Bel gratis! 0800 62 330

Welke vloer kies je best voor je woning?

welke vloer moet je nu kiezen in je woning? welke vloer moet je nu kiezen in je woning?

Bij een grondige renovatie hoort ook een nieuwe vloer. Die vloer neemt niet alleen een behoorlijke hap uit je budget, je vloer is ook erg bepalend voor de ‘look & feel’ van je interieur. De juiste vloer kiezen is bijgevolg belangrijk. Hoe doe je dat?

Kijk naar het grotere plaatje

Bekijk je woning als een entiteit, als een geheel. Ook al zijn er meerdere verdiepingen en zijn de verschillende ruimtes en kamers gescheiden door wanden en deuren, toch is het goed om voor een totaalconcept te kiezen. Een totaalconcept brengt rust in je woning. Dat betekent niet dat je niet voor een verschillende vloer kan kiezen. Zelfs in een open ruimte kan je bijvoorbeeld de keuken van de eetruimte onderscheiden door een andere vloer. In dat geval is het uiteraard belangrijk om voor een mooie, liefst naadloze, overgang te zorgen. Anderzijds is het zo dat kleinere ruimte optisch groter lijken door overal dezelfde vloer te gebruiken.

Creëer optisch meer ruimte

Meer ruimtegevoel creëren kan ook vloeren steeds in de lengterichting te leggen. Dat geldt zowel voor rechthoekige tegels als voor parket of laminaat. En kies - in het geval van kleine ruimtes - steeds voor kleine tegels, zelfs al ben je dol op die grote 100 bij 100 centimeter tegels.

welke-vloer-kiezen

Een vloer vervang je niet zomaar even

Een goede vloer kost wel wat, maar het is dan ook de bedoeling dat die vloer - in verhouding tot de rest van je interieur - erg lang meegaat. De nieuwste verftrend pas je zo toe, maar je vloer heb je voor erg veel jaren. Daarom: ken jezelf! Zo kies je het beste een vloer die bij je past, zowel esthetisch als voor wat betreft je levensstijl. De ene vloer is de andere niet en bepaalde materialen zijn veel onderhoudsvriendelijker dan andere. Denk hierbij ook toekomstgericht, want je wil een vloer die met je meegroeit en dus ook geschikt is als er straks kinderen komen.

De belangrijkste eigenschappen van vloeren op een rijtje

Ben je op zoek naar de ultieme onderhoudsvriendelijke vloer? Kies dan voor tegels. Vooral keramische tegels zijn erg makkelijk in onderhoud en kunnen ook letterlijk tegen een stootje. Kleurrijke cementtegels zijn én onderhoudsvriendelijk én in de regel in de massa gekleurd, wat van pas komt als er een stukje mocht afbreken. Natuursteen is wat veeleisender op vlak van onderhoud, maar nog steeds niet echt fragiel.

Parket heeft het moeilijker als er op gemorst wordt, maar ook hier kan je erg veel opvangen door te kiezen voor een extra beschermende vernis. Het voordeel van parket is dan weer de warme uitstraling en vooral de uitstekende akoestische eigenschappen. Ook een kurkvloer is uitstekend voor de akoestiek en biedt ook thermisch een prima isolatie. Het is een natuurlijk materiaal dat - afhankelijk van de afwerking - ook erg slijtvast is. Net als tegels.

Hou je van een meer industriële look, dan zijn gietvloeren een mooi alternatief. Je hebt de keuze uit PU, epoxy of zelfs beton. De kleurenkaart is haast eindeloos en deze vloeren worden als erg hygiënisch beschouwd omwille van hun naadloze eigenschappen.

Een vloer kiezen is dus vooral een kwestie van behoeften, wensen en budget. Laat je bijstaan door een ervaren vakman zoals de renovatiecoördinatoren van Renoffice. Zij zijn vertrouwd met alle soorten stijlen en perfect op de hoogte van hoe je een vloer kiest die bij je past. Zo maak je een keuze waar je jaren later nog achter staat en die past bij je woning en bij wie je bent. Ga je renoveren? Neem dan zeker ook vrijblijvend contact met ons op en ontdek de meerwaarde van een renovatieprofessional.