Bel gratis! 0800 62 330

Wat als je huidige isolatie niet voldoet?

na-isoleren Isoleren na een verbouwing? Het kan je nog een aardige cent opleveren!

Wat als je huidige isolatie niet voldoet? Tips voor na-isolaties!

Heb je een oudere woning gekocht die onvoldoende goed geïsoleerd is? Dan heb je de mogelijkheid om je energierekening te doen dalen door die woning na te isoleren. Na-isoleren kan op verschillende vlakken en vaak kom je zelfs in aanmerking voor een premie. We bekijken de mogelijkheden voor na-isolatie in detail.

Een energieverslinder: je dak na-isoleren

Je dak na-isoleren kan zowel aan de binnenkant van je dak als aan de buitenkant. Beslis je om je dak na te isoleren aan de binnenkant, dan moet je mogelijk de bestaande binnen-afwerking verwijderen. Dat kan een nadeel zijn als de structuur of afwerking authentiek is en je die graag wil behouden. In dat geval is een na-isolatie aan de buitenkant van je dak te overwegen, het zogenaamde sarkingdak. Zo behoud je de volledige binnen-structuur en verleg je het zwaartepunt van de werken naar de buitenkant van de woning.

Platte daken vereisen een aparte aanpak, maar worden bij voorkeur van buitenaf geïsoleerd. Hiermee vermijd je het risico op onder andere schimmel.

Het na-isoleren van je dak kan je tot 33% voordeel op je verwarmingsfactuur opleveren. Een enorme winst met andere woorden, zelfs zonder de premies voor dakisolatie van de overheid waar we je graag meer over vertellen.

Het na-isoleren van muren

Idealiter gebeurt het na-isoleren van muren aan de buitenkant. Met een gevelisolatie combineer je een nieuwe look voor je woning met de meest efficiënte manier om je muren te isoleren. Je hebt de keuze uit verschillende technieken. Zo kan je opteren voor een bekleding met isolatieplatendie achteraf met een materiaal naar keuze worden afgewerkt.

Geef je de voorkeur aan een baksteen? Dan zijn steenstrips een mogelijk oplossing. Beide technieken zorgen er wel voor dat je plaats verliest aan de buitenkant van je woning door de dikte van de gebruikte materialen. Dat kan zeker bij rijwoningen een mogelijk probleem zijn.

Een alternatief vind je in een isolerende gevelbepleistering. Helaas een relatief dure, maar efficiënte oplossing.

Het voordeel van alle technieken die worden gebruikt bij het na-isoleren van je muren via de gevel is dat je binnenmuren droog blijven. Op die manier heb je geen risico op schimmelvorming door condens. Bovendien heeft isoleren aan de binnenkant nog een bijkomend nadeel. Je verliest ruimte in je woning. Dat is zeker bij kleinere woningen een groot minpunt. Het voordeel is dan weer dat muren na-isoleren binnenin vrij goedkoop is.

Is de na te isoleren muur een spouwmuur? Dan is er een derde mogelijkheid: spouwmuurisolatie. Bij deze techniek wordt er een isolerend product via openingen in het metselwerk in de spouw gebracht. Dit is een vrij goedkope oplossing die bovendien geen extra ruimte nodig heeft. Het is wel belangrijk om vooraf te laten onderzoeken of deze techniek bij jouw woning kan toegepast worden. Niet elke spouwmuur is hier namelijk voor geschikt.

Het is belangrijk je goed te laten adviseren en je te laten bijstaan door een specialist. Elke vorm van isolatie, ook prijsgunstige, kost uiteindelijk geld, je hebt er dus alle baat bij om de juiste keuze te maken én ervoor te zorgen dat de na-isolatie ook professioneel wordt aangebracht om schimmel of scheurtjes te vermijden.

Een vloer na-isoleren

Ook het na-isoleren van vloeren heeft erg veel voordelen en helpt mee om de warmteverliezen drastisch te beperken. Veelal heeft dit echter tot gevolg dat de vloeropbouw ervoor zorgt dat ook de hoogte van andere zaken zoals dorpels en deuren zal moeten worden aangepast.

Net zoals bij alle andere technieken om je woning na te isoleren, is het erg raadzaam om de hulp van een specialist in te roepen. Zo isoleer je gericht, efficiënt en optimaal. Renoffice is als renovatiespecialist erg vertrouwd met alle isolatie en na-isolatietechnieken. Door beroep te doen op onze expertise vermijd je fouten en onnodige kosten én haal je het maximum uit je investering. Zeker omdat we je ook nog eens helpen met je premie-dossier.

Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden voor het na-isoleren van jouw woning? Neem dan contact op met Renoffice. Wij informeren je graag en deskundig.