Tuinaanleg: hoe maak je een juweeltje van je tuin?

Tuinaanleg: hoe maak je een juweeltje van je tuin?

Tuinaanleg is de laatste etappe bij een renovatie- of nieuwbouwproject en maakt je woning helemaal af. Een tuin is volop genieten van de buitenlucht, het zonnetje en tijdens zomerse avonden tot laat dineren of barbecueën in goed gezelschap. Redenen genoeg dus om voldoende aandacht te schenken aan het aanleggen van je tuin. Maar waarmee moet je precies rekening houden? Wij zetten de voornaamste criteria op een rijtje.

Tuinaanleg: de indeling bepalen

Om te beginnen moet je de indeling van je tuin bepalen. Hoeveel oppervlakte is er beschikbaar? Waarvoor zal je je tuin gebruiken? Voorzie je een (groot) terras? Op welke plaats? Is er ruimte voor speeltuigen, een zwembad en eventueel een moestuin? Allemaal vragen die beantwoord moeten worden. Je doet er goed aan om zelf je prioriteiten op te lijsten en eventueel een plannetje op papier te zetten. Soms zal je vanaf nul moeten beginnen, in andere gevallen zal de tuin al (deels) aangelegd zijn en kan je hier en daar je eigen accenten aanbrengen.

 

Gezonde bodem als basis

Een bodem in goede gezondheid is de basis van iedere mooie tuin. Zorg ervoor dat er geen bouwpuin in de grond aanwezig is want daardoor zal het gazon niet groeien. Gebruik een machine om de grond los en luchtig te maken en breng indien nodig meststoffen aan. Zo zal je een perfect groen grasperk verkrijgen. Om het gazon heel het jaar door in goeie conditie te houden, moet je hem uiteraard onderhouden. In het begin is het belangrijk om het gras van nabij in het oog te houden, regelmatig te besproeien en als het nodig is bij te mesten.

 

Tuinaanleg met verrassingselementen

Tuinaanleg is een vak apart en lijkt op het eerste gezicht evident, maar is dat eigenlijk niet. Je moet voldoende nadenken over de indeling van je tuin zodat het een aangename plek wordt om te vertoeven. Vermijd dat het een monotoon geheel wordt en zorg hier en daar voor verrassingselementen. Een waterpartij is altijd een goed idee en kleurrijke planten en bloemen scoren ook gegarandeerd.

Hou tot slot ook rekening met je privacy. Buren die kunnen binnenkijken, is het laatste wat je wilt wanneer je de rust van je tuin opzoekt.

Wil je meer weten over tuinaanlegNeem dan contact met ons op voor meer informatie!

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.
Wij bellen je alleen op om je vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit je buurt neemt contact met je op.

Je krijgt snel een verblijvend voorstel.