Pagina titel

Renovatie woning

Renovatie van je woning gepland? Prima idee, want ze levert heel wat voordelen op. Meer comfort, een gezonde levenskwaliteit en een nieuwe look. En natuurlijk stijgt je woning ook in waarde, interessant bij een eventuele verkoop.

Je renovatie blijft over het algemeen goed betaalbaar, omdat de overheid renoveren en energiebesparende maatregelen sterk stimuleert. Je geniet van tal van financiële voordelen, die enkel van toepassing zijn voor renovaties en niet voor nieuwbouw.

Contacteer ons

Beschrijf kort jouw project en we nemen binnen de 24 uur contact met je op!

Totaalrenovatie

Voordelen van een woningrenovatie

 • Geniet van premies en fiscale voordelen die niet mogelijk zijn bij nieuwbouw
 • Bekom een meerwaarde op je woning bij een eventuele verkoop
 • Creëer de woning van je dromen, volledig naar jouw wensen
 • Maak je woning klaar voor de toekomst

 

Contacteer ons

Voordeel woningrenovatie
Start met de basis

Wanneer is een renovatie aangewezen?

Voordat je van start gaat, is het belangrijk om je huis grondig te inspecteren. Welke problemen wens je aan te pakken? Wens je jouw woning klaar te maken voor de toekomst? Een goede basis is van essentieel belang. Een professional kan je helpen bij de inspectie van je woning en oplijsten wat er op vandaag nodig is, om je huis klaar te maken voor de toekomst.

 1. De elektriciteit is aan vervanging toe

  Wanneer je een (oude) woning koopt, duiken er bijna altijd verborgen gebreken op. Oude elektrische installaties vernieuw je best zodat ze beantwoorden aan de huidige veiligheidsnormen. Tip: maak van de gelegenheid gebruik om ook de vloerbekleding en (eventueel) de draagstructuur te vervangen. Controleer zeker ook de elektriciteitsleidingen en kijk of ze geschikt zijn voor het huidige verbruik.

 2. Een hoge EPC-waarde

  Heb je een woning met een hoge energieprestatie? Je energiekosten kunnen op deze manier hoog oplopen in een niet-energiezuinige woning. Als je de woning binnen de 5 jaar zo grondig renoveert dat het EPC-label aanzienlijk verbetert, dan kan je sinds 2021 een premie verkrijgen. Vraag vrijblijvend advies aan via onze in-huis specialisten via info@renoffice.be

 3. Verwarming is verouderd

  Je doet er ook goed aan om ook de verwarming van je woning te bekijken. Overweeg zeker de optie van een warmtepomp of op z’n minst een hoogrendementsketel. Met de energieprijzen van vandaag verdien je dergelijke investering op korte termijn terug!

 4. Verfraaien en aanpassen van je interieur

  Oud huis gekocht en van plan om te renoveren? Of voldoet je huidige woning niet meer aan je wensen. Zijn de kinderen het huis uit en wens je meer comfort in huis? Denk dan ook eens aan de badkamer! In je badkamer start je de dag vol energie en kom je ’s avonds ook weer tot rust. De experten van Renoffice denken graag met je mee om jouw droombadkamer mogelijk te maken.

Voordelen van woningrenovatie?

Renovatie of totaalrenovatie is een optie dat steeds vaker wordt gekozen omdat bouwgronden duur en schaars zijn. Daarom beslissen vaker mensen om een bestaand pand te kopen en volledig te renoveren tot iets nieuws. Aanpassen en renoveren, is een investering die loont. 

 1. Waarde van het pand stijgt

  Na de renovatie woon je in een gloednieuw huis dat beter geïsoleerd is en beantwoordt aan de laatste energienormen. Je woont voortaan energiezuinig en dat merk je ook op de energiefactuur. Duurzaam renoveren betekent rekening houden met de toekomst en garandeert een lange termijnoplossing. Bijkomend voordeel? De waarde van je woning stijgt aanzienlijk zodat je meer geld krijgt bij een eventuele verkoop.

 2. Mijn verbouwpremie

  Als je een woning renoveert, kun je gebruikmaken van de premies voor renovatie. De overheid beloont renoveren om de woningkwaliteit te verbeteren en huizen op het Vlaamse grondgebied duurzamer te maken (energiezuiniger). Er bestaan ook allerhande premies voor bepaalde specifieke renovatiewerken. Afhankelijk van de voorwaarden van de premie, is het eveneens mogelijk om voor verschillende premies in aanmerking te komen. Zo zijn er premies voor ramen (glas- en schrijnwerk), sanitair, elektriciteits- en verwarmingsinstallaties, dak-, vloer- en muurisolaties, ... Vraag vrijblijvend advies aan via onze adviseurs via info@renoffice.be

 3. Woning renoveren: geniet van 6% btw

  De overheid neemt nog initiatieven om renovatiewerken te stimuleren. Is je woning ouder dan 10 jaar? En dient je woning als privéwoning? Dan renoveer je aan een verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van de gebruikelijke 21%. Voorwaarde is wel dat je de werken laat uitvoeren door een erkend aannemer

   

 4. Vermindering van de onroerende voorheffing voor energiezuinige gebouwen

  Nog een reden om je woning aan te pakken. Een energiezuinige woning zorgt niet enkel voor vermindering op je energiefactuur, maar je krijgt een vermindering van de onroerende voorheffing. Renoffice staat je graag bij hoe je je woning energetisch kunt renoveren.

Ik ga renoveren

Jouw renovatie plannen?

Een woning, villa, huis of rijwoning renoveren is specialistenwerk en laat je best over aan mensen met kennis van zaken. Ben je op zoek naar een partner die je renovatie van A tot Z in handen neemt? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of vraag een gratis offerte.

Renovatie huis, herenhuis of vakantiewoning? We kiezen voor elk project het juiste actieplan.

 

Contacteer ons

Traprenovatie

6 stappenplan bij Renoffice

 • Start coördinatie
 • Ontwerp
 • Draaiboek & Meetstaat
 • Offertes
 • Keuze partners
 • Uitvoering partners

Klaar om jouw woning te renoveren?

Waarom kiezen voor Renoffice?

 • 35 jaar ervaring met renovaties
 • Gemiddeld 300 renovatieprojecten per jaar
 • Bewaking van kwaliteit & budget

Beschrijf kort jouw project en we nemen binnen de 24 uur contact  met je op!