Terug naar overzicht

Verbouwingswerken: hoe pak je ze aan?

Verbouwingswerken gepland? Eigenlijk zijn er twee categorieën: de afzonderlijke ingrepen zoals een dakrenovatie of het plaatsen van een nieuwe badkamer. Wil je echt voordelig renoveren en optimaal profiteren van de renovatiepremie? Kies dan voor een totaalrenovatie: een allesomvattend plan voor jouw woning. De grondige aanpak realiseert ook een waardevermeerdering en verhoogt jouw comfort.

Maar hoe pak je dat precies aan, zo’n allesomvattende ingreep? Waar begin je? En hoe zorg je ervoor dat de werken op schema en de kosten binnen het vooropgestelde budget blijven?

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen

Verbouwingswerken: hoe pak je ze aan?

Informeer je

Verzamel zoveel mogelijk informatie over renovaties. Zo kom je te weten waar je aan begint en je doet natuurlijk ook inspiratie op. Want in welke stijl wil je eigenlijk verbouwen? Klassiek, hedendaags of landelijk? Blader eens in een interieurmagazine en je zult versteld staan van de mogelijkheden. Geen tijd en zin om hier lang over na te denken? Overweeg dan een interieurarchitect aan te stellen.

Het internet blijft natuurlijk de uitgelezen bron om wat dingen op te zoeken. Je vindt heel wat voorbeelden in verschillende stijlen op websites en sociale media (bijv. Pinterest).

 

Bepaal hoe ver je gaat

De ene verbouwing is de andere niet. Is het echt nodig om de sloophamer boven te halen? Of volstaat een opsmukbeurt? Opgelet, bij structurele veranderingen ben je verplicht om een architect onder de arm te nemen. (Bij Renoffice zit die sowieso in jouw pakket.)

 

Bepaal jouw budget

Altijd een kopbreker: hoeveel euro’s heb je te besteden? Heb je nog reserves om hierover te gaan? Bouw indien mogelijk ook een kleine marge in.

Zijn je geldreserves beperkt, dan ga je best op zoek naar een financiering. Tip: maak een onderscheid tussen werken die echt nodig zijn en ingrepen die je eventueel kunt uitstellen. Tenzij je budget geen limieten kent natuurlijk.

Wat is een goede financiering? Een lening die je in meerdere jaren aflost zonder al te veel in te boeten aan levenskwaliteit. Pluk de dag en geniet van het leven, ook na je verbouwing.

 

 

Leg een timing vast

Maak een schema voor aanvang van de werken. Het laat je toe om de werken goed op te volgen en de nodige voorzorgen te treffen. Sleept een bepaalde fase lang aan, dan ga je voor die periode misschien best op zoek naar een tijdelijk onderkomen.

Met een timing weten beide partijen ook waar ze aan toe zijn.

 

Volg de werken op

Jouw renovatiecoördinator blindelings vertrouwen? Dan maak je vooral de goede keuze.

Soms lopen de dingen helaas minder vlot. Laat je de zaken op zijn beloop, dan kom je op een dag misschien voor verrassingen te staan. Daarom volg je de werken best op. Stap voor stap. Het laat je ook toe om te communiceren met het renovatieteam.

 

Hou je budget in de gaten

Blijf altijd up to date over de kosten. Want bij bijna elke verbouwing valt er wel eens een lijk uit de kast. Weinig renovaties verlopen exact zoals op voorhand gepland en geraamd. Gevolg? Extra kosten en een aanslag op je portemonnee.

 

Geniet van het resultaat

Lijkt logisch maar laat ons eerlijk zijn … er is altijd wel een detail dat voor verbetering vatbaar is. Je trap die net iets minder comfortabel aanvoelt nu hij af is. Of de kleur van je slaapkamer die wat flets uitvalt? Focus op het totaalplaatje en geniet van het comfort van jouw vernieuwde woning.

 

Verbouwingswerken met Renoffice?

Een vlot verloop van jouw verbouwingswerken? Netjes binnen de afgesproken termijn en zonder onaangename verrassingen? Ga dan in zee met een ervaren renovatiecoördinator die jouw project begeleidt van a tot z. De beste investering in jouw gemoedsrust.

 

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2019.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.

Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.

Beschrijf kort uw project.

Je krijgt snel een verblijvend voorstel.