In je huis blijven wonen tijdens een verbouwing: zo pak je dat aan!

In je huis blijven wonen tijdens een verbouwing: zo pak je dat aan!

Zit je midden in een verbouwing of renovatie? Dan is thuis blijven wonen vaak de goedkoopste oplossing. Als je ervoor kiest om tijdens je verbouwing dan toch niet te verhuizen, hoef je geen huurgeld op te hoesten en spaar je ook nog eens de dagelijkse rit naar de werkplaats uit. Belangrijk is wel dat je de combinatie wonen-verbouwen op de juiste manier aanpakt. Ontdek hier onze tips om thuis te wonen zonder al te veel aan levenskwaliteit in te boeten.

Een minimum aan realisme is een must!

Wil je wonen en verbouwen combineren, dan is enige zin voor realisme aangewezen… Anders dreigt de verbouwing van je woning onnodig veel druk op je humeur én je relatie te zetten. Ga je een nieuw dak plaatsen of staat er een totaalrenovatie van je woning op het programma? Dan is een tijdelijke verhuizing de beste optie. Een verbouwing is niet vol te houden als je ’s nachts ligt te verkleumen van de kou of amper ruimte hebt om na de werken te ontspannen. Heb je echter een renovatie van je badkamerkeuken of zolder gepland? Dan is een tijdelijke verhuizing zelfs niet nodig! Een klein budget? Dan kan je nog altijd in de tuin kamperen. Plan je verbouwingswerken dan wel in de lente of zomer!

 

Stel een haalbare planning op voor je verbouwing

Wie thuis blijft wonen en de verbouwingen zelf in handen neemt, kiest het best voor een langetermijnplanning. Met een gefaseerde aanpak houd je het niet alleen langer vol maar gaat ook je woonkwaliteit tijdens de werken erop vooruit. Werk bijvoorbeeld verdieping per verdieping, zodat je altijd kan blijven voorzien in basisvoorzieningen zoals een minimum aan sanitair comfort. En zorg ervoor dat de isolatie geplaatst is tegen de winterperiode…

 

Creëer een gezellige mini-woning

Het is niet omdat je tussen de verbouwingen woont, dat je het niet gezellig kunt maken. Scherm je tijdelijke ‘mini-woning’ goed af tegen stof en probeer een gezellige sfeer te creëren met een knusse zetel en warme verlichting. Een leuke leefruimte zorgt ervoor dat je de werken even kunt vergeten en doet je levenskwaliteit gevoelig toenemen. Mis je een keuken? Met een microgolfoven is er veel mogelijk, en ook barbecueën werkt best ontspannend!

 

Vermijd kopzorgen met een renovatiecoördinator

Een fulltime job in combineren met een huis verbouwen én bewonen, dat is geen sinecure… Door een deel van het werk uit handen te geven, voorkom je echter heel wat kopzorgen. Wie in zee gaat met een renovatiecoördinator, kan ook tijdens de verbouwingen van het leven profiteren. Kies voor Renoffice en laat  ons het zware werk van je overnemen, van begin tot einde!

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.