Zolderrenovatie – De zolder inrichten tot een functionele kamer

Zolderrenovatie – De zolder inrichten tot een functionele kamer

De zolder wordt in vele gevallen gebruikt als opslagplaats waar oude meubelen en andere zaken dag na dag stof vergaren. De zolderruimte biedt echter zoveel mogelijkheden…

Soms kan je met slechts enkele kleine ingrepen de zolder al verbouwen tot extra kamer. Wij zetten de voordelen & mogelijkheden je zolder inrichten even voor je op een rij.

Welke voordelen levert het verbouwen van je zolder verbouwen op?

Ten eerste vergroot je de bewoonbare oppervlakte van je woning wat op zich al een grote meerwaarde is. Zo bekom je niet alleen meer woonruimte maar wordt ook je huis meer waard. Je moet uiteraard wel de investering maken maar door de juiste keuzes te maken en eventueel ook zelf de handen uit de mouwen te steken, kan je al heel wat besparen.

Nog en mooi voordeel van het verbouwen van de zolder is de belastingvermindering of fiscaal voordeel voor dakisolatie. Als je de zolder in 2013 laat isoleren door een aannemer kan je tot 30% van het factuurbedrag in vermindering brengen bij de belastingen. Hieraan zijn uiteraard wel enkele voorwaarden verbonden.

Een derde en bijkomend voordeel is dat, wanneer je zolder goed geïsoleerd is, je minder warmteverlies zal hebben en ook minder zal moeten verwarmen. De investering betaalt zich dus sowieso terug: enerzijds in het uitsparen van verwarmingskosten en anderzijds in de verhoogde waarde van je woning.

 

De zolder inrichten – enkele ideeën & mogelijkheden op een rij

Een opmerkelijke trend is het inrichten van de zolder als slaapkamer met hotelallures. Een kamer die voorzien is van de nodige luxe en het nodige comfort. En ook wellness mag niet meer ontbreken. De combinatie van master bedroom met badkamer ensuite is tegenwoordig dan ook een populaire keuze wanneer men de zolder gaat verbouwen.

Heb je kinderen in huis? Dan kan je de zolder ook steeds verbouwen tot speelkamer, entertainment room of bureauruimte. Zo heeft het hele gezin plezier aan de zolderruimte en wanneer de kids het huis uit zijn, kan je de ruimte makkelijk herinrichten om aan nieuwe behoeften te voldoen. Tieners geven bovendien de voorkeur aan de zolderruimte als slaapkamer. Je kan de zolder dus ook inrichten als slaapkamer voor je oudste kind en wanneer hij of zij het huis uit is of op kot gaat, kan je de kamer herinrichten tot entertainment room of bureauruimte.

Wil je jouw zolder verbouwen en functioneel inrichten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om je plannen te bespreken. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden, voordelen en kosten.

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.