Bel gratis! 0800 62 330

Dakrenovatie

Een van de eerste stappen bij een totaalrenovatie is het vernieuwen van je dak. Een goed geïsoleerd dak bespaart energie en dat resulteert in een lagere energiefactuur. En omdat minder energie verbruiken goed is voor het milieu, krijg je ook nog eens een premie van de overheid voor je dakrenovatie. Los daarvan stijgt je huis in waarde en krijgt het een nieuw uitzicht vanuit de lucht.

Bij de renovatie van je dak hou je rekening met verschillende factoren: soort dak, isolatie, dakbedekking, materiaal voor de dakgoten, … Veel hangt natuurlijk af van de functie of bestemming van je zolder als je een hellend dak hebt. Wat zijn de belangrijkste criteria? En welke keuzes maak je?

Dakwerken: de belangrijkste onderdelen

Een dak bestaat uit verschillende onderdelen, zeker vandaag de dag.

1. Dakstructuur

De dakstructuur vormt het geraamte van je dak. Meestal gaat het om een traditionele structuur uit hout, maar je kunt ook prefab dakspanten gebruiken. Tip: geef het dakhout een beschermende en vochtwerende laag. En kies de juiste houtsoort en afstand tussen de panlatten.

Dakrenovatie Voorbeeld Dakrenovatie

2. Dakisolatie

In oude huizen ontbreekt wel eens een onderdak. Tijd voor actie, want isolatie is/wordt een absolute must. Het onderdak zorgt daarvoor, zodat de warmte van binnen niet ontsnapt en er geen kou of vocht van buiten naar binnen treedt. In combinatie met de juiste ventilatie zorgt dakisolatie voor een aangenaam binnenklimaat.

Energie besparen wil iedereen vandaag de dag. Voor het milieu of voor de eigen portemonnee. De investering betaalt zich op termijn ook dubbel en dik terug. Zeker wanneer je de zolder als hobbyruimte, logeerkamer of extra slaapkamer inricht.

3. Dakbedekking

Heb je een hellend dak en kiest u voor dakpannen (keramische of betonnen)? Of ziet u liever natuurleien of kunstleien? Of heb je een plat dak met roofing? Het zijn allemaal zaken waarover je vooraf je ei moet leggen. Bij het kiezen van de dakbedekking moet je ook rekening houden met de lengte en helling van het dak. Ook de nokafwerking is van belang, vooral voor de waterdichtheid.

4. Dakgoten

Zelfs voor de dakgoten krijg je de keuze uit heel wat mogelijkheden. Hang- of bakgoot? Welk materiaal? Denk er goed over na vooraleer je aan de dakgoten begint.

Aandachtspunten? De afvoerbuizen moeten breed genoeg zijn en een beetje van de muur staan. Zo vermijd je vochtige muren wanneer er een lek ontstaat. Denk ook aan bladvangers, bolroosters en andere dingen om verstoppingen te voorkomen.

Renovatiepremie dakwerken

Je dak renoveren een behoorlijke kostenpost? Hoge prijzen voor een nieuw dak? Dat valt best mee, want je krijgt een premie van de overheid. Welke werken? Dakisolatie, bestaande structuren vervangen/verwijderen, behandeling tegen zwammen en insecten, nieuwe bedekking, dakgootwerken, …

Opgelet, voorwaarde om in aanmerking te komen voor de renovatiepremie is dat je een erkend dakwerker inschakelt. Logisch, want alleen zo ben je zeker van een maximale isolatie.

De vele voordelen van een dakrenovatie

 • Verstevig het geraamte van je woning
 • Verbeter de isolatie van je dak
 • Creëer een dak dat bij de stijl van je woning past

Dakrenovatie met Renoffice?

Zie je door het bos de bomen niet meer? Vraag gerust advies aan je renovatiecoördinator. Wij bezorgen je advies op maat en garanderen een perfect dak, volledig afgewerkt volgens jouw wensen. Lekker warm in de winter, en heerlijk koel tijdens hete zomerdagen. Want een dakrenovatie vormt altijd een belangrijk onderdeel van jouw totaalrenovatie. 

De vele voordelen van een dakrenovatie

 • Verstevig het geraamte van je woning
 • Verbeter de isolatie van je dak
 • Creëer een dak dat de stijl van je woning complementeert

Onze klanten getuigen

 • "Voor een gondige renovatie van ons gedateerd appartement aan de kust kozen wij voor het concept dat Renoffice aanbied - dit geeft immers de mogelijkheid voor veel eigen inbreng. Wij zijn dan ook zeer tevreden over de open en vlotte communicatie, waardoor dit een weekend/vakantieverblijf op maat van ons gezin werd."

  familie Volders uit Knokke, volledige renovatie van een appartement

Vraag vrijblijvend meer info om jouw dak te renoveren!

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2019
 1. Voornaam*
  Gelieve uw naam in te vullen
 2. Familienaam*
  Gelieve uw naam in te vullen
 3. E-mailadres*
  Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
 4. Gsm-nummer*
  Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
 5. Postcode*
  Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
 6. Bericht*
  Gelieve een boodschap in te vullen
  Beschrijf kort uw project.
 7. Je krijgt snel een verblijvend voorstel.
 8. *
  Invalid Input