Terug naar overzicht

Prijs verbouwing: waarmee rekening houden?

Heb je een huis of appartement gekocht en is het aan een renovatie toe? Dan is de tijd aangebroken
om verbouwingsplannen op te maken en het project tot in de details voor te bereiden. Zowel bij een grote als een kleine verbouwing is het belangrijk dat je een goede inschatting maakt van de kostprijs van de verbouwingen. Met welke factoren moet je allemaal rekening houden?

Prijs verbouwing: voorzie een marge

Bij een nieuwbouwproject is het gemakkelijker om een budgettering op te maken. Je kan uitgaan van een richtprijs per vierkante meter die – mits een goede voorbereiding – gedurende heel het project dezelfde blijft. Voor renovaties is het moeilijker om een juiste inschatting te maken van de prijs van de verbouwingen. Er kunnen immers onvoorziene complicaties opduiken die je budgettering in de war sturen. Denk bijvoorbeeld aan vocht in de muren of houtrot. Je voorziet dan ook het beste een budgettaire marge van zo’n 10 procent.

 

Gedetailleerd verbouwingsplan

De prijs is voor elke verbouwing anders. Wil je een badkamer renoveren? Of neem je de volledige woning onder handen? Dat heeft uiteraard een impact op je budget en de bedragen op de facturen van je leveranciers. Het belangrijkste advies is om alle stappen die tijdens de verbouwing aan bod komen, gedetailleerd op te lijsten en aan elk onderdeel een budget toe te kennen. Op die manier verkrijg je een mooi overzicht waarop je te allen tijde kan terugvallen. Je kan het ook gebruiken wanneer je een beroep wil doen op specialisten om de werkzaamheden uit te voeren en wanneer je tegels, meubels, vloerbekleding,…  wil kiezen.

 

Prijs verbouwing drukken

Je kan de kostprijs van verbouwingen ook drukken door een aantal maatregelen te nemen. Om te beginnen kan je een deel van de verbouwingswerken zelf doen. Veel mensen kiezen ervoor om ‘eenvoudige’ werkzaamheden (zoals afbraakwerken) niet aan een specialist uit te besteden. Verder doe je er goed aan om bij verschillende partijen offertes op te vragen en vooral de prijs-kwaliteitverhouding in het oog te houden. Ten slotte kan je ook gebruikmaken van een verlaagd btw-tarief van 6% als je woning ouder is dan 5 jaar.

Plan je verbouwingswerken en ben je op zoek naar een partner die de renovatie van a tot zo voor zijn rekening neemt? Aarzel niet om ons geheel vrijblijvend te contacteren!

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2019.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.

Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.

Beschrijf kort uw project.

Je krijgt snel een verblijvend voorstel.