Drie leuke ideeën voor een nieuwe gevelbekleding!

Drie leuke ideeën voor een nieuwe gevelbekleding!

Wil je je woning een volledig andere look geven? Dan is nieuwe gevelbekleding zeker een optie. Je hebt vandaag de keuze uit een enorm aanbod, van klassiek tot alternatief. We pikken er alvast drie soorten gevelbekleding uit die je huis gegarandeerd zullen opwaarderen.

Houten gevelbekleding: een instant natuurgevoel

Houten gevelbekleding is een uitstekende optie voor wie woont in de volle natuur. Het is een materiaal met een natuurlijke uitstraling, dat in een rustiek kader volledig tot zijn recht komt. Je hebt de keuze uit lokale houtsoorten zoals rode den, spar en grenen, of tropische houtsoorten zoals iroko en padoek. Wil je 100% zeker zijn dat het hout van je gevel ecologisch verantwoord is? Kies dan voor gevelbekleding met een PEFC-label. PEFC is een label dat de consument garandeert dat het hout of het papier zijn herkomst heeft in duurzaam beheerde bossen.

Een houten gevel vraagt meer onderhoud dan een stenen gevel. Belangrijk is dat je de houten gevelbekleding op regelmatige basis behandelt tegen schimmel en insecten en eventuele beschadigingen door regen en wind onmiddellijk aanpakt.

 

Leien gevelbekleding voor een strakke afwerking

Wie houdt van strak en modern, zal ongetwijfeld te vinden zijn voor een leien gevelbekleding. Natuurleien zijn gemaakt van leisteenblokken, verzaagd en gekliefd tot kleine, platte bladen. Een alternatief zijn kunstleien uit vezelcement, een mengsel van cement en minerale vezels. Leien bestaan in verschillende kleuren en formaten, voor elk wat wils!

 

Gevelbekleding met kleidakpannen: ideaal voor renovatie

Kleidakpannen leggen een buitenschil over je gevel, die door een verluchte spouw is gescheiden van de binnenruimte. Tussen de dragende structuur en de gevel kan dikke isolatie geplaatst worden, waardoor je gemakkelijk voldoet aan de strengste U-waarden. Een gevelbekleding met kleidakpannen is bovendien ideaal bij gevelrenovatie. Zo verbergt ze een onregelmatige ondergrond en is ze de ideale oplossing voor slordig opgebouwde spouwmuren.

 

Nog geen keuze gemaakt?

Naast deze drie ideeën zijn er nog tal van andere opties: stalen gevelplaten, gevelbekleding uit zink, keramische gevelbekleding… alles is mogelijk! Hulp nodig bij je keuze? Laat je bijstaan door een renovatiecoördinator. Samen met jou overlopen we alle opties en zorgen we dat de werken van A tot Z in goede banen worden geleid.

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.
Wij bellen je alleen op om je vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit je buurt neemt contact met je op.

Je krijgt snel een verblijvend voorstel.