Waarom renovatieadvies belangrijk is

Waarom renovatieadvies belangrijk is

Renovatieplannen? Dan win je best advies in, volgens de Vlaamse Architectenorganisatie NAV. Nu doet maar 1 op de 3 dat, zo blijkt uit een onderzoek naar aanleiding van de Vlaamse architectendag. Een waardevol advies trouwens, want als renovatiecoördinator onderschrijven we dat volmondig.

En jij? Hoe zit het met jouw plannen? Blind renoveren of eerst goed nadenken en informatie inwinnen voor, tijdens en na de werken? Ons antwoord kent u, maar waarom is renovatieadvies dan zo belangrijk?

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen

Waarom Renovatieadvies?

Veel mensen beginnen zomaar te verbouwen zonder eerst inlichtingen in te winnen. Gevolg? De renovatie valt (veel) duurder uit dan verwacht en het budget is daar niet op voorzien. Bovendien worden soms de verkeerde beslissingen genomen.

Waarom renovatieadvies zo belangrijk is vandaag de dag? Méér dan ooit?

1. Werken worden complexer

De mogelijkheden bleven vroeger redelijk beperkt. Vandaag de dag krijg je veel meer keuze uit materialen en oplossingen. Neem nu je badkamerrenovatie. Ga je voor meubels of keramiek? Plaatsen of ophangen? Authentiek of klassiek?

En wat met je dak? Kies je voor PIR of PUR?

2. Wettelijke norm verstrengt

De overheid bekommert zich meer dan vroeger om veiligheid en duurzaamheid. Je huurwoning schenkt best voldoende aandacht aan de veiligheid van de trappen, vochtproblemen en de toegang tot het pand.

Voor je eigen woning gaat het grootste eisenpakket over duurzaamheid. Concreet?

  • Minimale ventilatie
  • Isolatie nieuwe constructie-onderdelen
  • Minimale eisen na-isolatie
  • Norm voor vervangingsinstallaties

3. Kansen op premies optimaal benutten

Vandaag maak je meer dan ooit kans om subsidies van de overheid te krijgen als je renoveert. Maak je bijvoorbeeld kans op de renovatiepremie ? Wat moet je dan allemaal doen om ze te krijgen? Tip: informeer je goed voor je start. Zo laat je zeker geen kansen liggen en krijg je een nauwkeurig beeld van je budgettering.

 

Welk advies?

Als renovatiecoördinator geloven we net als onze architecten dat kennis een geslaagde en betaalbare renovatie garandeert.  Over welk advies gaat het dan precies?

Renovatieadvies

Bezint voor ge begint? Dat gaat zeker op voor renovaties. Advies over de juiste vergunningen, budgetcontrole en planning.

Maar alles begint natuurlijk bij een grondige diagnose of audit van de bestaande woning door een expert. Wat zijn de pijnpunten? Waarmee hou je best rekening? En natuurlijk vertel je ons ook alles over jouw verwachtingen en mogelijkheden.

Technisch advies

Welke keuzes maak je in functie van duurzaamheid en degelijkheid? Hoe zit het met de technische installaties? Elektriciteit, aardgas-distributie, stookolie-installatie, … We helpen je zelfs met de EPB-EPC-verslaggeving dankzij ons breed netwerk van ervaren experts.

Premieadvies

Op welke premies maak je kans met welke werken? Wij volgen de actualiteit op de voet en kennen de laatste ontwikkelingen. En we kijken ook in de toekomst. Want het premiestelsel verandert geregeld.

 

Renovatieadvies van Renoffice?

Zie je nog amper de bomen door het bos? Logisch, want de regelgeving is best complex en je krijgt heel wat knopen om door te hakken. Waarom renovatieadvies? Daarom dus.

Bel of mail ons voor een afspraak en profiteer van onze kennis en ervaring. We begeleiden jouw renovatieplannen van a tot z.

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.