Vloerverwarming renovatie

Vloerverwarming renovatie

Vloerverwarming is hot! Je huis verwarmen met vloerverwarming biedt dan ook tal van voordelen. Zo hoef je geen radiotors meer te hangen en zorgt vloerverwarming voor een aangename, gelijkmatig verdeelde warmte in je woonkamer. Maar kan vloerverwarming ook bij renovatie? Natuurlijk! Vloerverwarming plaatsen bij renovatie is iets moeilijker dan bij nieuwbouw, maar loont zeker de moeite. Ontdek hier met welke factoren je rekening moet houden!

Vloerverwarming bij renovatie: elk huis is anders

Bij de totaalrenovatie van een woning wordt almaar vaker voor vloerverwarming gekozen. Het is immers perfect mogelijk om vloerverwarming te integreren bij renovatie van een bestaande woning. Al zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Zo worden de leidingen onder de vloer gelegd. In oudere gebouwen is het daarom vaak noodzakelijk de vloer (gedeeltelijk) open te breken. Vervolgens worden er sleuven in de ondervloer geslepen, waar de leidingen in geplaatst worden. Daarnaast zijn er nog een aantal andere systemen op de markt die de plaatsing van vloerverwarming mogelijk maken zonder de hele vloer open te breken.

 

Isoleren is de boodschap

Vloerverwarming is een systeem met trage opwarming en trage afkoeling. Het komt er dus op aan de verwarmde ruimtes goed te isoleren. Zo is het aangewezen om tijdens de renovatie van je woning meteen ook goeie vloer- en muurisolatie te installeren. Op die manier zal de opgewekte warmte langer in huis blijven en sla je twee vliegen in één klap: aangename, gelijkmatig verdeelde warmte en een lagere energiefactuur.

 

Schakel de hulp in van een expert

Vloerverwarming plaatsen bij renovatie vergt de nodige kennis en ervaring. Kies je liever voor zekerheid? Ga dan in zee met een renovatiespecialist. Renoffice stelt een realistisch plan op, in lijn met je persoonlijke verwachtingen, en zorgt ervoor dat je nooit voor onaangename verrassingen komt te staan. Op die manier kan ook jij zonder kopzorgen vloerverwarming installeren tijdens de renovatie van je woning.

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.
Wij bellen je alleen op om je vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit je buurt neemt contact met je op.

Je krijgt snel een verblijvend voorstel.