Pagina titel

Gevelrenovatie

Je huis een nieuwe look bezorgen of beschermen tegen invloeden van buitenaf? Met een gevelrenovatie sla je twee vliegen in één klap. De gevel van je woning krijgt dan ook heel wat te verduren door de jaren heen: koude, regen en wind. En dan zwijgen we nog over luchtvervuiling. Daarom maakt gevelrenovatie altijd deel uit van een totaalrenovatie.

In de meeste gevallen is het voldoende de buitengevel te reinigen met gewoon water. Maar soms dringt een meer professionele renovatie zich op.

 

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen

Beschrijf kort jouw project en we nemen binnen de 24 uur contact met je op!

Renovatie gevel

Soorten gevelbekleding

Je gevel renoveren? Dan kies je eerst uit een groot assortiment van materialen: van hout tot metaal, kunststof of nog andere materialen. Maak de juiste keuze op basis van de staat van je gevel, weerbestendigheid, isolatiewaarde, onderhoud, duurzaamheid, afwerking, ... Elk materiaal kent zijn voor- en nadelen. Welke gevelbekledingen zijn er zoal?

 1. Hout

  Houten gevelbekleding geeft je woning een warme en natuurlijke uitstraling. Het natuurlijke karakter van hout zorgt voor een tijdloos gegeven en past bovendien bij elk type woning.

  Tip: combineer met gevelisolatie! Zo kan je behalve een mooie gevel, ook genieten van een flinke energiebesparing op je factuur.

 2. Houtcomposiet

  Een gevel in houtcomposiet ziet er uit als een houten gevelbekleding maar is het eigenlijk niet. Het grote voordeel bij deze houtcomposietplaten, is de flexibiliteit en het gemak in onderhoud.

 3. Glas

  Grote raampartijen worden vaak gebruikt bij kantoorgebouwen of bedrijven. Glas kan zeker en vast gebruikt worden bij woningen, maar dit komt minder vaak voor. Kies voor glas die voldoende isolatie biedt aan het gebouw. Bij het gebruik van hoogisolerend glas kan dit het energieverbruik gunstig beïnvloeden. Grote raampartijen laten ook veel meer natuurlijk licht door, dit zorgt voor een uitnodigend gevoel.

 4. Metaal

  Een metalen gevelbekleding zorgt meteen voor een strakke en architecturale uitstraling. Deze manier van afwerking is ideaal voor de renovatie van een gevel voor een bestaande woning.

  De meest voorkomende metalen gevelbekledingen zijn koper, aluminium, inox en zink.

 5. Baksteen

  Eén van de populairste gevelbekleding blijft gevelsteen of baksteen. Is het bestaand metselwerk in slechte staat en wens je dit behouden?

  Dan is renovatie van het metselwerk, reinigen of hervoegen nodig.

  Een andere mogelijkheid is het gebruik van steenstrips op je bestaande gevel. Perfect te combineren met isolatiepanelen!

 6. Leien

  Kies je voor leien als gevelbekleding, dan kies je voor een moderne onderhoudsvriendelijke gevelafwerking.

 7. Vezelcement

  Met een vezelcement gevelbekleding, kies je voor een stevig & duurzaam product. Er is ook een ruime waaier aan afwerkingen.

 8. Bepleistering

  Gevelbepleistering, crepi of sierpleister. Je kan hiermee je woning zowel een landelijke als een moderne uitstraling geven. Dit hangt af van de keuze van soort bepleistering en korrelgrootte. Vele afwerkingen zijn mogelijk.

Technieken

 Afhankelijk van de gevelbekleding, graad van bevuiling en voor het beste resultaat, kunnen volgende technieken toegepast worden:

Zandstralen: hierbij worden kleine korreltjes zand onder druk op de huisgevel gespoten, die de vuile lagen wegschuren. Meest aangewezen bij bakstenengevels.

Nevelstralen: te vergelijken met zandstralen, maar onder minder hoge druk.

Stoomreininging: bijvoorbeeld te gebruiken om verf bij gevels, die nog in redelijk staat zijn, te verwijderen. Via een hoge drukreiniger of stoom generator.

Hervoegen: opengescheurde of poreuze voegen laten vocht in de muur binnen, waardoor bartsen ontstaan.

Gevelimpregnaties: aangewezen om de look and feel van de voorgevel te behouden bij vochtproblemen; na reining, wordt een kleurloze impregnatielaag aangebracht die verhindert dat water nog kan binnenkomen.

Waarom je gevel renoveren?

De gevel beschermt je woning tegen weersomstandigheden (bijv. hagel, sneeuw, …) en vormt een buffer tussen je huis en de straat. En hij isoleert je huis. Zo veel mogelijk warmte binnen houden en kou buiten houden, daar gaat het om. Jouw winst? Je verwarming draait minder toeren en je verbruik daalt. En natuurlijk merk dat je dat ook op de energiefactuur.

Bij oude gebouwen treedt ook slijtage op. Beton begint na verloop van tijd bijvoorbeeld af te brokkelen of de wapening gaat roesten. Meer gevelproblemen? Scheuren, barsten, enz. … In dat geval wordt de gevel weer in zijn oude glorie hersteld.

Renovatiepremie gevelisolatie

Je gevel renoveren en een deel van je investering terugkrijgen? De kans is groot dat je recht hebt op Mijn VerbouwPremie van de Vlaamse regering. Kijk goed of je huis beantwoordt aan de voorwaarden. Waarom? De overheid beloont ingrepen die je huis beter isoleren, want die leiden tot minder energieverbruik en een schoner milieu.

Over de overheid gesproken … Opgelet, soms heb je toelating van de gemeente nodig. Het gaat dan vooral om gevelwerken die het uitzicht van de straat veranderen. Informeer je voor je begint.

Voordelen gevelrenovatie

 • Een nieuwe, mooie look voor je woning
 • Grondige schoonmaakbeurt van je gevel
 • Versteviging en isolatie van je gevelstructuur
 • Preventie, waardoor grotere problemen later vermeden worden
 • Veel beter beschermd tegen weersinvloeden
 • Energiebesparing
 • De waarde van de woning stijgt in waarde

  Gevelrenovatie laten uitvoeren door Renoffice?

  Voegen, gaten opvullen, kaleien, bepleistering, gevelreiniging (bijv. zandstralen), … Wij voeren alle werken uit zodat uw gevel een tweede leven krijgt. Voor nieuwbouw of oude gebouwen. Ons gevelteam garandeert minimale overlast tijdens en na de werken. De prijs van je gevelrenovatie berekenen? Vraag ernaar bij je renovatiecoördinator.

  Advies nodig voor jouw gevel? We sturen een expert die de staat opneemt en jou de mogelijkheden en hun kostprijs vertelt. Grote voordeel van een renovatiecoördinator? Hij kijkt naar het grotere plaatje en stemt alle ingrepen op elkaar af. Voor een optimale totaalrenovatie.

   

  Klik hier om vrijblijvend extra informatie aan te vragen

  Waarom kiezen voor een gevelrenovatie?

     Herdefinieer de volledige stijl en look van je woning

     Geef je woning een grondige schoonmaakbeurt

     Verbeter de dragende kracht en isolatie van je gevelstructuur

  Klaar om jouw gevel te renoveren?

  Waarom kiezen voor Renoffice?

  • 35 jaar ervaring met renovaties
  • Gemiddeld 300 renovatieprojecten per jaar
  • Bewaking van kwaliteit & budget

  Beschrijf kort jouw project en we nemen binnen de 24 uur contact  met je op!