Pagina titel

Renovatie kantoor

Kantoor gekocht dat aan renovatie toe is? Of smeekt je huidige kantoor om een opfrisbeurt? Je kantoor renoveren vormt een uitdaging die je best overlaat aan specialisten.

Bij het renoveren van een kantoor komt meer kijken dan bij een standaardrenovatie van een huis. Zo hou je best rekening met specifieke bouwvergunningen en het comfort dat bij een werksituatie hoort (bv. airco). Je kantoor straalt natuurlijk ook een goede werksfeer uit die de productiviteit ten goede komt. En als ondernemer verwacht je dat de werken zelf vlekkeloos verlopen, zodat jij en je werknemers zich kunnen blijven concentreren op wat echt telt: de business. Je doet er dan ook goed aan om beroep te doen op een renovatiepartner die de vernieuwing van je kantoor van A tot Z begeleidt en in goede banen leidt.

Contacteer ons 

Beschrijf kort jouw project en we nemen binnen de 24 uur contact met je op!

Renovatie van kantoor

Kantoor renoveren: keuzes en factoren

Ook voor het verbouwen van een kantoor geldt dat je zo ver kunt gaan als je zelf wilt. Heb je genoeg budget en een soepele timing, dan kies je waarschijnlijk voor de grondige aanpak. In tijden van crisis opteer je misschien eerder voor die kleine renovatie met de grootst mogelijke impact. 

Tip: denk na voor je begint. Of vraag advies aan je renovatieadviseur. Hij geeft je een goed beeld van de werken en het eindresultaat. Zo maak je als bedrijf een perfecte inschatting. 

Je houdt best ook rekening met deze factoren: regelgeving, planning, partners en offertes, uitvoering en opvolging, communicatie, nazorg, …

Meer info nodig?

ERGONOMISCH WERKEN, AANGENAAM WERKEN

Ergonomie als belangrijke factor bij kantoorrenovaties

Investeren in een ergonomische werkplek? Top idee! Wij coördineren ondernemers in het uitdenken en uitvoeren van moderne kantoorrenovaties met ergonomische werkplekken.

Het creëren van een aangename werkplaats draagt niet enkel bij tot het geluk van je medewerkers.

Ook voor de werkgevers zijn er verschillende voordelen:

 • Stijging in productiviteit
 • Loyaliteit en betrokkenheid
 • Betere bedrijfsresultaten
   

Er zijn verschillende manieren om het kantoor ergonomischer te maken. We hebben een aantal tips op een rijtje gezet:

 • Geschikte kantoorverlichting: verbetert de concentratie van de medewerkers
 • Verstelbare bureaustoel: bevordert de werkprestaties
 • Verstelbare bureautafel: kan tot nieuwe ideeën leiden
 • Ergonomische muis en toetsenbord: preventie van polsbelasting
Ergonomisch werken met Renoffice
NIEUW KANTOOR NODIG?

Kantoor renoveren met Renoffice

Het runnen van een bedrijf brengt al meer dan genoeg stress met zich mee, zorg dat je een betrouwbare partner kiest die jou en je bedrijf gemoedsrust bezorgt.

Tijdens de renovatie van het kantoor wil je natuurlijk gewoon doorwerken. Tip: doe een beroep op een expert. Die neemt zoveel mogelijk werk uit handen en begeleidt je bij het volledige traject, hoe groot ook. We garanderen een strikte planning en snelle oplevering, zodat je onderneming optimaal blijft draaien.

Als renovatiecoördinator leiden we jouw project in goede banen en zorgen wij ervoor dat alle renovatiewerken tot in de puntjes worden uitgevoerd. Wij begeleiden je bij elk aspect van de renovatie, zodat je één aanspreekpunt krijgt. Ons motto luidt dan ook: “Verbouwen zonder stress”.

Kantoorrenovatie Kortrijk door Renoffice
Kantoorrenovatie gepland?

Ontdek hier hoe je dit het beste kan aanpakken?

 1. Duidelijke doelen

  Wil je met de renovatie een betere werkruimte voor jouw medewerkers, of probeer je de ruimte comfortabeler te maken voor klanten? Deze factoren moeten van tevoren worden besproken, zodat je een realistisch budget kan samenstellen. Zorg ervoor dat iedereen die betrokken is bij de renovatie dezelfde doelstelling heeft.

 2. Denk op lange termijn

  Je hebt jouw huidige doelstellingen voor de renovatie geïdentificeerd, maar wat is jouw plan op lange termijn? Zijn de huidige doelstellingen opgesteld voor een periode van 5 jaar of meer? En is jouw bedrijf met de renovatie voorbereid op een eventuele groei?

 3. Timing

  Je wil er natuurlijk voor zorgen dat de renovatie niet gepland staat in de drukste periode van het jaar. Maak daarom een goede planning.

 4. Identificeer wensen versus behoeften

  Het is verleidelijk om helemaal los te gaan tijdens een verbouwing. Zoals super-de-luxe bureaustoelen of een over-de -top flatscreens. Echter, het is belangrijk om geconcentreerd te blijven tijdens de kantoorverbouwingen en alleen geld uitgeven aan dingen die je echt nodig hebt.

Renovatietips

 1. Investeer in een luchtverfrisser

  Wanneer je de kantoorgebouwen gaat opknappen is het belangrijk om naar verschillende onderdelen te kijken. De geur is erg belangrijk. Het is een kleine kostenpost maar het kan wel een grote impact hebben. Uit een Japans onderzoek van Takasago Corporation naar hoe geuren, kwam naar voren dat ze een invloed hebben op de nauwkeurigheid. 54% maakte minder fouten maakte als ze lemoen roken, 33% minder fouten met jasmijn, en 20% minder met lavendel.

 2. Personaliseer de ruimte

  Uit onderzoek blijkt dat 32 procent van de werknemers productiever zijn wanneer ze hun eigen bureau kunnen aanpassen met bijvoorbeeld kleine foto’s of planten.

 3. Open werkruimtes

  Het creëren van open werkruimtes levert vaak meer nadelen dan voordelen op. Zo is er meer kans op geluidsoverlast en de temperatuur is moeilijk te reguleren.

   

 4. Denk aan buitenlucht

  De buitenlucht stimuleert de creativiteit. Zorg ervoor dat er op een kantoor genoeg natuur naar voren komt. Denk hierbij aan planten, of burelen aan het raam. Ook hebben werknemers die, werken in een goede verlichte omgeving, een beter nachtrust.

 5. Kunst

  Hoewel er geen duidelijke verklaringen zijn voor de invloed van kunst in de kantoorruimtes, heeft onderzoek gesuggereerd dat patiënten in ziekenhuizen rustiger worden van het bekijken van kunst.

Voordelen van een kantoorrenovatie

   Creëer een werksfeer die past bij jouw bedrijf

   Maak indruk op klanten en partners met een frisse look

   Motiveer je werknemers door alle nodige faciliteiten te voorzien

Klaar om jouw kantoor te renoveren?

Waarom kiezen voor Renoffice?

 • 35 jaar ervaring met renovaties
 • Gemiddeld 300 renovatieprojecten per jaar
 • Bewaking van kwaliteit & budget

Beschrijf kort jouw project en we nemen binnen de 24 uur contact  met je op!