Antwerpse aannemer

Net een appartement of woning gekocht in de koekenstad? Op zoek naar een aannemer in Antwerpen? Een die zijn hart verpacht aan Brabo, de kathedraal aanbidt en ’t Scheld koestert? Dan zit je goed bij een renovatiecoördinator uit ’t stad die jouw project in goede banen leidt.

Natuurlijk kies je beter voor een firma uit eigen stad of regio, maar dan wel een die kwaliteit hoog in het vaandel draagt. Zodat jouw droomwoning ook echt een droom wordt.

 

Voordelen aannemer Antwerpen

Kocht je net een eigendom aan de oevers van de Schelde? Fijn, want Antwerpen is naast de grootste ook een van de mooiste steden van Vlaanderen. Elke Sinjoor zal het volmondig en luidkeels beamen. Want zo zijn we wel, het hart op de tong. Alleen daarom al kies je graag voor een aannemer uit Antwerpen. Bovendien: als we onze liefde voor de stad delen, bevordert dat de communicatie. En natuurlijk vermijd je ook graag lange files in de Kennedytunnel. Ze doen de eindfactuur van je renovatieproject nodeloos oplopen en sturen de timing in de war.

Als renovatiecoördinator doen we een beroep op betrouwbare architecten, aannemers en andere experts in jouw stad of provincie. Ze beantwoorden aan onze vooropgestelde criteria en verdienden ruimschoots hun sporen in hun vakgebied.

 

 

Premies renovatie Antwerpen

Zoals in de meeste steden in Vlaanderen reikt ook de Stad Antwerpen diverse premies en subsidies uit voor duurzame renovaties. Een overzichtje …

Voor de volledigheid: sinds 1 januari 2019 zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een renteloze energielening versoepeld.

De voorwaarden voor de renovatiepremies en een overzicht bekom je bij de Stad Antwerpen.

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen

Renovatiepremies Vlaanderen

Je kan niet enkel op stedelijk niveau aanspraak maken op premies. De Vlaamse overheid biedt verschillende premies aan om je te steunen bij jouw renovatieproject.

 • De Vlaamse renovatiepremie voor woningeigenaren die hun eigen woning willen renoveren. Deze woning dient minstens 30 jaar oud te zijn. De vroegere verbeteringspremie wordt hier ook in opgenomen.
 • Ben je 65-plusser of wordt jouw woning gehuurd/bewoond door een oudere? Dan kan je aanspraak maken op de Vlaamse aanpassingspremie. Hiermee kan je steun krijgen bij de verbouwing van je eigen woning of je huurwoning, op voorwaarde dat je een huurovereenkomst van minstens 3 jaar hebt.
 • Via de burenpremie voor collectieve renovatieprojecten kan de projectbegeleider aanspraak maken op steun van Vlaanderen. Dit gaat om energierenovatiewerken voor minimaal 10 huizen. Als deelnemer heb je hier geen recht op, maar kan je wel informeren voor premies van de netbeheerder.

Controleer zeker ook via de Premiezoeker of je aanspraak maakt op andere bouwpremies.

 

Renovatiepremies federale overheid

Ook op federaal niveau kan je aanspraak maken op verschillende renovatiepremies. Klop zeker eens aan bij de federale overheid voor volgende premies:

 • Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan heb je recht op een verlaagd btw-tarief van 6% bij het renoveren van de woning. Dit op voorwaarde dat de levering en de plaatsing van de materialen door dezelfde aannemer gebeuren.
 • Breek je een oud gebouw af met als doel een nieuwe woning te plaatsen? In sommige Belgische steden kan je genieten van een verlaagd btw-tarief van 6%.

 

 

Onze renovatiewerken Antwerpen

Dankzij onze Antwerpse aannemers, architecten en andere kraks leveren we al jaren vakwerk in jouw stad of regio.

Show, don’t tell … right? Een kleine greep uit onze projecten in het Antwerpse.

Meer weten over onze projecten in Antwerpen? Neem dan zeker eens contact op met een van onze medewerkers.

