Terug naar overzicht

Hoe bepaal je de kost van je renovatiewerken?

Renoveren betekent ook budgetteren. Al blijkt dat in de praktijk niet altijd even eenvoudig. Toch is een accurate berekening van de totale kost van je geplande verbouwing belangrijk voor een goede voltooiing van de werken. Hieronder geven we je enkele noodzakelijke tips voor een zo goed mogelijke inschatting van de reële renoveerkost.

Hoe bepaal je de kost van je renovatiewerken?

Elk detail telt!

Een goede raming begint bij een duidelijk en compleet overzicht van de geplande werken. Maak het jezelf wat makkelijker door alles op te splitsen en bijvoorbeeld per ruimte een gedetailleerde lijst op te stellen. Denk daarbij goed na over alle details die per verbouwingsonderdeel van toepassing zijn. Soms brengt de ene renovatie de andere met zich mee. Bijvoorbeeld omdat de indeling van je nieuwe droombadkamer ook een aanpassing aan de bestaande leidingen met zich meebrengt. Of omdat de regelgeving werd aangepast en bepaalde aspecten van je woning niet langer voldoen en verplicht moeten worden aangepast tijdens de renovatie.

 

Tijd voor offertes

Eenmaal alle noodzakelijke werken tot in het kleinste detail in kaart zijn gebracht, is het tijd om bij verschillende aannemers offertes op te vragen. Mogelijk ben je van plan een deel van de werkzaamheden zelf uit te voeren? Ook daar plak je beter een prijskaartje op. Tenslotte zijn ook daar mogelijk kosten aan verbonden en wil je geen verrassingen halverwege.
Denk er ook aan dat - als je bijvoorbeeld zelf instaat voor afbraakwerken - aan het wegbrengen van bouwafval ook en prijskaartje kan hangen.

 

Stel een budgetplan op

Maak met de gegevens die je ontvangt een budgetplan. Dat kan indien nodig als basis dienen voor een renovatielening bij je bank. Om een correct beeld te krijgen van de totale kost, moet je ook rekening houden met eventuele premies waarvoor bepaalde renovaties in aanmerking komen. Dat scheelt vaak een heel pak, maar dan moet je wel aan bepaalde voorwaarden voldoen en strikte procedures volgen met betrekking tot de aanvraag. Een andere factor die meespeelt is het mogelijke gunsttarief van 6% BTW dat van toepassing kan zijn op je renovatiewerken. 
Tip! Hoe accuraat je raming ook mag zijn, neem een marge van 5 à 10% extra. Zo heb je steeds een buffer voor het geval je voor onvoorziene situaties komt te staan.

 

Bespaar met de hulp van een professional

Het correct inschatten van een renovatiebudget is geen eenvoudige taak. Bovendien is het erg tijdrovend en zien leken vaak belangrijke zaken over het hoofd. Het is daarom verstandig beroep te doen op een renovatiecoördinator zoals Renoffice. Renoffice heeft ervaring met verbouwingen en kan terugvallen op de nodige relaties in de bouwsector om voor jou de scherpste prijs te bedingen. Bovendien zorgen we er dankzij onze vakkennis voor dat alle administratie met betrekking tot eventuele premies vlekkeloos verloopt. Zo ervaar jij de luxe van het renoveren zonder stress én binnen budget. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer info over onze totaaloplossing die je kosten bespaart.

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.

Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.

Beschrijf kort uw project.

Je krijgt snel een verblijvend voorstel.