Hoe begin je aan een badkamerrenovatie?

wastafelkraan

Heeft je badkamer haar beste tijd gehad? Esthetisch en functioneel? Dan overweeg je best een badkamerrenovatie. Je badkamer is misschien wel een van de belangrijkste ruimtes in je woning, want ze vervult vooral een functionele rol. Ze faciliteert namelijk je dagelijkse hygiëne.

Kocht je een oude woning, dan bestaat de kans dat ze onvoldoende comfort biedt. Al is dat natuurlijk relatief. Vandaag de dag beslis je helemaal zelf hoe hoog je de lat legt. De mogelijkheden zijn ruim: whirlpool, thuissauna, wellness-ruimte, intuïtieve verlichtingsconcepten, multimediaal systemen, … De meeste mensen kiezen echter voor een badkamer die voorziet in de dagelijkse basisbehoeften.

Maar hoe pak je dat aan, zo’n badkamerrenovatie?

Contacteer ons vrijblijvend

Informeer je

Misschien heb je een rijkje fantasie, maar het kan nooit kwaad om wat voorbeelden van badkamers op te zoeken. Een rondje googelen levert gegarandeerd inspiratie op. Op die manier krijg je een idee van het marktaanbod, want badkamers heb je natuurlijk in alle kleuren, materialen en stijlen.

Zoek naar badkamers op interieurblogs, snuister op Pinterest of bestel een catalogus bij een lokale badkamerwinkel. What’s hot en what’s not? Je komt het meteen te weten.

Heb je heimwee naar de badkamer van oma zaliger? Prima, dan kies je gewoon voor een retro badkamer met hedendaagse functionaliteiten. Opgelet, het prijskaartje kan aardig oplopen.

Bepaal je budget

Hoe je het ook draait of keert, je budget bepaalt voor een groot deel je renovatie. Logisch, want de prijzen van een badkamerrenovatie lopen sterk uiteen. Ze zijn afhankelijk van …

  • De staat van je huidige leidingen
  • De grootte van je badkamer
  • De gebruikte materialen
  • De stijl: klassiek of design
  • Extra opties, bijv. stoomcabine

Tip: bouw altijd een marge in om te anticiperen op onvoorziene herstellingen. Op die manier voorkom je dat de werken stil komen te liggen voor onbepaalde tijd.

>> Lees alles over de budgetbepaling voor jouw badkamerrenovatie

Kies een basisuitrusting en (eventuele) opties

Wil je een bad of volstaat een douche? Kom je toe met één wastafel? Hoeveel kasten wil je installeren? Een apart toilet of geïntegreerd in je badkamer? Denk goed na over de gezinsbehoefte van je badkamer, vandaag én in de toekomst. (Zeker als de ooievaar nog langskomt op termijn.)

Ook op technisch vlak krijg je natuurlijk de keuze uit tal van opties die eerder onder de noemer ‘luxe’ vallen. Voorbeelden? Optische kranen, domotica, een geluidsinstallatie, … Niets is te gek.

Overleg met jouw renovatiecoördinator

Heb je een goed beeld van jouw budget en mogelijkheden en wensen? Fijn, dan is het tijd voor een overleg met een specialist. Maak een afspraak met jouw renovatiecoördinator. Hij kijkt met een frisse, onbevangen blik naar jouw plannen en geeft jou advies op basis van zijn ervaring.

Zo ben je zeker dat je een realistisch plan van aanpak krijgt met een offerte die rekening houdt met alle elementen. Kwestie van verrassingen te vermijden tijdens of na afloop van de werken.

Geef groen licht

Heb je alle details van jouw voorstel doorgenomen? Fijn, dan kan het echte werk beginnen. Jouw renovatiecoördinator zet de juiste partners aan het werk. Een architect tekent eerst een grondplan uit, een loodgieter zorgt voor een betrouwbaar leidingsysteem, een elektricien maakt de elektriciteit in orde, een aannemer doet de vloer en muren, … Ieder zijn expertise. Wij werken samen met kraks in hun vak en stemmen alle schakels op elkaar af.

Badkamerrenovatie met Renoffice

Badkamerrenovatie of totaalrenovatie gepland? Zit samen met een van onze experts. Je krijgt gratis advies en (eventueel) een concreet plan binnen de marges van jouw persoonlijke budget.

In de praktijk adviseren we meestal een totaalaanpak omdat de combinatie van meerdere ingrepen een beter resultaat oplevert, goedkoper uitvalt en minder hinder veroorzaakt. Maar dat leggen we liever uit in een persoonlijk gesprek.

 

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.