Renovatietips

Bespaar elke maand op je energiefactuur met een renovatie

Het renoveren van je woning in Vlaanderen biedt niet alleen de kans om je woning te vernieuwen, maar ook om je energieverbruik te verminderen. De gemiddelde energiefactuur in Vlaanderen is sinds enige tijd sterk gestegen, maar met de correcte aanpassingen en het benutten van de juiste premies van de Vlaamse Overheid kun je de energiekosten aanzienlijk…

Jouw dakrenovatie-prijs: mogelijkheden voor het vernieuwen van je dak

Is jouw dak toe aan een renovatie? Door je platte of schuine dak te renoveren, verbeter je niet alleen de kwaliteit van het dakoppervlak, maar verhoog je ook de waarde van je woning. Benieuwd naar de prijs en mogelijkheden van een dakrenovatie? In deze blog vind je alle up-to-date informatie en advies.  

Uiteraard zijn alle prijzen in dit…

Wanneer heb ik een bouwvergunning nodig bij verbouwing of renovatie?

Wanneer je gaat verbouwen of renoveren is de kans groot dat je toestemming van de overheid moet aanvragen. Wanneer heb je nu precies een bouwvergunning nodig? En in welke situaties volstaat een simpele melding?

 

Verbouw- en renovatieplannen maken is een spannend proces, maar er komt heel wat bij kijken. Een vraag die vaak naar boven komt…

Een te renoveren huis kopen: hierop moet je letten

Een te renoveren huis kan een uitdagende en opwindende ervaring zijn, maar voordat je enthousiast wordt om een woning te renoveren, moet je enkele belangrijke zaken overwegen. In deze blog zetten we ze op een rij.

Als je niet voldoende tijd of budget hebt om te bouwen of te investeren in nieuwbouw, is een bestaande woning kopen en stapsgewijs…

Energie besparen in huis: leningen voor energiebesparende investeringen

Denk je eraan om je woning energie-efficiënter te maken? Dan ben je zeker niet de enige. Tegenwoordig is het een absolute must voor een beter milieu en een lagere energierekening. Maar wat als je er niet de middelen voor hebt? Kan je dan geld lenen voor energiebesparende renovaties? Ontdek hier je opties.

Isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp,…

Hoe je met een zolderrenovatie extra leefruimte creëert in huis

Wil je meer uit je woning halen en overweeg je een renovatie? Dan is het slim om ook je zolder onder de loep te nemen. Een zolderrenovatie is namelijk een slimme investering die niet alleen extra leefruimte oplevert, maar ook de waarde van je woning verhoogt. Maar hoe begin je eraan en waarmee moet je allemaal rekening houden?

Wil je meer ruimte…

Waarom je dak renoveren en hoelang duurt het?

Je dak is een van de belangrijkste elementen van je woning: het beschermt je tegen regen, sneeuw, wind en hitte. Wanneer is het nu precies tijd om je dak te renoveren en waarom? En hoelang duurt zo'n renovatieproces eigenlijk?

 

Een dak gaat niet eeuwig mee en de levensduur ervan is afhankelijk van diverse factoren. Het staat vast dat elk…

Energierenovatie: een rendabele investering

Wie plannen heeft om te renoveren, wil zijn woning klaarmaken voor de toekomst. Dat kan alleen als je ook investeert in energiebesparende ingrepen. Maar, welke mogelijkheden zijn er en hoe rendabel zijn ze precies?

In een wereld waar duurzaamheid en energiebesparing steeds belangrijker worden, is het renoveren van je woning om energie te besparen…

Vergunning nodig voor aanbouw woning?

Vergunning nodig voor aanbouw woning?

Van plan om je woning uit te breiden met een aanbouw? Controleer dan zeker of je een bouwvergunning nodig hebt. In sommige gevallen is een vergunning niet verplicht, maar heb je wel meldingsplicht. Alles hangt af van de aard en de omvang van je aanbouw. Ontdek er alles over in dit artikel.

 

Op naar asbestveilige toekomst in Vlaanderen

Verkoop je een huis gebouwd voor 2001? Dan ben je als particulier verplicht om in het bezit te zijn van een asbestattest. Op een asbestattest vindt je alle informatie over de aanwezigheid van asbesthoudende materialen in jouw woning en of de woning asbestveilig is.