Vergeet niet te isoleren bij het renoveren!

Vergeet niet te isoleren bij het renoveren!

Je gaat je woning of bedrijfspand renoveren? Dat is een prima investering en een stap naar extra woon- of werkcomfort. Bij een renovatie denk je vooral aan het esthetische aspect en eventueel extra ruimte, toch is het belangrijk ook aandacht te besteden aan de onzichtbare aspecten zoals bijvoorbeeld de isolatie. Zo bouw je verder aan een energiezuinige woning en aan een beter milieu!

Duurzaam renoveren? Isoleren!

Wat ook de aard of grootte van je renovatieproject is, maak van de gelegenheid gebruik om - nu er toch werken aan de gang zijn - te investeren in een betere isolatie van je pand. Uiteraard zijn er de meer evidente verbouwingen waarbij je snel geneigd bent om aan isoleren te denken zoals een dakrenovatie of gevelrenovatie. Maar ook bij kleinere projecten, zelfs binnenshuis, zijn er vaak meer mogelijkheden dan je denkt en die zijn de moeite van het bekijken waard. We zetten er een paar in de kijker.

Isolatie van de vloeren

Zeker in oudere woningen zien we vaak vochtproblemen doordat de vloer onvoldoende of niet geïsoleerd is en vocht doorlaat vanuit de kruipruimte. Afhankelijk van de situatie kan je ervoor kiezen om een vloer van onder of aan de bovenkant te isoleren.

Ook de zoldervloer is vaak een energieverslinder. Door die vakkundig te isoleren, verbeter je aanzienlijk het klimaat in je woning. Ook hier kan zowel van onderuit als van bovenaf geïsoleerd worden.

Isolatie van de muren

Het is evident dat investeren in een betere isolatie van je muren belangrijk is voor je energieverbruik. Afhankelijk van het soort muur, kunnen verschillende technieken en isolatiematerialen worden toegepast. Een spouwmuur wordt anders aangepakt dan een volle muur of een binnenmuur. Wat ook de gekozen techniek is, je krijgt er steeds een serieuze besparing op je energiefactuur voor terug.

Isolatie van de ramen

Het effect van isolerende ramen laat zich meteen voelen. Je hoeft zelfs niet te wachten tot je je energiefactuur ontvangt. Hoogrendementsbeglazing voldoet aan de strengste Vlaamse EPB normen en is in combinatie met kwalitatieve en goedgeplaatste isolerende raamprofielen een ideale manier om bij te dragen aan een efficiënter energieklimaat in je woning. Bovendien kan je dankzij de enorme keuze aan stijlen van PVC of aluminium ramen ook esthetisch bijdragen tot een geslaagde renovatie.

Betekent isoleren duurder renoveren? Niet als je je goed laat informeren De Vlaamse overheid legt strenge eisen op, maar stelt daar ook iets tegenover. Zo wordt investeren in een duurzamer woning beloond met allerhande belastingvoordelen en premies, waardoor de terugverdientijd aanzienlijk wordt verkort. Zo is er de belastingvermindering voor renovatie, vaak ook aangevuld met premies op gemeentelijk niveau.

Benieuwd naar nog meer renovatie- en isolatietips? Geïnteresseerd in renoveren zonder stress? Vraag onze renovatiecoördinatoren om advies. Renoffice helpt graag met het verwezenlijken van je droomproject!

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.