Waarom het een goed moment is om te verbouwen

Waarom het een goed moment is om te verbouwen

Dit is het perfecte moment om te verbouwen. Waarom? Omdat de Confederatie Bouw het zegt. En daar heeft ze natuurlijk haar redenen voor. België beleeft momenteel een periode van hoogconjunctuur en dat laat zich ook voelen in de bouwsector.

In 2018 renoveer je voordelig dankzij een aantal factoren. Waarom nu verbouwen goedkoop is?

  1. De rentevoeten blijven laag.
  2. De hervorming van de registratierechten geeft financiële ademruimte.
  3. Verbouwers zijn beter beschermd door de verplichte verzekering voor 10-jarige aansprakelijkheid.

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen

Waarom je best nu verbouwt

1. Lage rentevoeten

De rentevoeten staan al een tijdje laag en daar komt voorlopig weinig of geen verandering in. Prognose? De Nationale Bank houdt rekening met een heel beperkte en geleidelijke stijging van 0,5 % over de hele periode 2018-2020.

Goed nieuws dus voor iedereen die renovatiewerken plant en een renovatielening wil afsluiten. Tip: ga zeker eens shoppen. De concurrentie tussen de verschillende banken werd vorig jaar nog verder aangescherpt en daar profiteer je maar beter van. Als je een beetje zoekt, vind je een vaste rente op 20 jaar van 2%. Misschien zelfs lager. Succes met de zoektocht!

>> Vergelijk online de verbouwingsleningen

2. Hervorming registratierechten

In de zomer van 2018 wordt de langverwachte hervorming van de registratierechten van kracht in Vlaanderen. (In Brussel en Wallonië is ze al sinds begin 2018 een feit.) Concreet? Het klein en groot beschrijf verdwijnen en maken plaats voor een registratietarief van 7% bij de aankoop van een woning. Gevolg? Meer financiële ruimte voor jouw gezin. De buffer loopt al snel op tot 10.000 euro.

Dat geld kun je natuurlijk gebruiken voor energiebesparende werken (bijv. isolatie). En wie weet krijg je dan ook nog eens een bijkomende korting van de overheid dankzij de renovatiepremie. Twee keer prijs!

3. Verzekering 10-jarige aansprakelijkheid

Vanaf 1 juli 2018 wordt je beter beschermd als consument. Als aannemer waren we al langer 10 jaar aansprakelijk voor risico’s verbonden aan de stabiliteit en soliditeit van het gebouw. Maar we moeten nu ook een verplichte verzekering afsluiten voor die aansprakelijkheid. Je krijgt er dus een extra garantie bij.

Ook lichte verborgen gebreken vallen hieronder, bijvoorbeeld slechte geluidsisolatie of condensatie in dubbele beglazing.

Opgelet, je gaat best nog altijd op zoek naar de beste aannemer. Vraag voor aanvang van de werken een attest op. Zo weet je of jouw aannemer verzekerd is. Dit is iets wat een renovatiecoördinator voor u met plezier opvraagt.

 

Verbouwen met Renoffice

Renovatie van je woning gepland? Dan maak je best eerst een budgetplan op. Een goede voorbereiding is belangrijk, want zo krijg je controle over jouw investering en timing.

Op zoek naar een betrouwbare renovatiecoördinator die jouw kwalitatief maatwerk tegen een scherpe prijs garandeert? Helemaal op maat van jouw dromen? Neem snel contact op met een van onze medewerkers of vraag meteen een vrijblijvende offerte.

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.