Hoe pak ik de renovatie van een stadswoning aan?

Hoe pak ik de renovatie van een stadswoning aan?

Als je een stadswoning op een slimme manier renoveert, levert dat meestal een pareltje op. De combinatie van authenticiteit en comfort spreekt tot de verbeelding en is een grote troef in een stadsomgeving. Wil je de renovatie van een stadswoning goed aanpakken, dan zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. We lijsten ze even voor je op

Renovatie van een stadswoning begint met isoleren

Stadswoningen zijn vaak oudere woningen met flink wat jaren op de teller. Perfect voor wie houdt van huizen met karakter en authenticiteit. Helaas zijn deze woningen, zeker in oude stadsbuurten, in de meeste gevallen ook slecht geïsoleerd.

De overgrote meerderheid van de stadswoningen zijn rijwoningen, wat betekent dat het warmteverlies via de zijmuren over het algemeen nul is. De thermische verliezen zijn veeleer te wijten aan de slechte isolatie van het dak en van de voor- en achtergevel. Investeringen in dakisolatie en gevelrenovatie zullen je energiefactuur gevoelig doen dalen en de verschillende leefruimtes nog een stuk aangenamer maken. Tip: bij het isoleren van je woning maak je aanspraak op verschillende premies. Ontdek hier alvast de energiepremies 2014.

 

Hou rekening met de stedenbouwkundige voorschriften

Bij de renovatie van een woning kan je niet zomaar wat doen. Belangrijk is dat de aanpassingen in overeenstemming zijn met de stedenbouwkundige voorschriften en dat je de nodige vergunningen op zak hebt. In historische stadskernen zijn de normen over het algemeen heel strak vastgelegd. Ga je dus grondig informeren. Bij twijfel loont het de moeite om een renovatiecoördinator in te schakelen. Die zal erover waken dat je renovatie altijd in lijn is met de wetgeving. Maak je je zorgen om het budget? Geen nood, in veel steden kan je een premie voor gevelrenovatie aanvragen!

 

 

Tover de ouderwetse inrichting om tot een design interieur!

Niet alleen de renovatie aan de buitenkant van je woning is belangrijk, ook een opgeknapt interieur zal het wooncomfort sterk verbeteren. Meer lichtinval en een andere indeling van de ruimtes kunnen wonderen doen. Inspiratie nodig? Bij Renoffice overlopen we samen wat mogelijk is, zodat je woning binnenkort nóg meer klasse uitstraalt!

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.