Bel gratis! 0800 62 330

De renovatiecoördinator

Renovatiecoördinator

Of het nu gaat om verfraaiingswerken aan je woning, of gewoon om noodzakelijke herstellingen. Renovatiewerken brengen keer op keer een heleboel hinder en werk met zich mee. Het begint eigenlijk al nog voor de werken effectief begonnen zijn. Je moet alle werkzaamheden plannen, je moet een geschikte aannemer zoeken, je moet gaan uitzoeken welke vergunningen je juist nodig hebt, nagaan van welke renovatiepremies je kan genieten, …

En ook tijdens de werken is het vaak op de tanden bijten. Je leeft midden op een bouwwerf, wat natuurlijk al niet echt aangenaam is. Bovendien moet je de planning van de werken in het oog houden, en zien dat je niet over het budget gaat. En vaak moet je dit nog doen nadat je ’s avonds thuiskomt van je werk.

Een renovatiecoördinator aannemen

Waarom laat je al deze lastige taken niet over aan een specialist die weet wat het is om renovatiewerken in goede banen te leiden? Een renovatiecoördinator aannemen betekent heel wat voordelen die ervoor zorgen dat je de renovatiewerken stressvrij en vlot doorkomt. We overlopen er een aantal belangrijke.

Ervaring en expertise

 • Een renovatiecoördinator heeft vaak al ettelijke renovaties in goede banen geleid, en weet dus goed hoe een renovatie gepland moet worden.
 • Er zijn soms een aantal dingen waar je zelf niet aan denkt, maar die voor een renovatiecoördinator haast dagelijkse kost zijn.
 • Denk maar aan vergunningen die aangevraagd moeten worden, of premies die je kan verkrijgen.
 • Een professionele partner in renovaties weet ook hoe werkzaamheden het best gepland kunnen worden, en kan budget en tijdspanne perfect inschatten.
 • Je beslist natuurlijk zelf hoe werken en budget gepland moeten worden, maar het professionele advies van een expert is nauwelijks te onderschatten.
 • Uiteraard is de bouwtechnische ervaring van de renovatie-expert is troef, waardoor met simpele ingrepen hetzelfde resultaat wordt bekomen, met minder kosten en een snellere planning.

Stressvrij door de renovatiewerken

 • Ook tijdens de werken kan een renovatiecoördinator een grote hulp blijken. Je hoeft zelf niet meer toe te zien op de vooraf overeengekomen planning en het budget.
 • De aannemer-renovator zorgt ervoor dat alle werken in goede banen lopen, en dit volgens de afspraken.
 • Het is ook niet meer nodig om elke aannemer afzonderlijk te gaan aanspreken indien je vragen of opmerkingen hebt.
 • De bouwcoördinator is jouw enige aanspreekpunt, wat niet alleen voor heel veel duidelijkheid zorgt, maar ook een vertrouwensband creëert.
 • Gedurende de renovatiewerken verdedigt de renovatiecoördinator jouw belangen bij de verschillende aannemers.

Bespaar geld en beheers risico’s

Een coördinator inschakelen kost geld, maar levert je vaak ook weer geld op. Onze specialisten hebben namelijk verstand van zaken en weten direct wat er moet gebeuren om resultaten te behalen. Belangrijk hierbij is onze vertrouwensrelatie met externe leveranciers. Zij weten met wie zij zakendoen en zijn hierdoor bereid om sneller concessie te doen omtrent inkoopprijzen. Ook risicobeheer is een belangrijke factor in de fase van verbouw. Elke project heeft namelijk zijn eigen risico’s. Met al zijn ervaring weet de projectleider van Renoffice precies waar hij op moet letten en hoe hij deze risico’s kan minimaliseren.

Samengevat takenpakket

Voor aanvang van de verbouwing:

 • Briefing en kennismaking met jouw verbouw;
 • Technische aspecten controleren;
 • Duidelijk budget opmaken;
 • Heldere planning uitwerken;
 • Uitzoeken van welke verbouwpremies je kan genieten.

