Bel gratis! 0800 62 330

Gevelrenovatie: je woning in een nieuw jasje

Gevelrenovatie: je woning in een nieuw jasje

Gevelrenovatie is een begrip dat vele ladingen dekt. Afhankelijk van de uitgevoerde werken, neemt het veel of weinig tijd in beslag. Voor sommige gaat het om ingrijpende werkzaamheden die ettelijke weken duren, voor andere is het gewoon een onderhoudsbeurt. De kosten zijn ook afhankelijk van de omvang van de werken. Wat is er mogelijk en waarmee moet je rekening houden? We zetten de verschillende aandachtspunten even op een rijtje.

Scheuren in de muur aanpakken

Een grondige gevelrenovatie dringt zich op wanneer er scheuren in de muren zijn. Het is niet alleen nefast voor de kwaliteit van je woning, maar vertroebelt ook het uitzicht. Doorgaans is het een signaal dat er iets mis is met de constructie en moet je dringend ingrijpen. De oorzaak van een scheur achterhalen, is niet evident. Des te meer wanneer de fundering de schuldige is. Heb je een kleine scheur? Dan kan die meestal eenvoudig dichtgesmeerd worden. Als de scheur groter is, moet de draagkracht van de fundering aangepakt worden. En dat is zonder enige twijfel specialistenwerk.

Gevelrenovatie: nieuw voegwerk

Nieuw voegwerk geeft je gevel een totaal nieuwe look en maakt dikwijls deel uit van een gevelrenovatie. Je huis zal er weer als nieuw uitzien, vooral als je het combineert met het reinigen van je gevel. Belangrijk is de kwaliteit van het voegsel die ervoor zorgt dat het nieuwe voegwerk lang meegaat, maar ook beantwoordt aan je wensen. Je doet er goed aan om een monster of een stukje voegwerk op te vragen zodat je een duidelijk idee krijgt van hoe het resultaat er zal uitzien.

Gevel reinigen: tips

Een gevel reinigen is niet zomaar de hogedrukreiniger van stal halen en daarmee de muur bewerken. Je moet omzichtig te werk gaan en er vooral op letten dat je de gevel niet beschadigt. Als het goed wordt uitgevoerd, zal je gevel weer stralen als vanouds. Een gevel reinigen hoeft ook niet veel tijd in beslag te namen, maar het is dus wel belangrijk om het secuur te doen.

Gevelrenovatie is specialistenwerk

Ben je op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf om je gevelrenovatie in goede banen te leiden? Dan ben je bij Renoffice aan het juiste adres. Neem vandaag nog contact met ons op voor advies op maat een offerte!