Terug naar overzicht

Renovatie kostprijs – enkele zaken om rekening mee te houden

Wanneer je een bestaande woning koopt, zal je in de meeste gevallen te maken krijgen met nodige verbouwingswerken. Verouderde leidingen, enkel glas, een muur die je wil uitbreken om een ruimte te vergroten, enzovoort. Dit brengt echter een bepaalde meerkost met zich mee. En dan hebben we het nog niet gehad over de nieuwe energienormen…

Om je op voorhand al goed in te lichten, lijsten wij enkele zaken op waarmee je rekening mee moet houden wanneer je jouw huis of appartement wilt gaan renoveren.

Renovatie kostprijs – enkele zaken om rekening mee te houden

Renovatie kostprijs: begin met een kostenraming of renovatiebudget

Ben je zelf een handige Harry? Dan moet je enkel de kosten van je bouwmaterialen rekenen. Voor de meeste zaken zal je echter een beroep moeten doen op gespecialiseerde vaklui. De elektrische leidingen bijvoorbeeld moeten gekeurd worden en alles moet dan ook perfect in orde zijn. Voor zulke zaken reken je dus best op vaklui. Bij bepaalde zaken kan je wel zelf inspringen om zo de renovatiekosten te drukken zoals bij het afbreken van een muur of het achteraf opruimen van het vuil.

Eens je weet welke renovatiewerken je wilt gaan uitvoeren, kan je een kostenraming maken. Houd hierbij rekening met materiaalkosten, de werkuren en eventuele vervoerkosten. Het is moeilijk hier een vaste prijs op te plakken omdat iedere renovatie anders is. Wel kunnen we je zeggen dat je best een marge van 5 à 10% (beter 10 dan 5) incalculeert. Vraag maar even rond aan mensen die al verbouwd hebben: bij renovatieprojecten kom je bijna altijd extra en dus onverwachte kosten tegen. Door deze op voorhand in te calculeren, kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

 

Ga je renoveren? Bespaar dan niet op kwaliteit!

Kwaliteit kost geld, dat weet iedereen. Hierop besparen kan je achteraf echter duur te staan komen. In sommige gevallen is het beter wat meer te betalen voor meer kwaliteit dan dat je hetzelfde renovatiewerk twee keer moet laten uitvoeren omdat het de eerste keer niet goed uitgevoerd was.

Vraag bij verschillende partijen offertes op en tracht ook met klanten van die bedrijven te spreken of recensies te lezen. Vraag ook even in je eigen vriendenkring of niemand je een vakman of bedrijf kan aanraden. Zo weet je al op voorhand dat je renovatie professioneel uitgevoerd wordt. Vergelijk ten slotte de offertes met de recensies in je achterhoofd en kies voor de beste prijs/kwaliteitverhouding.

Ook bij Renoffice kan je offertes opvragen voor renovatiewerken en dit voor zowel particulieren als voor bedrijven. Met Renoffice verbouwt u dan ook zonder stress!   

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.

Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.

Beschrijf kort uw project.

Je krijgt snel een verblijvend voorstel.