Krijg meer geld voor je huis dankzij homestaging

Krijg meer geld voor je huis dankzij homestaging

Je hebt je huis te koop staan, maar het lukt je niet goed om het kwijt te raken. Je hebt wel kijkers, maar ze komen na de eerste keer niet meer terug of ze brengen een bod uit dat je veel te laag vindt. Je vraagt je af wat je zou kunnen doen om de kans je huis snel voor een goede prijs te verkopen te vergroten. In dat geval is homestaging misschien iets voor jou.

Wat is homestaging?

Homestaging is een verzameling acties en technieken, die je huis beter en sneller verkoopbaar moeten maken. Het is er op gericht om de kans dat je je huis verkoopt te vergrotende opbrengst te vermeerderen en de snelheid van het proces te verhogen.

Homestaging gaat uit van het principe dat de meeste mensen al in de eerste 90 seconden van hun bezoek aan een huis besluiten het al of niet te kopen. De eerste indruk moet dus perfect zijn!
Homestaging betekent dus het verbeteren van je huis en de uitstraling daarvan en is er op gericht de beleving van de aspirant koper op een hoger niveau te brengen. De koper moet de ruimte hebben om zich voor te kunnen stellen dat hij er woont en hoe hij het gaat invullen en inrichten. Daarom moet het huis een wat neutrale aanblik hebben.

Het gaat daarbij niet om grootscheepse renovaties maar eigenlijk om simpele dingen:

  • Zorg dat je huis schoon en opgeruimd is. Verwijder alle vlekken en zorg dat je huis fris ruikt. Zet boeken in de boekenkast in plaats van in een stapel op tafel en ruim rondslingerende kranten op.
  • Verf de muren en werk alle kleine beschadigingen, die elk huis nou eenmaal heeft als er in gewoond wordt, weg. Gebruik neutrale, lichte en op elkaar afgestemde kleuren, die de indruk van ruimte geven.
  • Haal overbodige meubels weg en maak ruimte.
  • Berg persoonlijke dingen op, zoals foto's, accessoires en dergelijke. Ze verhinderen de koper het idee te krijgen dat hij of zij er zou kunnen wonen - het is immers nog te veel jouw huis!
  • Bekijk of je iets aan de wanddecoraties moet doen. Helemaal lege wanden maken ongezellig, maar al te indringende beelden zijn ook niet goed. Hang eventueel nieuwe, rustige prenten op.
  • Plaats lampen in donkere hoeken.

Alles is er op gericht de aspirant-koper zich thuis te laten voelen, en het huis zo ruim mogelijk te laten lijken.

 

Homestaging door Renoffice

Renoffice voorziet voor jou echte experts in homestaging. Onze experts weten waar een mogelijke koper naar kijkt, en optimaliseren je woning op zo'n manier dat je sneller je huis verkocht krijgt, of een beter bod krijgt! Neem contact op via het contactformulier!

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.