Bel gratis! 0800 62 330

Gevelrenovatie

Je huis een nieuwe look bezorgen of beschermen tegen invloeden van buitenaf? Met een gevelrenovatie sla je twee vliegen in één klap. De gevel van je woning krijgt dan ook heel wat te verduren door de jaren heen: koude, regen en wind. En dan zwijgen we nog over luchtvervuiling. Daarom maakt gevelrenovatie altijd deel uit van een totaalrenovatie.

In de meeste gevallen is het voldoende de buitengevel te reinigen met gewoon water. Maar soms dringt een meer professionele renovatie zich op.

Soorten bekleding gevelrenovatie

Soorten gevelbekleding

Je gevel renoveren? Dan kies je eerst uit een groot assortiment van materialen: van hout tot metaal, kunststof of nog andere materialen. Maak de juiste keuze op basis van de staat van je gevel, weerbestendigheid, isolatiewaarde, onderhoud, duurzaamheid, afwerking, ... Elk materiaal kent zijn voor- en nadelen. Welke gevelbekledingen zijn er zoal?

 1. Hout
 2. Houtcomposiet
 3. Glas
 4. Metaal
 5. Baksteen
 6. Leien
 7. Gevelcement
 8. Bepleistering

gevelrenovatie

Technieken

Renoffice beschikt over alle expertise om uw gevel 100% te herstellen. Afhankelijk van de gevelbekleding, graad van bevuiling en voor het beste resultaat, kunnen volgende technieken toegepast worden:

 • Zandstralen: hierbij worden kleine korreltjes zand onder druk op de huisgevel gespoten, die de vuile lagen wegschuren. Meest aangewezen bij bakstenengevels.
 • Nevelstralen: te vergelijken met zandstralen, maar onder minder hoge druk.
 • Stoomreining: bijvoorbeeld te gebruiken om verf bij gevels, die nog in redelijk staat zijn, te verwijderen. Via een hoge drukreiniger of stoom generator.
 • Hervoegen: opengescheurde of poreuze voegen laten vocht in de muur binnen, waardoor bartsen ontstaan.
 • Gevelimpregnaties: aangewezen om de look and feel van de voorgevel te behouden bij vochtproblemen; na reining, wordt een kleurloze impregnatielaag aangebracht die verhindert dat water nog kan binnenkomen.

Waarom je gevel renoveren?

De gevel beschermt je woning tegen weersomstandigheden (bijv. hagel, sneeuw, …) en vormt een buffer tussen je huis en de straat. En hij isoleert je huis. Zo veel mogelijk warmte binnen houden en kou buiten houden, daar gaat het om. Jouw winst? Je verwarming draait minder toeren en je verbruik daalt. En natuurlijk merk dat je dat ook op de energiefactuur.

Bij oude gebouwen treedt ook slijtage op. Beton begint na verloop van tijd bijvoorbeeld af te brokkelen of de wapening gaat roesten. Meer gevelproblemen? Scheuren, barsten, enz. … In dat geval wordt de gevel weer in zijn oude glorie hersteld.

Renovatiepremie gevelisolatie

Je gevel renoveren en een deel van je investering terugkrijgen? De kans is groot dat je recht hebt op de renovatiepremie van de Vlaamse regering. Kijk goed of je huis beantwoordt aan de voorwaarden. Waarom? De overheid beloont ingrepen die je huis beter isoleren, want die leiden tot minder energieverbruik en een schoner milieu.

Over de overheid gesproken … Opgelet, soms heb je toelating van de gemeente nodig. Het gaat dan vooral om gevelwerken die het uitzicht van de straat veranderen. Informeer je voor je begint.

Voordelen gevelrenovatie

 • Een nieuwe, mooie look voor je woning
 • Grondige schoonmaakbeurt van je gevel
 • Versteviging en isolatie van je gevelstructuur
 • Preventie, waardoor grotere problemen later vermeden worden
 • Veel beter beschermd tegen weersinvloeden
 • Energiebesparing
 • De waarde van de woning stijgt in waarde

Gevelrenovatie laten uitvoeren door Renoffice?

Voegen, gaten opvullen, kaleien, bepleistering, gevelreiniging (bijv. zandstralen), … Wij voeren alle werken uit zodat uw gevel een tweede leven krijgt. Voor nieuwbouw of oude gebouwen. Ons gevelteam garandeert minimale overlast tijdens en na de werken. De prijs van je gevelrenovatie berekenen? Vraag ernaar bij je renovatiecoördinator.

Renoffice is al jaren een specialist in gevelrenovaties. Uiteraard gaan we steeds grondig te werk, gaan steeds voor topkwaliteit en pakken niet alleen de gevel zelf onder handen, maar ook de oorzaak. Het resultaat: opnieuw een solide gevel, een mooier huis en een woning die in waarde is gestegen.

Advies nodig voor jouw gevel? We sturen een expert die de staat opneemt en jou de mogelijkheden en hun kostprijs vertelt. Grote voordeel van een renovatiecoördinator? Hij kijkt naar het grotere plaatje en stemt alle ingrepen op elkaar af. Voor een optimale totaalrenovatie.

De vele voordelen van een gevelrenovatie

 • Herdefinieer de volledige stijl en look van je woning
 • Geef je woning een grondige schoonmaakbeurt
 • Verbeter de dragende kracht en isolatie van je gevelstructuur

Onze klanten getuigen

 • "Ik heb samen met m'n vriendin een klein, oud huisje gekocht. Wat betreft de kleinere, eenvoudigere renovatiewerken hebben we veel zelf kunnen doen, maar voor de aanbouw van onze nieuwe keuken hebben we een beroep gedaan op Renoffice. Ons budget was wat aan de beperkte kant, omdat er veel in de basis renovatiewerken gekropen is. Dit hield Renoffice niet tegen om een prachtige aanbouwkeuken uit de grond te stampen met ons beschikbare budget. Knap gedaan, Gino en Sandy (zaakvoerders)!"

  Jeroen uit Heverlee (Leuven), aanbouw nieuwe keuken

Vraag vrijblijvend meer info om jouw gevel te renoveren!

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2019
 1. Voornaam*
  Gelieve uw naam in te vullen
 2. Familienaam*
  Gelieve uw naam in te vullen
 3. E-mailadres*
  Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
 4. Gsm-nummer*
  Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
 5. Postcode*
  Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
 6. Bericht*
  Gelieve een boodschap in te vullen
  Beschrijf kort uw project.
 7. Je krijgt snel een verblijvend voorstel.
 8. *
  Invalid Input

Grote voordeel van een renovatiecoördinator? Hij kijkt naar het grotere plaatje en stemt alle ingrepen op elkaar af. Voor een optimale totaalrenovatie.