Terug naar overzicht

Tips om energiezuinig te renoveren

Oudere woningen zijn in de regel niet de meest energiezuinige eigendommen. Daarom is het belangrijk om bij elke renovatie vooraf na te denken over hoe je je woning energiezuiniger en duurzamer kan maken. We geven graag enkele tips.

Tips om energiezuinig te renoveren

Besparen dankzij energiezuinig renoveren

Kiezen voor duurzaamheid bij het renoveren, is kiezen voor het milieu en voor je portemonnee. Je ziet het effect namelijk meteen op je energiefactuur. Bovendien wordt je woning comfortabeler om in te wonen en realiseer je meteen een meerwaarde, mocht je je eigendom willen verkopen.

Wat zijn de basisregels?

  • Ga energieverlies tegen.
    Dat doe je door bijvoorbeeld te investeren in muurisolatie of dakisolatie. Ook het isoleren van ramen en vloeren helpt je op een duurzame manier energieverlies tegen te gaan.
  • Kies voor duurzame energiebronnen of hernieuwbare energie. Laat een zonneboiler plaatsen voor je warm water of installeer zonnepanelen als je dak goed georiënteerd is.
  • Voorzie op een zo efficiënt mogelijke manier in je overige energiebehoefte. Overweeg vloerverwarming en/of een warmtepomp. Daarnaast kan je door een zo kort mogelijk leidingschema voor onder andere warm water ook de energiekosten drukken.

Door vooraf alle mogelijkheden in kaart te brengen, kan je kiezen voor die oplossingen die het beste bij je renovatiewerken aansluiten. Bovendien voorziet de overheid premies voor de meeste renovatiewerken. Om je woning na de renovatie nog energievriendelijker te maken, kan je dankzij het gebruik van bijvoorbeeld LED lampen en het bewust omgaan met energie extra besparen. Zo heb je niet alleen een energiezuinige woning, maar ook energievriendelijke bewoners.

 

Verbouwen zonder stress

Energiezuinig renoveren is kijken naar het grote plaatje. De expertise en ervaring van een renovatiecoördinator komt daarbij goed van pas. Wat ook de aard van je renovatieproject is, we zorgen voor een renovatie zonder stress. Hoe? Door onze jarenlange ervaring, een realistische planning en een correcte inschatting van de mogelijke pijnpunten. Renoffice is gespecialiseerd in het plannen, coördineren en uitvoeren van energiezuinige renovaties. Dankzij onze expertise kan je je bestaande woning zelfs laten renoveren tot een lage energiewoning.

Heb je plannen om te verbouwen of heb je vragen over energiezuinig renoveren? Neem contact met ons op! Renoffice geeft je waardevol advies en zorgt voor een duurzame en goed gecoördineerde renovatie. Zo kan je nog meer genieten van het extra comfort van je energiezuinige woning.

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2019.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.

Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.

Beschrijf kort uw project.

Je krijgt snel een verblijvend voorstel.