Renovatie van een hoeve

Renovatie van een hoeve

Oude hoeves zijn uiterst charmant en stralen een gezellige, landelijke sfeer uit. Helaas zijn ze vaak ook sterk verouderd, waardoor een stevige renovatie zich opdringt om de hoeve klaar te maken voor de 21e eeuw. De oppervlakte van de hoeve en het bijbehorende landgoed is in de meeste gevallen vrij uitgebreid, wat vele boeiende mogelijkheden biedt. Wie de renovatie van een hoeve goed aanpakt, kan dan ook genieten van een prachtig eindresultaat.

Bewaar het unieke karakter van de hoeve

Voor een redelijk bedrag kan je vrij eenvoudig een oude hoeve aankopen. Je moet er in dat geval wel rekening mee houden dat je een grote renovatie voor de boeg zal hebben. Afhankelijk van de ouderdom en de staat van de woning zullen er uiteenlopende renovatiewerken uitgevoerd moeten worden om de oude hoeve om te toveren in een woning met alle moderne comfort. Een hoeve is heel charmant en heeft een specifieke stijl. Het is dan ook aan te raden om dit unieke karakter ten minste gedeeltelijk te behouden.

 

Renovatie van een hoeve: een groots project

De renovatie van een hoeve is door de grote oppervlakte en de vaak gebrekkige staat van het gebouw een groot project. Natuurlijk biedt dat ook voordelen… Een hoeve is een zeer veelzijdig gebouw waar je echt alle kanten mee uit kan. Het voordeel van een grote renovatie is dat je alles kan uitvoeren volgens je eigen stijl. Dankzij de grote open ruimtes geniet je bij de renovatie van een hoeve van maximale flexibiliteit en deel je de woning in precies zoals jij het wil.

Een eerste belangrijke stap bij de renovatie van een hoeve is het analyseren van de bestaande situatie. Sommige delen zullen immers niet stevig meer zijn en moeten worden afgebroken. Andere authentieke elementen probeer je uiteraard zo veel mogelijk te bewaren. Verder is een zeer goede planning bij dit soort projecten van het grootste belang. Een renovatiecoördinator zoals Renoffice zorgt voor de analyse, planning en de uitvoering ervan!

Combineer modern en authentiek in je gerenoveerde hoeve

De renovatie van een hoeve vraagt om een specifieke aanpak. Het authentieke karakter en de typische sfeer moeten zeker bewaard blijven. Dat doe je bijvoorbeeld door gebruik te maken van materialen die in het originele ontwerp ook gebruikt werden, zoals bakstenen en houten draagbalken. Je kan de buitenkant van de hoeve stevig aanpakken of ervoor kiezen om te isoleren langs de binnenkant en de oude charme zo veel mogelijk intact te laten.

Wil je je hoeve toch een wat moderner tintje meegeven? Opteer er dan voor om de voorzijde slechts een kleine upgrade te geven, maar de achterzijde volledig te moderniseren door bijvoorbeeld grote glaspartijen te integreren. Ook het behoud van houten steunbalken op zolder oogt zowel authentiek als superhip, zeker in combinatie met een strak en modern interieur en witte wanden. Bestaat je hoeve uit verschillende gebouwen? Sluit ze op elkaar aan door middel van een moderne of zelfs glazen gang. Ook voor wie eenkantoor, praktijk of zaak heeft biedt een hoeve veel mogelijkheden. Je kan je bedrijf vestigen in een apart gebouw dat afgescheiden is van de woongedeelten, zo praktisch!

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.