 

Onze troeven

Totaalrenovatie in Antwerpen gepland? ‘Verbouwen zonder stress’ luidt onze slogan en dat maken we ook elke dag waar. Hoe? In de eerste plaats door onze klanten volledig te ontzorgen en jouw project integraal op te volgen. Van voor de start van de werken tot na de oplevering. Meer troeven?

 • Strikte criteria: Al onze partners zijn financieel gezond en leveren kwaliteit.
 • Transparant: Stel ons jouw vragen tijdens de duur van de werken of volg het verloop ervan via ons digitaal platform.
 • Kostenbesparend: Schaalvergroting leidt tot scherpere offertes.

Interesse in onze diensten? Op zoek naar een aannemer in Antwerpen?

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen

 

Kies voor Renoffice als partner bij jouw totaalrenovatie

Of je nu je huis, appartement of kantoor wil verbouwen. Een totaalrenovatie van a tot z door ons ervaren team van experts krijgt de zorg die ze verdient. Iedereen wil graag dat alles volgens plan verloopt. Wij zorgen ervoor dat je stressvrij kan verbouwen.

Met welke renovatiewerken kan Renoffice je ondersteunen?

 • Gevelrenovatie
 • Schilderwerken
 • Dakwerken
 • Ruwbouw werken
 • Schrijnwerken
 • Pleisterwerken
 • Elektriciteit en sanitair
 • Kelders
 • Vloerwerken

Benieuwd naar onze werkwijze?
Gino en Peter leggen het even uit.

Hoeveel kost een totaalrenovatie?

Een sluitend antwoord kunnen we niet geven op deze vraag. Verschillende factoren zorgen ervoor dat de prijs van je renovatie stijgt of daalt. Enkele van deze factoren zijn bijvoorbeeld:

 • Jouw smaak
 • De ambitie van je project
 • De staat van je woning

Om je een idee te geven van wat de investering zal kosten, kunnen we alvast een ruwe schatting maken aan de hand van volgende vuistregel: 750 tot 1500 euro/m². Deze prijs wordt berekend door twee onderdelen: De werkuren (± 60%) en de materialen (± 40%). Als we dit toepassen op de verschillende soorten werken:

 • Elektriciteit: 5.000 – 10.000 euro
 • Verwarming: ± 700 euro per radiator (± 3000 euro voor hoogrendementsketel)
 • Ramen: 12.000 - 15.000 euro
 • Muren: 20 – 30 euro per m²
 • Dak: 200 – 250 euro per m²
 • Sanitair: 5.000 – 10.000 euro

Let op, dit zijn richtprijzen. Elke woning is anders, je krijgt dus telkens een offerte op maat.

 

Een goede voorbereiding kan jouw rekening alvast wat drukken

Doe zelf alvast wat voorbereidend werk wanneer je een totale afbraak van jouw woning plant. Afbraakwerken kunnen vaak onnodig de rekening omhoog brengen. Eenvoudige klusjes zoals oud tegelwerk verwijderen in de keuken of badkamer, kan je alvast zelf doen. Met wat hulp kan dit klusje kosteloos geklaard worden.

Ter voorbereiding van een nieuwe vloer kan laminaat bijvoorbeeld ook op voorhand verwijderd worden. Ook een vals plafond kan eenvoudig verwijderd worden. Hout of gyproc platen afbreken, is namelijk een eitje en kan je renovatieprijs wat laten zakken.

We raden wel niet aan om de water- en gasleiding onder handen te nemen als je hier geen ervaring mee hebt. Ook de elektriciteit laat je beter over aan de vakman. Hetzelfde geldt voor de meterkasten.

 

 

Antwerpen en omstreken

Deelgemeenten van Antwerpen

Ook deelgemeenten van Antwerpen kunnen meeprofiteren van een Antwerpse aannemer. Denk bijvoorbeeld aan Borgerhout of Merksem en Wilrijk. Zij delen de postcode 2000 van Antwerpen.

Andere locaties binnen de provincie Antwerpen

Een overzicht van de verschillende mogelijkheden binnen de provincie Antwerpen.

Contacteer ons

Vraag vrijblijvend meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

 • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
 • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
 • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
 • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.
Wij bellen je alleen op om je vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit je buurt neemt contact met je op.

Je krijgt snel een verblijvend voorstel.