Home staging: pimp je woning

Home staging: pimp je woning

Wanneer iemand een woning binnenstapt, weet die persoon binnen de minuut of het pand hem aanstaat. Volgens studies is vastgoedverkoop in 90% van de gevallen liefde op het eerste gezicht. Het is dus van groot belang om je huis vanaf het prille begin in de smaak te doen vallen. Dankzij home staging zet je de pluspunten van je woning in de verf en creëer je een ‘wauw-gevoel’ bij de kandidaat-kopers. Niet alleen wordt de kans op een verkoop groter, ook de waarde van je huis gaat de hoogte in.

Woning verkopen aan een hogere prijs

Uit statistieken blijkt dat home staging ervoor zorgt dat je woning twee keer sneller wordt verkocht en de prijs met zo’n 10% stijgt. Het is een fenomeen dat uit de Verenigde Staten kwam overgewaaid, maar al enige tijd ook in België is ingeburgerd. Er wordt niets aan het toeval overgelaten om de kandidaat-koper zich thuis te laten voelen. Een vastgoedstylist zal je aanraden om je woning zo neutraal mogelijk in te richten. Zo vermijd je dat de stijl van je huis de kandidaat-koper niet bevalt en hij daarop afknapt.

 

Home staging: kleine of grote ingrepen?

Vastgoedstyling (of home styling) is een begrip dat vele ladingen dekt. Je kan het discreet houden en bijvoorbeeld je muren een nieuw likje verf geven of je interieur herschikken. Home staging gaat ook over het creëren van een bepaalde sfeer. En daar hoort de juiste verlichting, geur, sfeer, … bij. Maar evengoed kan je het groter aanpakken en je woning grondig renoveren. In het laatste geval zullen de werkzaamheden meer tijd in beslag nemen en moet je dat incalculeren als je het tijdsschema opstelt.

Home staging is een rendabele investering

Home staging vereist een (soms aanzienlijke) investering op korte termijn, maar die betaalt zich dubbel en dik terug. Dankzij home staging verkrijg je immers een snelle verkoop tegen een optimale prijs. De meerwaarde bedraagt doorgaans tussen 5 en 15 procent. De vergoeding die je betaalt, hangt af van de omvang van de uitgevoerde werkzaamheden.

 

Renoffice: renovatie van a tot z

Ben je van plan om je woning te verkopen en wil je je deze onder handen nemen? Dan is Renoffice je ideale partner voor een kwalitatieve home staging. Wij verzorgen je renovatie vanaf het begin tot het eind en nemen de volledige coördinatie van de werkzaamheden voor onze rekening. Zo wordt je huis een thuis voor potentiële kopers! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.