Van stoffige zolder tot moderne loft: zo doe je dat!

Van stoffige zolder tot moderne loft: zo doe je dat!

Een zolder deed vroeger vrijwel uitsluitend dienst als opbergruimte. We bewaarden er oude fotoalbums, maar ook kampeermateriaal, terrasstoelen, … Vandaag wordt de zolderruimte echter meer en meer gebruikt als leefruimte. In tijden van hoge vastgoedprijzen willen we namelijk elke centimeter woonruimte benutten. Een uitstekende manier om het maximum uit je zolder te halen, is hem te verbouwen tot moderne loft. Om dit ambitieuze renovatieproject te doen slagen, is het wel belangrijk om de juiste keuzes te maken. Ontdek hier waarmee je rekening moet houden.

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen

Moderne loft: vlotte toegankelijkheid is een must

Een moderne loft staat voor aangenaam en comfortabel wonen. Terwijl toegankelijkheid in een opbergzolder van ondergeschikt belang is, zijn praktische ongemakken in een moderne loft uit den boze. Een valluik of gevaarlijke ladder zijn niet geschikt om dagelijks op en af te gaan. In veel gevallen begint de transformatie van zolder tot loft dan ook met de installatie van een nieuwe, brede trap. Zo heb je tenminste het gevoel dat je elke avond opnieuw ‘thuiskomt’.

 

Een moderne loft zo deel je zo in…

Even cruciaal voor de toegankelijk en het leefcomfort van een moderne loft, is de indeling van de ruimtes. Tenzij je woning een plat dak heeft, is de ruimte van je loft sterk afhankelijk van de dakhelling. Wil je de ruimtes optimaal benutten, dan is een pragmatische en weloverwogen indeling cruciaal. Plaatsen waar de staruimte lager is dan 2 m zijn niet geschikt voor de installatie van een douche of een dressing. Een bureau, een bed of een inbouwkast passen er dan weer wel perfect.

Een gevoel van ruimte en openheid is het handelsmerk van een moderne loft. Deel de zolder niet op in aparte kamers, maar kiest voor één open omgeving. Wil je bepaalde plekken toch een eigen sfeer meegeven? Maak dan het verschil met een ander type verlichting of vloerbekleding en gebruik bijvoorbeeld een meubel als scheidingswand voor je slaapkamer.

 

Kies voor topisolatie en de juiste lichtinval voor een moderne loft

Een aangename en constante temperatuur is uiteraard onontbeerlijk voor de levenskwaliteit in je loft. Kwalitatieve dakisolatie en zoldervloerisolatie is dan ook geen optie maar een noodzaak. Net als de strategische plaatsing van de dakramen. Een dakraam geeft tot 40% meer licht en kan dus ook de temperaturen in je loft gevoelig doen oplopen. Plaats je dakramen daarom aan de noordkant. Je krijgt nog altijd voldoende licht binnen, maar de temperaturen zullen veel aangenamer zijn. Wil je het creatief aanpakken? Dan is een dakkoepel een interessante oplossing!

Hulp nodig bij het ombouwen van je zolder tot moderne loft? Vraag raad aan een renovatiecoördinator. Wij begeleiding je renovatieproject van A tot Z, zodat jij meteen van alle kopzorgen verlost bent.

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.