10 ideeën voor een geslaagde renovatie

10 ideeën voor een geslaagde renovatie

Renoveren is altijd een prima investering op lange termijn en biedt tal van voordelen. Je huis stijgt in waarde, je geniet van het extra comfort en je bespaart meestal ook op de energiefactuur. Veel hangt natuurlijk af van de werken die je laat uitvoeren. Inspiratie nodig? Wij helpen jou graag op weg met deze 10 ideeën voor een geslaagde renovatie.

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen

7 ideeën voor een geslaagde renovatie

1. Vervang de beglazing

  • Nieuwe ramen verhogen je comfort.
  • Een eigentijdse woning heeft uiteraard dubbel glas. Als je een oud huis koopt, prijkt het vervangen van de beglazing dus ergens bovenaan je prioriteitenlijstje.
  • Maar ook als je al dubbel glas hebt, kijk je best even of het wel beantwoordt aan de hedendaagse normen. Dubbel glas uit de jaren '80 bijvoorbeeld isoleert veel minder goed dan zijn hedendaagse variant.
  • Reikt je budget zo ver als de horizon? Prima, dan ga je gewoon voor hoogrendementsglas (HR-glas).
  • Dat bevat een dunne laag metaal in de spouwzijde aan de binnenkant. Voordeel? Het garandeert 1-richtingsverkeer voor licht en warmte: naar binnen maar niet naar buiten. Ideaal voor een goede isolatie en energiewaarde.

2. Vernieuw de badkamer

Je badkamer is een belangrijke ruimte in je woning, want je begint er een nieuwe dag. En goed begonnen is nog altijd half gewonnen. Is je badkamer compleet verouderd, dan is de keuze vlug gemaakt. Je verhoogt makkelijk je comfort door ze grondig aan te pakken en een heel nieuw plan uit te laten tekenen voor een optimale indeling en strakke stijl.

Maar ook als ze wel nog functioneel is, vormt een badkamerrenovatie altijd wel een goede investering op langere termijn. Modern sanitair gaat lang mee en geeft je de luxe die je nodig hebt om comfortabel je dag te starten.

3. Installeer vloerverwarming

Vloerverwarming werd in de afgelopen jaren almaar populairder. Meer en meer mensen kiezen ervoor, omdat ze onzichtbaar en Ð zeker in de winter - comfortabel is. En je bespaart op je energiefactuur. Vloerverwarming is namelijk zuiniger dan traditionele verwarming omdat ze op een lagere watertemperatuur werkt. Je geniet ook van een gelijkmatige verdeling van de warmte, zodat je de thermostaat gerust 2 graden lager kunt instellen.

 

4. Zorg voor goede ventilatie

Een goede ventilatie is belangrijk voor een gezond klimaat in huis. Anders krijg je muffe en vervuilde lucht die behoorlijk wat ongemakken kan veroorzaken. Denk maar aan schimmelvorming en mijten of de ophoping van schadelijke chemische gassen (bijv. CO2). Allemaal fenomenen die je gezondheid schade toebrengen. Het is ook belangrijk dat vocht dat vrijkomt tijdens het douchen of koken, weg kan. Anders condenseert het op ramen, muren en plafonds. Een goed ventilatiesysteem creëert een constante luchtcirculatie en dat is belangrijk, zeker in goed geïsoleerde woningen.

5. Verbouw je zolder tot leefruimte

Een stoffige zolder die alleen maar dient om spullen op te bergen? Die tijd is stilaan voorbij, vandaag doet je zolder dienst als volwaardige leefruimte. Je wilt namelijk elke centimeter van je huis optimaal benutten. Ideeën? Bouw je zolder om tot logeerkamer, werk- of knutselruimte. Of transformeer hem in een complete loft. Of maak er een studentenkamer van om te verhuren en genereer op die manier extra inkomsten. De mogelijkheden zijn legio.

6. Laat een veranda plaatsen

Veranda's zitten in de lift. Logisch, want ze bieden zowel in de zomer als in de winter tal van voordelen. Je geniet van een wondermooie lichtinval dankzij het zicht op je tuin en wellicht ook van de zon. In de winter blijft hij lekker warm en in de zomer biedt hij beschutting tegen regen of wind. Tip: kies voor glas met hoge isolatiewaarden en kwaliteitsprofielen. Zo vermijd je koudebruggen.

7. Benoveer

Duurzaam renoveren met een lange termijnvisie? Dan benoveer je. De term 'benoveren' staat voor beter renoveren en werd in het leven geroepen door de Vlaamse overheid. Bedoeling is dat je beter isoleert dan de huidige norm voorschrijft. Je woning behaalt na een benovatie een E-peil van maximaal E60.

 

Een geslaagde renovatie met Renoffice

Een verbouwing die echt het verschil maakt op langere termijn? Dan ga je best in zee met een ervaren renovatiecošrdinator die jouw project in goede banen leidt. Onze medewerkers geven jou graag advies over de mogelijkheden voor jouw woning.

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.