Bel gratis! 0800 62 330

De ABR verzekering, goed voor jouw gemoedsrust

ABR verzekering Een ABR verzekering dekt de mogelijke schade die wordt veroorzaakt aan je woning wanneer je aan het bouwen of verbouwen bent.

Als je gaat renoveren, wil je dat alles prima verloopt. In principe is dat met een goede voorbereiding en de juiste vakmensen op de juiste plaats ook het geval. Toch zit een ongeluk vaak in een klein hoekje, met helaas soms grote gevolgen. Wil je je woning en eventueel die van je buren beschermen tegen mogelijke risico's tijdens je verbouwing, opteer dan voor een ABR verzekering. Zo kan je met een gerust gemoed de werken van start laten gaan.

Wat is een ABR verzekering?

Een ABR verzekering - of voluit alle bouwplaatsrisicoverzekering - dekt de schade die wordt veroorzaakt aan je woning tijdens de volledige duur van je verbouwing. De verzekering is dus niet jaarlijks hernieuwbaar, maar heeft dezelfde looptijd als je verbouwproject. Ook gedurende de twaalf maanden volgend op de verbouwing, biedt de polis je nog dezelfde bescherming.

Het bijzondere aan de ABR verzekering is dat er bij een schadegeval geen rekening wordt gehouden met wie er aansprakelijk is. Net omwille van dat feit, vermijd je dat je verbouwwerken worden stilgelegd tijdens discussies die hieruit kunnen ontstaan. Een dispuut over de verantwoordelijkheid eindigt namelijk meestal in een dure én tijdrovende juridische procedure. Met de ABR verzekering loop je dat risico niet.

Wat met lichamelijke letsels of schade aan de buurwoning?

Optioneel kan je je ook beschermen tegen een 'aansprakelijkheid ten aanzien van derden'. Zo voorkom je dat je als eigenaar verantwoordelijk wordt gesteld voor schade die je buurwoning heeft opgelopen tijdens verbouwingen aan je eigen woning. Lichamelijke letsels worden door de ABR verzekering niet gedekt. Dat is ook niet nodig, want daarvoor kan je je richten tot je ongevallenverzekering.

Zorgeloos verbouwen zonder stress

Zorgeloos verbouwen? Het kan! Een goede organisatie, planning én coördinatie is belangrijk. Als je je woning dan bovendien beschermt met de juiste verzekering, dan kan je onbekommerd aan je verbouwingen beginnen. Wil je de stress helemaal achterwege laten? Doe dan beroep op een renovatiecoördinator van Renoffice. Dankzij hun expertise wordt werkelijk alles voor je geregeld. Zo ben je zeker van een verbouwing zonder stress én zonder risico's, want uiteraard heeft Renoffice een eigen ABR polis, zodat je je daar zelf niet meer om hoeft te bekommeren. Dat is wat wij noemen 'Renoveren zonder stress'!