Renovatie kostprijs – enkele zaken om rekening mee te houden

Renovatie kostprijs – enkele zaken om rekening mee te houden

Een bestaande woning gekocht? Dan krijg je waarschijnlijk te maken met de nodige verbouwingswerken. Verouderde leidingen, enkel glas, een muur die je wil uitbreken om een ruimte te vergroten, ... Dit brengt echter een bepaalde meerkost met zich mee. En dan hebben we het nog niet gehad over de nieuwe energienormen.

Daarom dus … enkele zaken om rekening mee te houden wanneer je jouw huis of appartement gaat renoveren.

Neem nu vrijblijvend contact op

Renovatie kostprijs: begin met een kostenraming of renovatiebudget

Ben je zelf een handige Harry? Dan moet je enkel de kosten van je bouwmaterialen rekenen. Voor de meeste zaken zal je echter een beroep moeten doen op gespecialiseerde vaklui. De elektrische leidingen bijvoorbeeld moeten gekeurd worden en alles moet dan ook perfect in orde zijn. Voor zulke zaken reken je dus best op vaklui. Bij bepaalde zaken kan je wel zelf inspringen om zo de renovatiekosten te drukken zoals bij het afbreken van een muur of het achteraf opruimen van het vuil.

Eens je weet welke renovatiewerken je wilt gaan uitvoeren, kan je een kostenraming maken. Houd hierbij rekening met materiaalkosten, de werkuren en eventuele vervoerkosten. Het is moeilijk hier een vaste prijs op te plakken omdat iedere renovatie anders is.

Je bouwt best een marge van 5 à 10% (beter 10 dan 5) in. Vraag maar even rond aan mensen die al verbouwd hebben: bij renovatieprojecten kom je bijna altijd extra en dus onverwachte kosten tegen. Denk bijvoorbeeld aan vocht in de muren of houtrot. Door deze op voorhand in te calculeren vermijd je onaangename verrassingen.

Gedetailleerd verbouwingsplan

De prijs is voor elke verbouwing anders. Wil je een badkamer renoveren? Of neem je de volledige woning onder handen? Dat heeft uiteraard een impact op je budget en de bedragen op de facturen van je leveranciers. Het belangrijkste advies is om alle stappen die tijdens de verbouwing aan bod komen gedetailleerd op te lijsten en aan elk onderdeel een budget toe te kennen. Op die manier krijg je een mooi overzicht waarop je te allen tijde kan terugvallen.

Je kan het ook gebruiken wanneer je een beroep wil doen op specialisten om de werkzaamheden uit te voeren. Of wanneer je tegels, meubels of vloerbekleding wil kiezen.

Ga je renoveren? Bespaar dan niet op kwaliteit!

Kwaliteit kost geld, dat weet iedereen. Hierop besparen kan je achteraf echter duur te staan komen. In sommige gevallen is het beter wat meer te betalen voor meer kwaliteit dan dat je hetzelfde renovatiewerk twee keer moet laten uitvoeren omdat het de eerste keer niet goed uitgevoerd was.

Vraag bij verschillende partijen offertes op en tracht ook met klanten van die bedrijven te spreken of recensies te lezen. Vraag ook even in je eigen vriendenkring of niemand je een vakman of bedrijf kan aanraden. Zo weet je al op voorhand dat je renovatie professioneel uitgevoerd wordt. Vergelijk ten slotte de offertes met de recensies in je achterhoofd en kies voor de beste prijs/kwaliteitverhouding.

 

Ook bij Renoffice vraag je makkelijk offertes op voor renovatiewerken, zowel voor particulieren als voor bedrijven. Met Renoffice verbouw je dan ook zonder stress!   

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.