Kantoor renoveren: keuzes en factoren

Ook voor het verbouwen van een kantoor geldt dat je zo ver kunt gaan als je zelf wilt. Heb je genoeg budget en een soepele timing, dan kies je waarschijnlijk voor de grondige aanpak. In tijden van crisis opteer je misschien eerder voor die kleine renovatie met de grootst mogelijke impact. 

Tip: denk na voor je begint. Of vraag advies aan je renovatieadviseur. Hij geeft je een goed beeld van de werken en het eindresultaat. Zo maak je als bedrijf een perfecte inschatting. 

Je houdt best ook rekening met deze facturen: regelgeving, planning, partners en offertes, uitvoering en opvolging, communicatie, nazorg, …

Kantoor renoveren met Renoffice

Het runnen van een bedrijf brengt al meer dan genoeg stress met zich mee, zorg dat je een betrouwbare partner kiest die jou en je bedrijf gemoedsrust bezorgt.

Tijdens de renovatie van het kantoor wil je natuurlijk gewoon doorwerken. Tip: doe een beroep op een expert. Die neemt zoveel mogelijk werk uit handen en begeleidt je bij het volledige traject, hoe groot ook. We garanderen een strikte planning en snelle oplevering, zodat je onderneming optimaal blijft draaien.

Als renovatiecoördinator leiden we jouw project in goede banen en zorgen wij ervoor dat alle renovatiewerken tot in de puntjes worden uitgevoerd. Wij begeleiden je bij elk aspect van de renovatie, zodat je één aanspreekpunt krijgt. Ons motto luidt dan ook: “Verbouwen zonder stress”.

Kantoor renoveren met Renoffice

Hoe wordt jouw kantoor cool?

Bij het renoveren van een bureel is het echt geen noodzaak om een hoop geld uit te geven. Belangrijk is wel om over een aantal zaken goed na te denken. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet waarmee niet alleen jouw kantoor wordt gerenoveerd, maar ook je werknemers beter presteren. Zo is het bijvoorbeeld goed om kunst toe te voegen aan het interieur. Het installeren van luchtverfrissers doet ook wonderen.

 

Contacteer ons

Algemene tips

 • Duidelijke doelen. Wil je met de renovatie een betere werkruimte voor jouw medewerkers, of probeer je de ruimte comfortabeler te maken voor klanten? Deze factoren moeten van tevoren worden besproken, zodat je een realistisch budget kan samenstellen. Zorg ervoor dat iedereen die betrokken is bij de renovatie dezelfde doelstelling heeft.

 

 • Denk op lange termijn. Je hebt jouw huidige doelstellingen voor de renovatie geïdentificeerd, maar wat is jouw plan op lange termijn? Zijn de huidige doelstellingen opgesteld voor een periode van 5 jaar of meer? En is jouw bedrijf met de renovatie voorbereid op een eventuele groei?

 

 • Timing. Je wil er natuurlijk voor zorgen dat de renovatie niet gepland staat in de drukste periode van het jaar. Maak daarom een goede planning.

 

 • Identificeer wensen versus behoeften. Het is verleidelijk om helemaal los te gaan tijdens een verbouwing. Zoals super-de-luxe bureaustoelen of een over-de -top flatscreens. Echter, het is belangrijk om geconcentreerd te blijven tijdens de kantoorverbouwingen en alleen geld uitgeven aan dingen die je echt nodig hebt.

Renovatietips

 • Investeer in een luchtverfrisser. Wanneer je de kantoorgebouwen gaat opknappen is het belangrijk om naar verschillende onderdelen te kijken. De geur is erg belangrijk. Het is een kleine kostenpost maar het kan wel een grote impact hebben. Uit een Japans onderzoek van Takasago Corporation naar hoe geuren, kwam naar voren dat ze een invloed hebben op de nauwkeurigheid. 54% maakte minder fouten maakte als ze lemoen roken, 33% minder fouten met jasmijn, en 20% minder met lavendel.

 

 • Personaliseer de ruimte. Uit onderzoek blijkt dat 32 procent van de werknemers productiever zijn wanneer ze hun eigen bureau kunnen aanpassen met bijvoorbeeld kleine foto’s of planten.

 

 • Open werkruimtes. Het creëren van open werkruimtes levert vaak meer nadelen dan voordelen op. Zo is er meer kans op geluidsoverlast en de temperatuur is moeilijk te reguleren.

 

 • Denk aan buitenlucht. De buitenlucht stimuleert de creativiteit. Zorg ervoor dat er op een kantoor genoeg natuur naar voren komt. Denk hierbij aan planten, of burelen aan het raam. Ook hebben werknemers die, werken in een goede verlichte omgeving, een beter nachtrust.

 

 • Kunst. Hoewel er geen duidelijke verklaringen zijn voor de invloed van kunst in de kantoorruimtes, heeft onderzoek gesuggereerd dat patiënten in ziekenhuizen rustiger worden van het bekijken van kunst.

6 kantoorfeitjes door Renoffice

 

Voordelen van een kantoorrenovatie

 • Creëer een werksfeer die past bij jouw bedrijf
 • Maak indruk op klanten en partners met een frisse look

 • Motiveer je werknemers door alle nodige faciliteiten te voorzien

Info op maat voor jouw renovatieproject? Contacteer ons!

Vlot renoveren kan, dankzij de ervaren adviseurs van Renoffice. We hebben meer dan 35 jaar ervaring in renovaties en beschikken over een ervaren team dat jaarlijks meer dan 150 kleine en grote renovatieprojecten uitvoert. We denken van bij het prille begin met je mee en nemen je renovatieproject stevig in handen, van ontwerp tot oplevering. Bij Renoffice ben je aan het juiste adres voor een zorgeloze verbouwing.

Beschrijf kort jouw project en ontvang snel een vrijblijvend voorstel.

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.

Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.

Beschrijf kort uw project.

Je krijgt snel een verblijvend voorstel.