Woonkamer uitbreiden? Een goed idee!

Woonkamer uitbreiden? Een goed idee!

Wordt de benedenverdieping een beetje krap? Lopen je gezinsleden elkaar voor de voeten? Of verlang je gewoon naar meer luxe? Je woonkamer uitbreiden met een veranda of aanbouw is in dat geval een prima oplossing, want de voordelen zijn talrijk.

Wat is het verschil ook alweer? Een veranda heeft ramen en vormt een apart deel van de woning, een aanbouw breidt de bestaande leefruimte uit.

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen

Voordelen van een aanbouw of veranda

Extra ruimte

Die paar extra vierkante meter maken wel degelijk een verschil, want je creëert ook meer mogelijkheden voor de indeling van je woning. In een woonkamer heb je een loopzone en deurruimte en ben je beperkt bij de invulling. Waar zet je de tafel met stoelen? In de praktijk blijft je keuze meestal beperkt tot twee plaatsen. Met een uitbreiding krijg je meer speelruimte.

Meer licht

Veel licht in huis betekent een absolute meerwaarde, letterlijk en figuurlijk. Bij een eventuele verkoop wordt vooral gekeken naar het aantal vierkante meter om de waarde te schatten. En die extra ruimte vormt natuurlijk een troef op zich. Je hoeft zelfs minder te stoken als de zon binnenvalt in je woonkamer. Wat resulteert in een lagere energiefactuur.

Betaalbare investering

Wat kost een aanbouw of veranda? Je spendeert natuurlijk zoveel als je wilt, maar een beperkte uitbreiding blijft over het algemeen goed betaalbaar. Zeker als je ziet wat je ervoor terugkrijgt.

Concreet? De prijs is afhankelijk van de oppervlakte, funderingsbehoefte en materialenkeuze. Hou er ook rekening mee dat je een bouwvergunning nodig hebt en dus ook een architect zult moeten inhuren.

Relatief snelle bouw

De bouw van een uitbreiding hoeft geen weken aan te slepen. Meestal volstaat een week, tenminste als er geen (nieuwe) funderingen nodig zijn. En op voorwaarde dat je een beroep doet op een ervaren renovatiecoördinator.

Opwaardering uitzicht

Vroeger was een veranda of aanbouw wel eens zonde voor de esthetiek van je woning. Vandaag de dag zijn er zoveel mogelijkheden en technieken dat ze je woning eerder opwaarderen. Tip: kies voor het extreme, namelijk een aanbouw in dezelfde steen en kleur als je huis of net niet. In het tweede geval zorg je dus voor een duidelijk onderscheid.

Meerwaarde

Hoe groter de oppervlakte van je huis, hoe hoger de verkoopwaarde. In die zin investeer je ook in je toekomst of die van je kinderen. Want ooit komt er misschien een dag dat je woning verkocht wordt.

Hou wel rekening met een aantal factoren als je een maximale meerwaarde wilt realiseren:

  • Zorg dat de verhouding huis-tuin zeker in balans blijft. Anders riskeer je een waardevermindering.
  • Denk goed na over de oriëntatie op de tuin.
  • Kies altijd voor openslaande deuren.
  • Zorg dat je woning en de aanbouw één geheel vormen.
  • Streef naar veel daglicht.

 

Woonkamer uitbreiden met Renoffice

Klaar voor een uitbreiding? Ga dan wel in zee met een betrouwbare partner of renovatiecoördinator die van aanpakken weet. Wij komen graag eens langs voor een eerste inspectie van je woning en vertellen je meer over de mogelijkheden.

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.