Primeur: Gyproc platen zorgen voor zuivere binnenlucht!

Primeur: Gyproc platen zorgen voor zuivere binnenlucht!

Ruim drie kwart van onze tijd brengen we binnen vier muren door: Op de werkvloer, thuis, in de winkel en in de fitness, … Helaas is die binnenlucht niet altijd even gezond. Doordat de luchtcirculatie vaak te wensen overlaat, worden we aan flink wat schadelijke stoffen blootgesteld. Daar heeft gipsplatenfabrikant Gyproc gelukkig iets op gevonden. ACTIV air Gyproc platen zijn niet alleen een handig bouw- en renovatiemateriaal maar zuiveren ook de binnenlucht. Lees er hier alles over!

Gyproc platen: flexibiliteit als handelsmerk

Gyproc platen zijn gipsplaten die speciaal ontwikkeld werden voor de binnenbouw. Ze bestaan uit een kern van onbrandbaar gips, omhuld met sterk karton. Het gladde oppervlak vergemakkelijkt de afwerking van Gyproc platen. Ze worden vaak gebruikt als bekledingsmateriaal in scheidingswanden, muurbekledingen en plafonds. Gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit zijn hun grote troeven. Nu komt daar nog een derde bij: luchtzuivering!

 

Hoe Gyproc platen je weer op adem laten komen

Binnenruimtes met weinig luchtcirculatie krijgen vaak af te rekenen met vluchtige organische stoffen (VOS). Die zijn bijvoorbeeld afkomstig van de verwarming, reinigingsmiddelen, sigarettenrook, bouwmaterialen (denk bijvoorbeeld aan lijm en verf), … En hoewel het dus om ‘vluchtige’ stoffen gaat, zijn ze lang niet zo onschuldig. Zo leiden ze onder meer tot ademhalingsproblemen en hoofdpijn. Het motto is duidelijk: beter voorkomen dan genezen.

 ACTIV air Gyproc platen zijn voorzien van een innovatieve technologie die de meest schadelijke en grootste groep van vluchtige organische stoffen, de aldehyden, opneemt en neutraliseert. Die stoffen komen uit materialen en meubilair, textiel, onderhoudsproducten en verbrandingsprocessen. Het hoeft geen betoog dat binnenlucht zonder aldehyden een stuk gezonder is.

 

Hoe is het met jouw woning gesteld?

In scholen is goeie luchtkwaliteit uiteraard een topprioriteit. Kunnen luchtzuiverende Gyproc platen ook daar hun diensten bewijzen?  De basisschool van Kallo (Oost-Vlaanderen) nam alvast de proef op de som. Mét succes: vijf maanden na installatie van de Gyproc platen daalde de aanwezigheid van schadelijke stoffen met maar liefst 72%.

Benieuwd of er ook in jouw woning luchtzuiverende verbeteringen mogelijk zijn? Renoffice brengt raad. Wij bekijken het totaalplaatje, stellen aanpassingen voor en coördineren alles van a tot z. Kortom: de service die je verdient!

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.