Totaalrenovatie

Totaalrenovatie: renovatie van A tot Z

Ben je niet meer tevreden over je woning maar wel over de ligging? Denk dan zeker eens aan een totaalrenovatie: een complete make-over van je huis. Na afloop van de werken ziet je woning er als nieuw uit. Of ze krijgt een heel nieuwe uitstraling.

Toegegeven, een totaalrenovatie is natuurlijk een ingrijpende operatie met structurele gevolgen. Misschien verhuis je tijdens de duur van de renovatiewerken wel naar een andere woning. Blijf je gewoon in je huis wonen tijdens de werken? Dan hoop je dat de werken goed vorderen en de hinder beperkt blijft. Toch?

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen

Werken met een renovatiecoördinator

Een totaalrenovatie zo snel mogelijk afronden: hoe doe je dat? Zorg eerst en vooral voor een goede planning. Werk daarom samen met een renovatiecoördinator die de totaalrenovatie van A tot Z in handen neemt. Hij werpt zich op als de contactpersoon van alle partijen gedurende de werkzaamheden, zodat de werken vlot verlopen. Het geheim zit ‘m dus in een feilloze coördinatie van de renovatiewerken. Alle puzzelstukjes in elkaar doen passen: daar draait het om.

 

Renovatieplanning

Het werk van een renovatiecoördinator begint al bij de planning van de werken. Hoe gaat dat precies in zijn werk bij Renoffice? We kijken in nauw overleg waar je naartoe wil en wat de mogelijkheden zijn. Dat resulteert in een planning die voor alle betrokken partijen de meest optimale is.

En de uitvoering? Wij doen beroep op een groot netwerk aan experten uit de bouwsector en stellen een team van aannemers samen. Niet zomaar een team maar een verzameling van gespecialiseerde vaklui. De geselecteerde aannemers voldoen immers aan strenge vooropgestelde criteria. Jouw garantie? Ze zijn financieel gezond, in orde met de verzekeringen en halen een bepaald kwaliteitsniveau.

 

Contactpersoon voor alle partijen

Tijdens de werken is de renovatiecoördinator de contactpersoon voor alle betrokken partijen. Heb je bijkomende werken of opmerkingen? Geef ze door en wij brengen de betrokken aannemer op de hoogte van jouw wensen. En we zien er op toe dat alle werken aan de hoogste kwaliteitsnormen beantwoorden.

Een totaalrenovatie brengt grote hinder met zich mee, niet in het minst voor de bewoners zelf. Daarom is het belangrijk dat de werken binnen de vooropgestelde tijdspanne worden uitgevoerd.

Tweede belangrijke aandachtspunt? De prijs. De verbouwingskosten blijven netjes binnen het budget: de oorspronkelijk geraamde renovatiekostprijs.

 

Beperk hinder

Stof, vuil, lawaai, … Renovatiewerken gebeuren niet zonder slag of stoot. En natuurlijk heeft dat ook zijn impact op de leefbaarheid je woning. Je weet dan ook graag waar je voor staat, zodat je op tijd naar alternatieven kunt zoeken. Een tijdelijke caravan in je tuin bijvoorbeeld. Of het huren van een appartement of huis tijdens de meest cruciale fase van je verbouwing.

Dankzij onze jarenlange ervaring en strakke planning ben je perfect op de hoogte van toekomstige ongemakken. En als je vragen hebt, dan stel je die aan jouw centraal aanspeekpunt (= de renovatiecoördinator). O ja, natuurlijk proberen we de hinder tot een minimum te beperken. Maar eerlijk is eerlijk, renoveren brengt wat dingen in beweging.

 

6-stappenplan

Met een renovatiecoördinator kies je ook voor een gestructureerde aanpak. Onze aanpak in 6 stappen?

 • Stap 1: Ontwerp
 • Stap 2: Draaiboek
 • Stap 3: Meetstaat
 • Stap 4: Offertevraag
 • Stap 5: Opmaak planning
 • Stap 6: Coördinatie werken

Resultaat? Duidelijkheid, transparantie en efficiëntie.

 

Deelrenovatie = onderdeel totaalrenovatie

Kan ik ook gewoon mijn keuken, badkamer of zolder laten renoveren? Het is een vraag die we vaak krijgen, maar om onze kwaliteitsgaranties te bewaken gaan we alleen voor de totaalaanpak. Die garandeert een optimaal resultaat na afloop van de werken.

We tekenen de krijtlijnen uit voor jouw hele woning, zodat alle ruimtes op elkaar afgestemd zijn. De stijl van je woning blijft gevrijwaard. Logisch, want één renovatiecoördinator waakt over de uniformiteit.

Een ander voordeel van totaalrenovatie is de besparing die het je oplevert. Elke keer weer een werf afbreken en weer opbouwen, stuwt de kostprijs de hoogte in. Combineer je verschillende energiebesparende werken? Dan heb je recht op de zogenaamde totaalrenovatiebonus. Voorwaarde is dat je binnen de vijf jaar minstens 3 energiebesparende werken laat uitvoeren. Bijvoorbeeld muur-, vloer-, en dakisolatie. Maar ook het plaatsen van zonneboilers, warmtepompen en ventilatiesystemen valt onder de bonus.

 

Voordelen renovatiecoördinator

Het renovatieproject komt in handen van een echte professional die ervoor zorgt dat alles van A tot Z in orde is. Dit voorkomt achteraf veel problemen en is de beste garantie op jouw gemoedsrust. Meer voordelen?

 • Kwaliteitsgarantie
 • Vlotte uitvoering
 • Vaste prijs en timing
 • Vrijblijvend advies
 • Meer efficiëntie

Neem contact op met ons, en samen bekijken we hoe we jouw renovatieproject tot een goed einde kunnen brengen.

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

 • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
 • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
 • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
 • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.