Terug naar overzicht

Verbouwingswerken voorbereiden: tips & tricks

Je woning verbouwen is een project dat in de meeste gevallen veel tijd in beslag neemt. Om het vlot te laten verlopen, moet je met heel wat factoren rekening houden. Een van de belangrijkste is de voorbereidingsfase. De verbouwingswerken op de juiste manier voorbereiden is cruciaal om alles in goeie banen te leiden en een perfect resultaat te verkrijgen. Want uiteindelijk is het daar om te doen: van je woning een aangenamere en meer comfortabele plek maken.

Verbouwingswerken voorbereiden: tips & tricks

Verbouwingswerken: omvang is bepalend

Waarmee moet je rekening houden bij de opstartfase van je verbouwingswerken? Alles hangt in

eerste instantie af van de omvang van je project. Ga je voor een volledige renovatie en wil je je woning uitbreiden? Of neem je enkel één kamer onder handen? De grootte van de verbouwingswerken heeft een invloed op zowel je budget, de duur van de werkzaamheden, de tijdsbesteding als de betrokken partijen. Bij grote projecten is het des te belangrijker om vooraf het volledige plaatje te bekijken en alles tot in de puntjes voor te bereiden. Op die manier kom je tijdens het renovatieproject of na afloop niet voor onaangename verrassingen te staan.

 

Wat kan je zelf doen?

Voor verbouwingswerken doe je het beste een beroep op een gespecialiseerde firma die het project van a tot z begeleidt. Maar je kan tijdens de voorbereidende fase wel een aantal dingen zelf doen. Om te beginnen moet je precies bepalen welke werkzaamheden je wilt uitvoeren en welke ruimte(s) je onder handen wil nemen. Het is altijd een goed idee om zelf een plannetje uit te tekenen waarmee je naar een renovatiespecialist kan stappen. Win vooraf voldoende informatie in over wat er allemaal  mogelijk is: de indeling van de ruimte, welke stijl heb je voor ogen, welke materialen zal je gebruiken,… En laat ook een juiste inschatting maken van de tijdspanne en verlies zeker de budgettering niet uit het oog.

 

 

Verbouwingswerken: voer voor specialisten

Zodra de voorbereiding achter de rug is, begint het echte werk. En daarvoor heb je experts nodig die het reilen en zeilen binnen de bouwwereld kennen. Bij Renoffice staan we een team van professionele specialisten klaar om je te helpen. Wij zorgen voor een perfecte opvolgingbegeleiding,  coördinatie en uitvoering van de verbouwingswerken. Plan je een renovatieproject en ben je op zoek naar een partner? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op!

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2019.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.

Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.

Beschrijf kort uw project.

Je krijgt snel een verblijvend voorstel.