Bel gratis! 0800 62 330

Verbouwingskosten: hoe een budgetplan uitstippelen

vrijdag 16 augustus 2013 - 07u45

Verbouwingen, hoe klein of hoe groot ook, brengen altijd heel wat kosten met zich mee. Om die kosten binnen de perken te houden, is het dan ook belangrijk om vooraf een budgetplan op te stellen. Zo krijg je een duidelijk zicht op de verbouwingskosten en voorkom je onaangename verrassingen. Je werkt je budgetplan best kamer per kamer uit, op basis van verschillende offertes. Daarnaast is het ook belangrijk om een bepaalde buffer in te calculeren, aangezien er bijna altijd wel wat onvoorziene kosten bijkomen.

Maak een raming van de kostprijs van de verbouwingen

Bij het opstellen van een budgetplan, begin je best met een schatting van de verbouwingskosten. Ga kamer per kamer na wat er precies moet gebeuren, en maak op basis daarvan een inschatting van de kosten. Houd daarbij rekening met de materiaalkosten, de werkuren en de vervoerskosten.

Ben je een handige harry? Bekijk dan even of er dingen zijn die je eventueel zelf kan doen: door bepaalde dingen zelf te doen kan je immers heel wat geld uitsparen. Reken bij het inschatten van de kosten maar behoorlijk ruim, zo kunnen de uiteindelijke werkelijke kosten alleen maar meevallen. Reken je te krap, dan kunnen de werkelijke kosten alleen maar tegenvallen.

Nadat je een inschatting van de verbouwingskosten hebt gemaakt, kan je beginnen met het vragen van offertes. Op basis van die offertes kan je vervolgens een realistische raming van de kosten voor je verbouwing maken. Reken bij die raming ook een buffer van 5 à 10% om onvoorziene, bijkomende kosten te dekken.

Stel een budgetplan op op basis van de raming van je verbouwingskosten

Nu je een raming van de verbouwingskosten hebt, kan je een budgetplan gaan opstellen. Zeker als je een lening moet aangaan om je verbouwingen te financieren, is een goed budgetplan erg belangrijk. Bekijk je maandelijkse inkomen even, en trek daar je vaste lasten en andere maandelijks terugkerende kosten vanaf. Hetgeen je overhoudt, kan je gebruiken om je lening af te lossen.

Renoffice houdt je verbouwingskosten binnen de perken

Als je gaat verbouwen, dan wil je de kosten natuurlijk zo veel mogelijk binnen de perken houden. Bij Renoffice begeleiden we je renovatietraject van A tot Z, en we volgen het budget ook nauwgezet op. Je hebt volledige inzage in de kosten, zodat je op het einde van de rit niet voor ‘verrassingen’ komt te staan… Bovendien heb je vaak recht op tal van premies en/of een belastingvermindering; Renoffice zoekt dit allemaal voor jou uit! Aarzel dus niet en contacteer ons nu voor meer informatie.