Veranda renoveren of afbreken?

Veranda renoveren of afbreken?

Je veranda renoveren of afbreken? Hoe weet je of het de moeite loont om te kiezen voor een herstelling? En wanneer laat je beter een compleet nieuwe veranda plaatsen of bouwen? We zetten de algemene criteria even op een rij.

Misschien investeerde je ooit in een prachtexemplaar in een vorig leven. Of kocht of erfde je een oud huis met een al even oude veranda? In dat geval is de kans klein dat hij ook aan de hedendaagse isolatienormen beantwoordt. Want ook voor veranda’s geldt dat de nieuwe technieken en materialen een beter eindresultaat garanderen.

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen

Wanneer Veranda renoveren?

Het heeft zeker zijn charme, zo’n veranda van 30 tot 40 jaar geleden. Heerlijk vintage. Maar is hij nog altijd functioneel? Of met andere woorden: beschermt hij je tegen koude en regen en ventileert hij voldoende?

Wanneer renoveer je een veranda?

Als je draagstructuur nog in goede staat verkeert. Bij oude veranda’s bestaat die meestal uit hout of aluminium en kunststof voor het dak. De wanden zijn voornamelijk uit glas gemaakt. Veranda’s van meer dan 30 jaar geleden bevatten meestal weinig isolerende materialen en hebben beperkte funderingen in de grond. Gevolg? Je veranda blijft te koud in de herfst en winter.

De hamvraag voor een heldere diagnose luidt: welke onderdelen kun je behouden en beantwoorden nog aan de hedendaagse normen? Bij veranda’s van de laatste 20 jaar valt dat vaak mee, ouder blijft een risico.

Wanneer denk je beter aan afbreken en het plaatsen van een nieuwe veranda?

Als je funderingen roesten en/of compleet versleten zijn of als je glas gedateerd is. Vandaag de dag gebruiken we steviger glas met een betere isolatiewaarde. En bij steviger glas horen ook steviger funderingen. Anders komt de stabiliteit in gevaar.

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen

Veranda vervangen door aanbouw?

Misschien wil je gewoon je veranda afbreken en hem vervangen door een aanbouw. Prima idee, maar vraag dan wel eerst een bouwvergunning aan. Sommige mensen denken dat zoiets overbodig is, omdat de ingenomen ruimte perfect overeen komt met de voormalige veranda. Helaas redeneert de wetgever anders. Die beschouwt zo’n ingreep als een structurele verbouwing en die valt onder de stedenbouwkundige vergunning. En bij een bouwaanvraag hoort natuurlijk ook een architect.

Kosten renovatie veranda?

Wat zijn de kosten verbonden aan de renovatie van jouw veranda? Dat hangt af van de huidige staat je glazen constructie. Zit je met een hele oude veranda, dan ben je waarschijnlijk beter af met een nieuwe veranda. Zijn de gebruikte materialen nog actueel en isoleren ze nog voldoende, overweeg dan zeker een opknapbeurt.

Hoe weet je nu of jouw veranda in aanmerking komt voor renovatie? Vraag het aan je renovatiecoördinator. Wij doen een beroep op echte experts voor een realistisch advies. Op basis van een grondige diagnose krijg je een voorstel/offerte voor een vernieuwde of nieuwe veranda.

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.