Renoveren in de winter: goed idee of uitstellen?

Renoveren in de winter: goed idee of uitstellen?

Is renoveren in de winter een goed idee? Of stel je de werken beter uit tot in de lente?

Eerst en vooral: er bestaat eigenlijk geen ideaal seizoen om te renoveren. De meeste renovaties plan je het hele jaar door, ongeacht of het bloedheet of bar koud is. Maar natuurlijk zijn er bepaalde ingrepen die je best uitvoert als het buiten een beetje droog en zacht blijft. Al is het maar voor de veiligheid van de werkmannen of voor je eigen comfort. Want sommige werken slepen lang aan en je wilt er natuurlijk wel warmpjes bij zitten als koning winter zijn intrede doet. Letterlijk.

Welke werken plan je dan best in de winter?

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen

Winterse renovaties

Tijdens de kille wintermaanden kruip je natuurlijk graag onder een warm dekentje in de zetel. Want comfort primeert. Toch zijn er heel wat ingrepen die je perfect in de winter uitvoert. Voorbeelden?

  • Schilderwerken in huis
  • Vloeren en muren betegelen
  • Zolder of zoldervloer isoleren
  • Keuken of badkamer vernieuwen
  • Elektriciteitswerken

 

Zomerse renovaties

Regen, sneeuw en vorst bemoeilijken sommige werken. Of maken ze gewoonweg onmogelijk. Welke renovaties stel je beter uit tot het weer zachter en droger wordt?

   • Werken aan de buitenmuren: Om vochtproblemen en het doorsijpelen van water te vermijden, stel je deze ingrepen beter uit tot in de lente.
   • Dakwerken: Ook hier geldt dat je beter geen risico neemt, want als het regent krijg je mogelijk te maken met infiltraties.
   • Schilderwerken aan de buitenkant: Zeker als het gaat om het verven van hout en ijzer of andere metalen. Regen en koude hypothekeren de uitvoering.
   • Ramen en deuren vervangen: Idem dito. Een goede afwerking blijft gegarandeerd bij droog en zacht weer.

Soms laat je planning niet toe om de werken bij goed weer te laten uitvoeren. Is dat erg? Neen, zolang je maar een gekwalificeerde renovatiecoördinator met voldoende ervaring inschakelt. Die anticipeert namelijk op mogelijke complicaties door externe factoren.

 

 

Voordelen van renoveren in de winter

Renoveren in de winter levert je heel wat voordelen op. Eerst en vooral zijn de lente- en zomermaanden altijd goed volgeboekt bij je renovatiecoördinator. Gevolg? Lange wachttijden, tenzij je die broodnodige renovatie lang genoeg op voorhand plant. Kortom, de winter is het laagseizoen voor verbouwingen. Je krijgt veel sneller een uitvoeringsdatum en wie weet ook een lagere offerte. Want die wordt nog altijd voor een deel bepaald door vraag en aanbod.

 

Renovatie in de winter plannen?

Conclusie? Renoveren is eigenlijk altijd een goed plan, het hele jaar door. Als je de keuze krijgt, plan je buitenwerken natuurlijk in de lente of zomer. Zo ben je helemaal klaar als de winter aanbreekt.

Renoveren blijft trouwens hoe dan ook altijd interessant. Je realiseert een meerwaarde voor je woning, verhoogt je comfort en in veel gevallen daalt ook je energiefactuur (isolatie). Vraag dus snel advies aan jouw renovatiecoördinator.

Onze medewerkers vertellen jou graag alles over efficiënt renoveren en stellen een timing voor die voor beide partijen past. En natuurlijk krijg je ook een voorstel op maat.

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

 • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
 • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
 • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
 • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.