Voordelig verbouwen: 5 tips

Voordelig verbouwen: 5 tips

Renoveren is een prima investering in de toekomst, want je woning stijgt in waarde. En na de werken woon je natuurlijk ook een pak comfortabeler. Maar hoe zit je met je budget in tijden van crisis?

Dreigen je plannen op de lange baan terecht te komen? En heb je helemaal geen zin om je verbouwing uit te stellen? Of zit je met dringende herstellingen die de leefbaarheid van je woning hypothekeren? De oplossing ligt voor de hand: voordelig verbouwen. Met onze tips hou je de uitgaven van je verbouwing onder controle.

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen

Voordelig verbouwen met deze 5 adviezen

1. Bepaal en bewaak je budget

Maak een goede inschatting van je budget voor je begint te renoveren. Werk een gedetailleerd financieel plan uit en bouw een realistische marge in voor extra kosten. In het beste geval blijf je netjes binnen je raming, maar een verbouwing blijft hoe dan ook onvoorspelbaar.

Ook tijdens de uitvoering van de werken hou je best de vinger op de knip of de blik op de rekening. Hoeveel kost elke nieuwe fase van je bouwproject in de praktijk? Hoeveel kosten de gebruikte materialen en technieken en hoeveel verschillen ze van de raming? Met een goede opvolging behoud je het overzicht en maak je een betere inschatting van toekomstige kosten. Noem het gerust budgetbewaking.

2. Maak de juiste keuzes

Je keuzes bepalen uiteindelijk hoe duur of goedkoop je verbouwing uitdraait. Concreet?

  • Kies je voor verschillende kleine partijen of voor één renovatiecoördinator die alle expertise bundelt? Veel kleine partijen kosten waarschijnlijk iets minder, maar je investeert wel heel wat tijd in het vergelijken van offertes. En er is geen overleg tussen de verschillende partijen. Toch een risico. Kies je voor één renovatiepartner, dan geniet je van een totaalaanpak en krijg je meer garanties op een goed eindresultaat.
  • Bespaar je op materialen? Opgelet, goedkoop is ook duurkoop. Je oplossing gaat minder lang mee en dat resulteert uiteindelijk in extra kosten op langere termijn. Ons advies? Kies voor betrouwbare materialen.
  • Verzot op de nieuwste trends? Informeer je goed, want nieuwe ontwikkelingen zijn dikwijls ook duur. Terecht? Soms wel, soms niet. Je kiest ze natuurlijk alleen als ze een beter eindresultaat garanderen en dat weet je pas als ze uitvoerig getest zijn in de praktijk. In dat opzicht kies je vaak beter voor de gevestigde waarden. Ze zijn vallen meestal goedkoper uit en hebben hun degelijkheid al bewezen.

3. Bespaar op luxe

Gaat je partner helemaal los bij de planning van jullie renovatie? Vraag dan of jullie die jacuzzi, veranda of domotica écht nodig hebben. Scheid hoofd- van bijzaken en je uitgaven slinken aanzienlijk.

Meer tips? Degelijke én mooie vloerbekleding hoeft geen fortuin te kosten. Ga op zoek naar de mogelijkheden, want je vindt zeker betaalbare tegels die ook beantwoorden aan jullie verwachtingen.

4. Renoveer je groen

Niet letterlijk, maar door energie te besparen. Isolerende ingrepen zijn vooral een lange termijnbesparing, want ze resulteren in een lagere energiefactuur. Maar ook op korte termijn drukken ze de uitgaven, dankzij de renovatiepremie van de Vlaamse overheid. Misschien heb je zelfs recht op bijkomende subsidies of steunmaatregelen. Elke euro die je uitspaart, kun je weer in een ander onderdeel van je project investeren.

Tip: ga na op welke premies je recht hebt voor je begint te renoveren. Zo krijg je een goed idee van je investering.

5. Kies voor vakmensen met ervaring

Vrienden, familie of een andere hobby-klusser inschakelen? Bezint voor ge begint. Het bespaart je in eerste instantie geld, maar wat als die nieuw aangelegde vloer al na een week loskomt? Meestal gaat het om zwartwerk en kun je ook moeilijk op je strepen staan, zeker als je een bekende of familie inhuurt. En aan het eind van de rit raakt de relatie alsnog verzuurd.

Ga in zee met een renovatiepartner die je behoedt voor foute beslissingen en een betrouwbaar eindresultaat garandeert. Je gemoedsrust in euro’s uitdrukken? Misschien zo’n gek idee nog niet.

 

Voordelig verbouwen met Renoffice?

Wij komen graag langs om je renovatieplannen te bespreken en jou een gepaste offerte te bezorgen. Met Renoffice kies je voor een ervaren renovatiecoördinator met een vast team van échte vaklui dat rendabel werkt. Bijkomend voordeel? Je krijgt één aanspreekpunt voor al je vragen, want we werken samen met betrouwbare externe partners (bijv. architect). Voordelig verbouwen is ook een beetje comfortabel verbouwen.

 

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.