Hoogrendementsglas plaatsen: dit zijn de opties!

Hoogrendementsglas plaatsen: dit zijn de opties!

Een op-en-top isolerende woning heeft een spectaculair effect op je levenscomfort. Je geniet het hele jaar door van comfortabele temperaturen én je energiefactuur daalt gevoelig. Bovendien gaat woningisolatie gepaard met heel wat energiepremies. Alle redenen dus om vandaag nog te beginnen met isolerende maatregelen. Te beginnen met hoogrendementsglas: ramen en deuren met hoogrendementsglas zijn een must voor een duurzame woning!

Hoogrendementsglas: wat is dat?

In vergelijking met hoogrendementsglas zijn enkel glas of gewoon dubbel glas hopeloos voorbijgestreefd. De cijfers zeggen alles: hoogrendementsglas isoleert maar liefst vijf keer beter dan enkel glas en zo’n drie keer beter dan gewoon dubbel glas. De voordelen voor je energiefactuur zijn dan ook navenant. Je ramen krijgen ook minder af te rekenen met condensatie en de koude glaswand is definitief verleden tijd.

Het verschil tussen gewoon dubbel glas en hoogrendementsglas lijkt op het eerste gezicht niet bijzonder groot. Beiden bestaan uit twee dunne glasbladen met daartussen een spouw. De grote innovatie zit ‘m in de spouw. Terwijl die bij gewoon dubbel glas gevuld is met lucht, doet hoogrendementsglas een beroep op edelgas.

 

Drievoudige beglazing voor topprestaties

Is alleen het beste goed genoeg? Dan is drievoudige beglazing zeker iets voor jou. Met een Ug-waarde van amper 0.5 is dit de koning van het isolatieglas. Drievoudige beglazing wordt vooral geplaatst in passiefhuizen of lage-energiewoningen.

 

Een totaalaanpak is noodzakelijk

Goed isolerende ramen en deuren houden niet op bij de beglazing. Kwalitatieve profielen zijn minstens even belangrijk. Daarbij heb je de keuze uit hout, pvc of aluminium. Pvc heeft de jongste jaren een steile opmars gemaakt, omdat het uitstekend isoleert en tegelijk een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt. En last but not least: muurisolatie is minstens even belangrijk om op elk moment stabiele temperaturen te garanderen.

 

Lang leve de premies

Hoogrendementsglas is niet goedkoop. Maar tegenover de hoge aankoopprijs staan natuurlijk de geslonken energiefactuur en de premies. Wie in 2014 enkele of gewone dubbele beglazing vervangt door beglazing met een U-waarde van maximaal 0,8 W/(m2.K), krijgt van de netbeheerder een premie van 15 euro per vierkante meter. En wie tegelijk investeert in muurisolatie, maakt aanspraak op de combipremie !

Wil je weten welke andere maatregelen je kunt nemen om je woning te isoleren. Of besteed je het liever uit? Vraag dan advies aan ons. Wij helpen je met de realisatie van je droomproject!

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.