Nieuwe ramen: meer comfort !

Nieuwe ramen: meer comfort !

Moet je het thuis nog stellen met enkel glas? Of zijn je raamprofielen oud en versleten? Dan is er geen enkele reden om niet te investeren in nieuwe ramen. Nieuwe ramen zien er niet alleen prachtig uit, het zijn ook uitstekende isolators. Hierdoor geniet je het hele jaar door van aangename en constante temperaturen en valt je energiefactuur een stuk minder duur uit. En er zijn nog andere voordelen. We lijsten ze even voor je op.

Nieuwe ramen: slankere profielen

Almaar minder mensen kopen vandaag nog houten raamprofielen. Wie nieuwe ramen koopt, kiest veeleer voor pvc of aluminium ramen, en dat heeft zo zijn redenen. Aluminium ramen en pvc ramen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en inbraakveilig. Bovendien scoren ze prima op het vlak van isolatie en geven ze je interieur een klassevolle uitstraling.  Van klassiek en rustiek tot strak en modern, je vindt nieuwe ramen uit aluminium of pvc in alle stijlen.

Of je nu voor pvc of voor aluminium kiest, beide materialen staan synoniem met slanke raamprofielen. Die geven de zon vrij spel en staan garant voor een prachtig uitzicht en maximale lichtinval. Ideaal voor wie houdt van lichte en vrolijke leefruimtes. Het prachtige uitzicht op je tuin krijg je er zomaar bij!

 

Isolerende ramen: wat een comfort!

De Vlaamse EPB-regelgeving is behoorlijk streng. Nieuwe ramen (glas en raamprofielen) met een lage U-waarde zijn dan ook een must. De U-waarde drukt uit hoeveel warmte elk uur per vierkante meter en per graad temperatuurverschil er via het raam verloren gaat. Hoe lager de U-waarde, hoe kwalitatiever de isolatie. Een lage U-waarde zorgt voor minder warmteverlies en bijgevolg een lagere energiefactuur. Niet alleen de raamprofielen spelen daarbij een rol. Ook de keuze van het glas is doorslaggevend. Wil je het hele jaar door constante temperaturen? Dan kies je het best voor hoogrendementsbeglazing. Het hogere comfort is meteen voelbaar!

 

Nieuwe ramen duur? Niet dankzij de combipremie

Schrik voor het hoge prijskaartje? Dat is helemaal niet nodig. Ten eerste zorgt de lagere energiefactuur ervoor dat je je investering sowieso terugverdient. En ten tweede is er de financiële tegemoetkoming van de Vlaamse overheid. Wie tegelijk zijn muren isoleert en de ramen vervangt door nieuwe ramen met hoogrendementsglas, maakt aanspraak op een combipremie. Door muren en ramen tegelijk aan te pakken, daalt niet alleen de CO2-uitstoot maar ook de energiefactuur van je woning. De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) rekende uit dat de premie het terugverdieneffect van een gecombineerde investering reduceert tot 13 jaar!

Geef je de installatie van nieuwe ramen liever uit handen? Dan moet je bij een renovatiecoördinator zijn. Wij zoeken voor jou de allerbeste ramen uit die beantwoorden aan je persoonlijke voorkeuren en je budget. Ook andere renovatiewerken coördineren we van A tot Z, zodat jij maar één iets hoeft te doen: genieten!

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.