Dakwerken: de belangrijkste onderdelen

Een dak bestaat uit verschillende onderdelen, zeker vandaag de dag.

1. Dakstructuur

De dakstructuur vormt het geraamte van je dak. Meestal gaat het om een traditionele structuur uit hout, maar je kunt ook prefab dakspanten gebruiken. Tip: geef het dakhout een beschermende en vochtwerende laag. En kies de juiste houtsoort en afstand tussen de panlatten.

 

2. Dakisolatie

In oude huizen ontbreekt wel eens een onderdak. Tijd voor actie, want isolatie is/wordt een absolute must. Het onderdak zorgt daarvoor, zodat de warmte van binnen niet ontsnapt en er geen kou of vocht van buiten naar binnen treedt. In combinatie met de juiste ventilatie zorgt dakisolatie voor een aangenaam binnenklimaat.

Energie besparen wil iedereen vandaag de dag. Voor het milieu of voor de eigen portemonnee. De investering betaalt zich op termijn ook dubbel en dik terug. Zeker wanneer je de zolder als hobbyruimte, logeerkamer of extra slaapkamer inricht.

3. Dakbedekking

Heb je een hellend dak en kiest u voor dakpannen (keramische of betonnen)? Of ziet u liever natuurleien of kunstleien? Of heb je een plat dak met roofing? Het zijn allemaal zaken waarover je vooraf je ei moet leggen. Bij het kiezen van de dakbedekking moet je ook rekening houden met de lengte en helling van het dak. Ook de nokafwerking is van belang, vooral voor de waterdichtheid.

 

4. Dakgoten

Zelfs voor de dakgoten krijg je de keuze uit heel wat mogelijkheden. Hang- of bakgoot? Welk materiaal? Denk er goed over na vooraleer je aan de dakgoten begint.

Aandachtspunten? De afvoerbuizen moeten breed genoeg zijn en een beetje van de muur staan. Zo vermijd je vochtige muren wanneer er een lek ontstaat. Denk ook aan bladvangers, bolroosters en andere dingen om verstoppingen te voorkomen.

Renovatiepremie dakwerken

Je dak renoveren een behoorlijke kostenpost? Hoge prijzen voor een nieuw dak? Dat valt best mee, want je krijgt een premie van de overheid. Welke werken? Dakisolatie, bestaande structuren vervangen/verwijderen, behandeling tegen zwammen en insecten, nieuwe bedekking, dakgootwerken, …

Opgelet, voorwaarde om in aanmerking te komen voor de renovatiepremie is dat je een erkend dakwerker inschakelt. Logisch, want alleen zo ben je zeker van een maximale isolatie.

 

Dakrenovatie met Renoffice?

Zie je door het bos de bomen niet meer? Vraag gerust advies aan je renovatiecoördinator. Wij bezorgen je advies op maat en garanderen een perfect dak, volledig afgewerkt volgens jouw wensen. Lekker warm in de winter, en heerlijk koel tijdens hete zomerdagen. Want een dakrenovatie vormt altijd een belangrijk onderdeel van jouw totaalrenovatie. 

 

De vele voordelen van een dakrenovatie

  • Verstevig het geraamte van je woning
  • Verbeter de isolatie van je dak
  • Creëer een dak dat de stijl van je woning complementeert

 

Klik hier om vrijblijvend meer informatie aan te vragen

 

Vraag vrijblijvend meer info om jouw dak te renoveren!

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2019

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.

Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.

Beschrijf kort uw project.

Je krijgt snel een verblijvend voorstel.