Gedurende de verbouwingen:

 • Centraal aanspreekpunt voor al je vragen;
 • Tijdsplanning opvolgen;
 • Renovatiewerken coördineren;
 • Budgetbewaking;
 • Kwaliteitsbewaking.

Na de renovatie:

 • Renovatiepremies aanvragen;
 • Oplevering conform afspraken.


contacteer ons

Hoe kom ik tot een goede keuze?

De keuze tot het uiteindelijke besluit voor onderhoud is gemaakt, maar hoe maak je nu de keuze voor een goede partij? Voordat je met een partij in zee gaat is het verstandig om van tevoren research te doen naar het bedrijf:

 • Wat zijn bijvoorbeeld de ervaringen van andere mensen, maar kan men ook projecten overleggen van vergelijkbare grootte.
 • Het is daarnaast altijd verstandig om meerdere concurrerende offertes op te vragen. Het geeft je toch een bepaald gevoel waar de prijs ligt.
 • Een uiteindelijke keuze voor een aannemer hoeft hem niet zozeer in de prijs te zitten. Het gaat om het gevoel dat je de juiste personen voor de juiste klus hebt gevonden. Het renoveren moet voor iedereen een bepaalde spanning en opwinding oproepen en die opwinding levert topkwaliteit.

 

Waarom de renovatiecoördinator van Renoffice?

Door onze jarenlange ervaring in het renoveren van woningen, durven wij te zeggen dat we veel kunde met ons meebrengen. Bouwwerkzaamheden brengen nu eenmaal veel handelingen met zich mee die goed gemanaged moeten worden. Wij hebben bewezen dat onze aanpak het beste werkt:

 1. Planning: dit is een van de meest belangrijke en complexe zaken. Iedereen is afhankelijk van elkaar. Door ons sterke netwerk hoeft jij je hier geen zorgen om te maken. Met onze aanpak zorgen wij ervoor dat tijdslijnen niet overschreden worden. Hierdoor ervaren onze klanten rust en gemak. Afspraak = afspraak!
 2. Vertrouwen: wij communiceren open met onze klanten. Een goede communicatie is dan ook essentieel voor een vertrouwensrelatie. Wij willen te allen tijde voorkomen dat geschetste verwachtingen niet gerealiseerd kunnen worden.
 3. Contract: Wilt u zelf het bouwproject leiden? Denk eens al die individuele handelingen die gedaan moeten worden. Overal moeten handmatige prijsafspraken gemaakt worden… wat een werk! Via Renoffice is dit niet het geval. Ontzorgen dat is wat wij doen!
 4. Expertise: Renovatie stroomt door de aderen van ons bedrijf. Door onze jarenlange ervaring hebben wij diverse ondenkbare werkzaamheden overwonnen. Tevens houden we ons steeds bezig met de nieuwste producten en technologieën. Wij kunnen dan ook stellen dat we elk droom tot realiteit kunnen maken.

Verbouwen zonder stress met Renoffice

Wil je ook verbouwen zonder stress? Neem Renoffice aan als professionele renovatiecoördinator! Wij werken enkel samen met aannemers die voldoen aan onze strenge vereisten. Of het nu gaat over kleine verbouwingswerken, een grote renovatie of een totaalrenovatie, wij brengen alle werken steeds tot een goed einde. Neem contact met ons op, en samen bekijken wij hoe we ook jouw renovatie kunnen coördineren.

“Het inhuren van Renoffice als coördinator is achter af een zeer goede keuze geweest. De projectleider fungeerde als ideale sparringpartner met ons als klant. Dit heeft ons zeker tijd, geld en frustratie bespaard!”, familie: Wouters uit Staden.

“Wij zijn zeer content met de verrichte werkzaamheden. Dit bedrijf staat garant voor expertise en budget beheer. We waren erg blij”, familie Maes uit Roeselare.


contacteer ons

 

Bekijk zeker ook eens deze korte video om Renoffice en haar manier van werken beter te leren kennen.