Wanneer is renovatie aangewezen?

1. De elektriciteit is aan vervanging toe

Wanneer je een (oude) woning koopt, duiken er bijna altijd verborgen gebreken op. Oude elektrische installaties vernieuw je best zodat ze beantwoorden aan de huidige veiligheidsnormen. Tip: maak van de gelegenheid gebruik om ook de vloerbekleding en (eventueel) de draagstructuur te vervangen. Controleer zeker ook de elektriciteitsleidingen en kijk of ze geschikt zijn voor het huidige verbruik.

2. Fiscaal voordeel voor dakisolatie

De renovatie woning gaat ook dikwijls samen met nieuw buitenschrijnwerk en nieuwe isolatie. Tot voor kort gaven deze energiebesparende maatregelen je recht op een fiscaal voordeel dat 40% van de totale kosten. Voor aanslagjaar 2013 heeft de regering dit fiscale voordeel beperkt tot alleen dakisolatie. De belastingvermindering bedraagt 30% van de uitgaven en is maximum 2.930 euro (aanslagjaar 2013 – inkomsten 2012).

3. Verwarming is verouderd

Je doet er ook goed aan om ook de verwarming van je woning te bekijken. Overweeg zeker de optie van een warmtepomp of op z’n minst een hoogrendementsketel. Met de energieprijzen van vandaag verdien je dergelijke investering op korte termijn terug!

4. Badkamer in een nieuw kleedje

Oud huis gekocht en van plan om te renoveren? Denk dan ook eens aan de badkamer! In je badkamer start je de dag vol energie en kom je ’s avonds ook weer tot rust. De experten van Renoffice realiseren graag jouw droombadkamer om dit mogelijk te maken.

Voordelen van woningrenovatie?

1. Waarde van het pand stijgt

Na de renovatie woon je in een gloednieuw huis dat beter geïsoleerd is en beantwoordt aan de laatste energienormen. Je woont voortaan energiezuinig en dat merk je ook op de energiefactuur. Duurzaam renoveren betekent rekening houden met de toekomst en garandeert een lange termijnoplossing. Bijkomend voordeel? De waarde van je woning stijgt aanzienlijk zodat je meer geld krijgt bij een eventuele verkoop.

2. De Vlaamse renovatiepremie

Als je een woning renoveert, kun je gebruikmaken van de Vlaamse renovatiepremie. De overheid beloont renoveren om de woningkwaliteit te verbeteren en huizen op het Vlaamse grondgebied duurzamer te maken (energiezuiniger). Opgelet, je huis moet minstens 25 jaar oud zijn. (Vanaf 2017 bedraagt het minimum 30 jaar.) De premie is trouwens begrensd tot 10.000 euro en bedraagt maximaal 30% van het geïnvesteerde bedrag. Sinds 2016 vraag je de premie in twee keer aan met een interval van minstens een jaar tussen de twee aanvragen. Per categorie (dakwerken, buitenschrijnwerk) moet je factuur minstens 2.500 euro bedragen.

3. Woning renoveren: geniet van 6% btw

De overheid neemt nog initiatieven om renovatiewerken te stimuleren. Is je woning ouder dan 5 jaar? Dan renoveer je aan een verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van de gebruikelijke 21%. Voorwaarde is wel dat je de werken laat uitvoeren door een erkend aannemer. De BTW korting geldt ook alleen voor werken in onroerende staat en woningen voor privédoeleinden (hoofdzaak).

 

4. Fiscaal voordeel voor dakisolatie

Je geniet ook van een belastingvermindering voor dakisolatie. Ze bedraagt 30% van de uitgaven en is goed voor een fiscaal voordeel van maximum 3.070 euro (aanslagjaar 2017). Voorwaarde is dat je woning minstens vijf jaar oud is en het gebruikte isolatiemateriaal een R-waarde van 2,5m m² K/W heeft.

Nog 7 gouden tips

 • Win maximaal informatie in
 • Stel een realistisch budget op
 • Bekijk wat je eventueel zelf kunt uitvoeren
 • Maak een planning op
 • Werk alleen samen met vakmensen
 • Spreek een duidelijke einddatum af
 • Volg permanent op

 

Renovatie woning gepland?

Een woning, villa, huis of rijwoning renoveren is specialistenwerk en laat je best over aan mensen met kennis van zaken. Ben je op zoek naar een partner die je renovatie van A tot Z in handen neemt? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of vraag een gratis offerte.

Renovatie huis, fermette of herenhuis? We kiezen voor elk project het juiste actieplan.

Renoveren woning Renoffice

Voordelen van een woningrenovatie

 • Geniet van premies en fiscale voordelen die niet mogelijk zijn bij nieuwbouw
 • Bekom een meerwaarde op je woning bij een eventuele verkoop
 • Creëer de woning van je dromen, volledig naar jouw wensen

 

Contacteer ons

Renoveren villa Renoffice
 • Ik heb samen met mijn vriendin een klein, oud huisje gekocht. Wat betreft de kleinere, eenvoudigere renovatiewerken hebben we veel zelf kunnen doen, maar voor de aanbouw van onze nieuwe keuken hebben we een beroep gedaan op Renoffice. Ons budget was wat aan de beperkte kant, omdat er veel in de basis renovatiewerken gekropen is. Dit hield Renoffice niet tegen om een prachtige aanbouwkeuken uit de grond te stampen met ons beschikbare budget. Knap gedaan, Gino en Sandy (zaakvoerders)!
  Aanbouw nieuwe keuken in Heverlee (Leuven)
  Jeroen uit Heverlee (Leuven)
  Aanbouw nieuwe keuken
 • Mooie erfenis, dat huis van mijn grootouders. Maar ik wilde er een echt droomhuis van maken dat beantwoordt aan de hedendaagse normen. Dankzij Renoffice vond ik snel de geschikte aannemers om die droom te realiseren. In amper 6 maanden tijd klaarde Renoffice de klus, dankzij hun netwerk van aannemers en de snelheid waarmee ze die laten aansluiten op elkaar. En op het extranet kun je alles zelf volgen. Topservice.
  Jeroen uit Zelzate
  Jeroen uit Zelzate
  Totaalrenovatie woning
 • Ik ben zelfstandige en net verhuisd van Bevel naar Lier, want dat is een betere uitvalsbasis voor verplaatsingen naar klanten. En natuurlijk ontvang ik ook klanten in mijn thuiskantoor, dus zocht ik een huis met beschikbare kantoorruimte. Zo’n kantoor geeft klanten natuurlijk een eerste indruk en dus ging ik op zoek naar een goede renovatiepartner. Renoffice pakte mijn project grondig aan en de werken liepen echt als een trein. En het resultaat geeft mijn praktijk een professionele uitstraling.
  Dennis uit Lier getuigenis renoffice
  Dennis uit Lier
  Renovatie Thuiskantoor
Een pand renoveren?

Vraag meer info

Vlot renoveren kan, dankzij de ervaren adviseurs van Renoffice. We hebben meer dan 35 jaar ervaring in renovaties en beschikken over een ervaren team dat jaarlijks meer dan 150 kleine en grote renovatieprojecten uitvoert. We denken van bij het prille begin met je mee en nemen je renovatieproject stevig in handen, van ontwerp tot oplevering. Bij Renoffice ben je aan het juiste adres voor een vlotte verbouwing.

Beschrijf kort jouw project en ontvang snel een vrijblijvend voorstel.

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.

Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.

Beschrijf kort uw project.

Je krijgt snel een verblijvend voorstel.