creëert.
 • Gedurende de renovatiewerken verdedigt de renovatiecoördinator jouw belangen bij de verschillende aannemers. Stuk voor stuk betrouwbare partners waarmee we al jaren samenwerken. Kwaliteit gegarandeerd.

Bespaar geld en beheers risico’s

Een coördinator inschakelen kost geld maar levert vaak ook weer een besparing op. Onze specialisten hebben namelijk verstand van zaken en weten direct wat er moet gebeuren om resultaten te behalen. Belangrijk hierbij is onze vertrouwensrelatie met externe leveranciers. Zij weten met wie zij zakendoen en zijn hierdoor bereid om sneller concessies te doen op de inkoopprijzen. Ook risicobeheer is een belangrijke factor in de fase van verbouwingen, want hoe je het ook draait of keert … elk project houdt een aantal risico’s in. Met al zijn ervaring weet de projectleider van Renoffice precies waarop te letten en hoe deze risico’s te minimaliseren.

Samengevat takenpakket

Voor aanvang van de verbouwing:

 • Briefing en kennismaking met jouw verbouw
 • Technische aspecten controleren
 • Duidelijk budget opmaken
 • Heldere planning uitwerken
 • Uitzoeken van de renovatiepremies

Tijdens de verbouwingen:

 • Centraal aanspreekpunt voor al jouw vragen
 • Tijdsplanning opvolgen
 • Renovatiewerken coördineren
 • Budgetbewaking
 • Kwaliteitsbewaking

Na de renovatie:

 • Renovatiepremies aanvragen
 • Oplevering conform de afspraken

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen

Hoe maak ik een goede keuze?

De kogel is door de kerk: je gaat je renovatie uitbesteden. Maar hoe maak je nu de juiste keuze? Welke derde partij vertrouw je jouw renovatieproject toe? En wat zijn je garanties?

Tip: doe eerst research naar het bedrijf in kwestie voor je de knoop doorhakt.

 • Wat zijn bijvoorbeeld de ervaringen van andere mensen? Kan de renovatiefirma ook projecten voorleggen van vergelijkbare grootte? Referenties vertellen veel.
 • Het is daarnaast altijd verstandig om meerdere concurrerende offertes op te vragen. Zo krijg je een goed idee van de gangbare prijzen en je toekomstige investering.
 • Kijk naar meer dan alleen de prijs. Wat krijg je er precies voor terug? Welke garanties krijg je? Zit je gevoel goed? Een renovatieproject moet voor iedereen een bepaald enthousiasme oproepen dat resulteert in topkwaliteit.

Waarom de renovatiecoördinator van Renoffice?

Waarom je voor ons kies? Twee woorden: ervaring en deskundigheid. Want bouwwerkzaamheden brengen veel handelingen met zich mee die een goede organisatie vereisen. Onze aanpak werkt, zo is meermaals gebleken.

 1. Planning: een van de belangrijkste en meest complexe zaken. Iedereen is afhankelijk van elkaar. Door ons sterke netwerk hoeft jij je hier geen zorgen om te maken. Met onze aanpak zorgen wij ervoor dat de deadlines gehaald worden en je renovatie op schema blijft. Hierdoor ervaren onze klanten gemoedsrust. Afspraak is afspraak!
 2. Vertrouwen: open communicatie vormt de basis voor een goede vertrouwensrelatie. En natuurlijk primeert het eindresultaat. De verwachtingen inlossen, daar gaat het om.
 3. Contract: Wil je zelf het bouwproject leiden? Denk eens aan al die individuele handelingen die erbij komen kijken. Overal moeten handmatige prijsafspraken gemaakt worden… wat een werk! Met Renoffice ontsnap je daaraan. Ontzorgen heet zoiets.
 4. Expertise: Renovatie zit ons bloed. Door onze jarenlange ervaring leerden we creatieve oplossingen te bedenken en hindernissen te overwinnen, ook al gaat het om een heel complex project. En we houden de vinger aan de pols. We volgen de nieuwste producten, technologieën en technieken op de voet.

 

Verbouwen zonder stress met Renoffice

Verbouwen zonder stress? Kies voor een renovatiecoördinator. Wij werken enkel samen met aannemers die voldoen aan onze hoge kwaliteitsnorm. Of het nu gaat over kleine verbouwingswerken, een grote renovatie of een totaalrenovatie. Wij brengen alle werken altijd tot een goed einde. Neem contact met ons op en we bekijken samen hoe we ook jouw renovatie aanpakken.

“Het inhuren van Renoffice als coördinator is achteraf een zeer goede keuze geweest. De projectleider fungeerde als ideale sparringpartner met ons als klant. Dit heeft ons zeker tijd, geld en frustratie bespaard.”, familie: Wouters uit Staden.

“Wij zijn zeer content met de verrichte werkzaamheden. Dit bedrijf staat garant voor expertise en budget beheer. We waren erg blij”, familie Maes uit Roeselare.

Bekijk zeker ook eens deze korte video om Renoffice en onze manier van werken beter te leren kennen.

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

 • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
 • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
 • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
 • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.
Wij bellen je alleen op om je vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit je buurt neemt contact met je op.

Je krijgt snel een verblijvend voorstel.