Voordelen aannemer in regio Brugge

Net een appartement gekocht in de buurt van het Belfort, het Concertgebouw of de Basiliek van het Heilig Bloed? Of een ruime woning nabij de Zeven Torentjes of op een wandelafstand van het commercieel centrum? Ga dan in zee met een renovatiecoördinator in Brugge voor een degelijke totaalrenovatie. Wij zetten ons team ter plaatse aan het werk - architect, aannemer, dakwerker, ... - en coördineren de werken van bij de voorbereiding tot na de oplevering.

Om de traditie in ere te houden, kies je ook vandaag nog altijd best voor een renovatiebedrijf uit eigen stad als je gaat renoveren of verbouwen. Waarom? Het is in eerste instantie zeer praktisch, want de communicatie verloopt vlotter met een streek- of stadsgenoot. Bovendien bespaar je onnodige verplaatsingsonkosten die je eindfactuur alleen maar de hoogte in jagen.

 

Premies renovatie Brugge

De stad Brugge wil eigenaars of huurders van een woning financieel ondersteunen om te voldoen aan de huidige normen op vlak van comfort, gezondheid, veiligheid en duurzaamheid. Benieuwd op welke premies je mogelijks beroep kan doen? Wij sommen ze even voor je op.

 1. Opknappremie
 2. Restauratie en kunstige herstellingen
 3. Planschadevergoeding
 4. Subsidie voor merkwaardige grafmonumenten
 5. Functionele verbeteringspremie

Meer informatie over de voorwaarden en concrete invulling bekom je bij Huis van de Bruggeling.

 

Renovatiepremies Vlaanderen

Je kan niet enkel op stedelijk niveau aanspraak maken op premies. De Vlaamse overheid biedt verschillende premies aan om je te steunen bij jouw renovatieproject.

 • De Vlaamse renovatiepremie voor woningeigenaren die hun eigen woning willen renoveren. Deze woning dient minstens 30 jaar oud te zijn. De vroegere verbeteringspremie wordt hier ook in opgenomen.
 • Ben je 65-plusser of wordt jouw woning gehuurd/bewoond door een oudere? Dan kan je aanspraak maken op de Vlaamse aanpassingspremie. Hiermee kan je steun krijgen bij de verbouwing van je eigen woning of je huurwoning, op voorwaarde dat je een huurovereenkomst van minstens 3 jaar hebt.
 • Via de burenpremie voor collectieve renovatieprojecten kan de projectbegeleider aanspraak maken op steun van Vlaanderen. Dit gaat om energierenovatiewerken voor minimaal 10 huizen. Als deelnemer heb je hier geen recht op, maar kan je wel informeren voor premies van de netbeheerder.

Controleer zeker ook via de Premiezoeker of je aanspraak maakt op andere bouwpremies.

 

Renovatiepremies federale overheid

Ook op federaal niveau kan je aanspraak maken op verschillende renovatiepremies. Klop zeker eens aan bij de federale overheid voor volgende premies:

 • Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan heb je recht op een verlaagd btw-tarief van 6% bij het renoveren van de woning. Dit op voorwaarde dat de levering en de plaatsing van de materialen door dezelfde aannemer gebeuren.
 • Breek je een oud gebouw af met als doel een nieuwe woning te plaatsen? In sommige Belgische steden kan je genieten van een verlaagd btw-tarief van 6%.

 

Onze projecten in Brugge

Dankzij onze Brugse partners (aannemers, architecten, elektriciens, ...) voerden wij al verschillende renovatieprojecten uit in de regio Brugge. Een greep uit onze portfolio? Ontdek onze laatste verwezenlijkingen in de stad en omliggende (deel)gemeenten.

 • Opfrissing van een herenwoning - Assebroek
 • Grondige uitbreiding van een bestaande woning - Koolkerke
 • Renoveren woning - Sint-Michiels

 

Onze pluspunten

Waarom beroep doen op Renoffice bij verbouwingen in Brugge? Omdat je ten eerste zo stress vermijdt, want onze aanpak verzekert een gesmeerd beloop van de werken. Onbetaalbare gemoedsrust, zeg maar.

 • 1 aanspreekpunt
 • Maatwerk
 • Correct en transparant
 • Kostenefficiënt
 • Betrouwbare partners

Brugs renovatieadvies nodig? Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw verbouwing? Meer weten over onze werkwijze? Vraag vrijblijvend een offerte of maak een afspraak achter jouw hoek met een van onze aannemers in Brugge.

Contacteer ons

Brugge, ons gekend werkgebied

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.

Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.

Beschrijf kort uw project.

Je krijgt snel een verblijvend voorstel.