Bel gratis! 0800 62 330

Vloerwerken uitvoeren

Vloerwerken uitvoeren

Het spreekt voor zich dat vloeren heel frequent gebruikt worden, en dat ze dus heel wat te verduren krijgen. Een vloer moet dus in de eerste plaats stevig zijn, maar daar wringt soms het schoentje… Nog al te vaak leggen mensen een vloer omdat die er heel mooi uitziet. Maar dat mag zeker niet het enige criterium zijn. Een vloer moet bijvoorbeeld ook isolerend zijn, en mag geen vocht doorlaten. Vloerwerken uitvoeren? Wij lijsten alvast enkele zaken op die van belang zijn!

Net omwille van deze veelzijdige functionaliteiten is het leggen van een vloer geen ‘sinecure’. Je moet immers werken met verschillende lagen, gaande van een egaliserende laag, over een isolerende onderlaag en een vochtwerende laag, tot uiteindelijk de eigenlijke vloerbedekking.

Stap 1 in vloerwerken uitvoeren: kies de vloerbedekking

Ook over die bovenste laag denk je best goed na. Vooral de bestemming van de vloer zal de keuze voor de vloerbedekking bepalen. Het spreekt immers voor zich dat je best geen houten vloer kiest voor vochtige ruimtes als de keuken of de badkamer. Voor de keuze van de vloerbedekking laat je je dus best ook adviseren door een specialist.

Bestaande vloer renoveren

Je voelt je misschien handig genoeg om zelf een vloer te leggen, maar een bestaande vloer renoveren of vervangen is toch nog net iets anders… Hou er immers rekening mee dat er bepaalde leidingen kunnen lopen in de bestaande vloer, die je wel eens zou kunnen beschadigen. Hierdoor blijft de schade niet enkel beperkt tot de vloer zelf. Om een vloer te renoveren raden we je aan een beroep te doen op een specialist in vloerwerken.

Doe beroep op een renovatiepartner!

Een vloer renoveren moet natuurlijk ook snel gebeuren, om de hinder voor bewoners zoveel mogelijk te beperken. Dit wil zeggen dat je een goede planning moet opstellen, en dat deadlines strikt gerespecteerd moeten worden. Door zelf toe te zien op de werken, ga je jezelf veel stress bezorgen. Doe daarom beroep op een renovatiepartner die de vloerwerken van a tot z coördineert.

Renoffice coördineert jouw vloerwerken

Renoffice is een betrouwbare partner die gespecialiseerd is in het coördineren van kleine en grote renovatiewerken. Ook vloerwerken coördineren behoort tot ons takenpakket. Bovendien zijn wij jouw enige contactpersoon tijdens de werken, wat de duidelijkheid en de uitvoering van de werken bevordert.

Neem contact op met Renoffice, en samen bekijken we hoe we op een snelle en efficiënte manier een nieuwe vloer kunnen leggen. Daarbij mag je natuurlijk rekenen op professioneel advies van onze specialisten.