Waarom tegels renoveren een goed idee is

Waarom tegels renoveren een goed idee is

Tegelvloer of -wand renoveren zonder zorgen? Zie je op tegen al dat stof van uitbraakwerken? En tegen de praktische problemen tijdens de renovatie?

Als de staat en vorm van je tegels het toelaten, kun je ook kiezen voor een renovatie met dunne tegels. Die worden bovenop de bestaande tegels gelijmd. Vooral de keramische tegels zitten de laatste tijd in de lift.

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen

Dunne keramische tegels

Dunne keramische tegels sluiten naadloos aan op de bestaande tegels. Ze zijn zo’n 3 tot 5 millimeter dik, heel licht en toch stevig. De onderkant is versterkt met glasvezel en je vindt ze tegenwoordig in alle maten, vormen en kleuren.

Dunne keramische zijn geschikt voor vloer- én wandbetegeling in de woonkamer, keuken of badkamer. Tip: ga voor gecertificeerde tegels, want die zijn na het bakproces nog afgewerkt op dezelfde grootte. Ze zijn geschikt voor de fijnste voegen en garanderen een prachtig resultaat. Je vindt keramische tegels die in elk interieur passen, maar net zoals bij gewone tegels zijn de mogelijkheden ook hier bijna onbeperkt. Klassiek, retro, modern, …

 

Zijn mijn bestaande tegels geschikt om te renoveren?

Om je vloer te bezetten met een extra laag dunne tegels moet hij wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Kort samengevat: hij verkeert best nog in goede staat.

  • Stabiele ondergrond: zit alles nog goed vast?
  • Egaal oppervlak: egaliseren bij oneffenheden
  • Propere bovenkant: reinigen/ontvetten indien nodig

Wil je ook vloerverwarming installeren? Dan moet je sowieso breken en verlies je het voordeel van een tegelrenovatie. Je kunt dus net zo goed nieuwe tegels leggen, tenzij het natuurlijk om antieke of hele waardevolle betegeling gaat die je wilt behouden.

Het is sowieso een goed idee om het betegelen van bestaande vloeren en wanden over te laten aan een specialist, zeker als je eerst nog oneffenheden wilt wegwerken. Tegelrenovatie is precisiewerk en vraagt om een gedegen voorbereiding. Het lijmen van tegels gebeurt volgens een vaste techniek die een optimaal eindresultaat garandeert.

 

Prijs tegelrenovatie

Hou er wel rekening mee dat dunne tegels doorgaans meer kosten dan traditionele tegels. Het verschil bedraagt gemiddeld zo'n 30%. Logisch, want de productie van deze tegels is veel arbeidsintensiever.

Je spaart de meerprijs van de tegels gemakkelijk uit dankzij de snelle plaatsing. En je geniet van het verlaagde Btw-tarief van 6% als je woning ouder is dan 10 jaar en je een beroep doet op een erkende aannemer.

 

Voordelen tegels renoveren

Tegels uitbreken en vervangen is een verregaande ingreep. Ideaal als je genoeg budget hebt en op een andere locatie woont tijdens de werken. Wil je een goedkopere en praktische oplossing? Dan is tegels renoveren een beter idee.

Voordelen?

  • Snelheid: schoonmaken bestaande tegels + lijmwerk
  • Comfort: geen beschadigingen, stof en opkuis
  • Besparing: geen uitbraakkosten

Vraag gerust advies aan een van onze experts, zodat je de juiste beslissing neemt voor jouw vloer of wand.

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.