Een dakterras aanleggen: geniet ook in de stad van een tuin!

Een dakterras aanleggen: geniet ook in de stad van een tuin!

Een dakterras is het perfecte alternatief voor een stadstuin. Door de krappe bewoonbare oppervlakte in ons land blijft het concept aan populariteit winnen.  Wil je een dakterras laten aanleggen? Dan houd je toch maar beter rekening met enkele aandachtspunten. We lijsten ze hier even voor je op, zodat ook jij straks geniet van het buitenleven in de stad!

Dakterras aanleggen: begin niet overhaast

Een dakterras laten aanleggen doe je niet zomaar. Je hebt er een stedenbouwkundige vergunning voor nodig. Heb je de werken al achter de rug maar heb je de vergunningsaanvraag over het hoofd gezien? Dan zit er niets anders op dan zo snel mogelijk een regularisatievraag in te dienen…

En dan is er natuurlijk nog het dak zelf. Dat moet niet alleen stevig zijn maar ook honderd procent waterdicht. Zit je toch nog met vochtproblemen, dan pak je die maar beter ten gronde aan. Eenmaal je dakterras geïnstalleerd, is het namelijk allesbehalve eenvoudig om onderliggende waterschade aan te pakken.

 

Dakterras aanleggen: materiaalkeuze bepaalt look-and-feel

De keuze aan materialen voor je dakterras was nog nooit zo groot: hout, houtcomposiet, tegels, kunstgras, … Voor elk wat wils! Denk goed na over je materiaalkeuze, want die gaat voor een groot deel bepalen hoe je terras eruitziet. Ook de stevigheid verschilt van materiaal tot materiaal. Wie ervoor kiest om zijn dakterras aan te leggen met planken, heeft het voordeel dat die gedragen worden door een groot kader, waardoor ze minder zwaar doorwegen op je dakconstructie.

 

Dakterras aanleggen: kies voor een veilige balustrade!

Een belangrijk aandachtspunt bij de aanleg van je dakterras is de omheining of balustrade. Zorg ervoor dat die niet alleen stevig is maar ook kindvriendelijk. Kies bij voorkeur voor dichte platen of verticale spijlen. Bij horizontale spijlen loop je namelijk het risico dat kinderen op de balustrade klauteren, een scenario dat iedereen wil vermijden!

De aanleg van je dakterras laat je best over aan professionals. Bij Renoffice ben aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat jij straks zonder kopzorgen van de lentezon kan genieten!

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.