Sanitair renovatie: waarop letten?

Sanitair renovatie: waarop letten?

Sanitair gebruiken we elke dag. Het is dan ook belangrijk dat leidingen en riolering steeds volledig in orde zijn. Niet enkel omdat dit heel veel waterschade aan je woning kan vermijden, maar zeker ook om gezondheidsredenen. Vervuild water is natuurlijk niet aangenaam, en moet te allen tijde vermeden worden.

Laat je sanitaire installaties en leidingen dan ook regelmatig nakijken. Eventueel kan een sanitair renovatie aan de orde zijn, voornamelijk ook in een totaalrenovatieproject.

Sanitair renovatie: laat de herstellingen beginnen!

Een van de meest voorkomende kwaaltjes bij sanitaire leidingen is roest. Corrosie en roestvorming komt voornamelijk voor bij al wat oudere, gegalvaniseerde leidingen. Roest in de leidingen kan je makkelijk herkennen aan de roodachtige kleur van het water dat eruit komt. Het ziet er niet echt smakelijk uit, en bovendien tast corrosie de leidingen aan, en kan het lekken veroorzaken. Het spreekt voor zich dat het sanitair en de leidingen in dit geval snel gerenoveerd moet worden.

 

Sanitair uitbreiden

Sanitair wil je niet enkel onderhouden, maar soms ook uitbreiden. Als gevolg van nieuwe en duurzame technieken wil je misschien zelf ook op de kar springen, bijvoorbeeld via waterbesparing. Een goede methode om water te besparen is regenwaterrecuperatie via een regenwaterput. Maar natuurlijk moet deze regenput aangesloten worden op het bestaande sanitaire netwerk.

 

Houd rekening met de omgeving

Vaak zijn waterleidingen aangesloten op de riolering, die in de meeste gevallen gedeeld wordt met de omliggende huizen. Je kunt dus niet zomaar deze riolering afsluiten of verplaatsen zonder dat je eerst de buurtbewoners raadpleegt. Vraag vooraf ook informatie op bij de gemeente met betrekking tot je rechten en plichten!

 

Sanitair renovatie met een renovatiepartner

Sanitair gebruiken we dagelijks. Heb je een sanitair renovatie op het programma staan, dan moet dit dus snel gebeuren, om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Kies daarom voor een renovatiepartner die de werkzaamheden in goede banen leidt en alles nauwgezet opvolgt. Renoffice is een renovatiepartner die deze taak met harte op zich neemt. Samen met de klant bekijken we welke werkzaamheden moeten uitgevoerd worden, en hoe we de hinder zoveel mogelijk kunnen beperken.

We stellen vervolgens een geschikt renovatieteam samen, en zien erop toe dat de vooraf gestelde afspraken en deadline nageleefd worden. Heb je als klant vragen of opmerkingen, dan zijn wij uw contactpersoon. Neem nu al contact met ons op, en bekijk samen met ons hoe we jouw sanitaire installaties een nieuw leven kunnen inblazen!

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.