Hoe je keuken goedkoop renoveren?

Hoe je keuken goedkoop renoveren?

Een nieuwe keuken is een grote investering en dan moet je ze nog laten installeren. Op langere termijn realiseert ze nauwelijks een meerwaarde op je huis. Veel mensen die een huis kopen, breken ze namelijk meteen weer uit.

Is je budget beperkt? Dan kies je beter voor een keukenrenovatie. Het grote voordeel aan renoveren is dat je zo ver kunt gaan als je zelf wilt. Veel hangt natuurlijk af van de keuze van de materialen, en bij kleine aanpassingen hoort een kleine investering. Hoe laat je je keuken goedkoop renoveren?

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen

5 tips om je keuken goedkoop te renoveren

Voor een optimaal resultaat kies je natuurlijk voor de totaalaanpak, zodat je keuken een eigen stijl en concept heeft. Maar soms zit je met een beperkt budget en spreid je liever de kosten. Daarom dus … 5 kleine ingrepen met een maximale impact.

1. Likje verf

Geef je keuken een nieuw kleurtje en bezorg ze op die manier een heel nieuw uitzicht. Hou wel rekening met de afwerking. Tip: schakel een professional in voor een optimale afwerking tot in de kleinste hoekjes.

Tip: Gebruik lichte kleuren om de illusie van ruimte te wekken.

2. Keukenkastjes en -deurtjes

Vervang je keukenkastjes of -deurtjes of alleen de handgrepen om je keuken herop te waarderen. Het effect is maximaal en de investering heel beperkt.

Optie 2: schilderen. Kies een vakman. Die begint met een grondige onderhoudsbeurt en zorgt daarna voor een nieuwe afwerking met een verflaag of door ze egaal te spuiten. Er zijn veel mogelijkheden en het resultaat is altijd verbluffend. Tenminste als een passende primer gebruikt wordt, want materialen verschillen.

3. Keukenwerkblad

Een nieuw keukenwerkblad maakt een wereld van verschil, maar informeer je eerst grondig. Er bestaan heel wat mogelijkheden, maar ze zijn niet allemaal even geschikt voor jouw keuken. Los daarvan kies je best een uitvoering die past bij je keuken. Schakel ook een goede vakman in die alles tot op de millimeter afmeet en het nodige advies geeft over materialen.

4. Achterwand

De achterwand van je keuken bepaalt voor een groot stuk hoe ze eruit ziet. Bij oudere keukens gaat het meestal om betegeling. Je kunt ze vervangen of in een ander kleurtje steken. Vooral dat laatste is een kleine ingreep die met de juiste uitvoering en afwerking een heel nieuwe look creëert.

5. Kranen vervangen

Het betere loodgieterswerk. Koppel het functionele aan het esthetische en laat een nieuwe kraan installeren. Een relatief beperkte ingreep die het uitzicht verandert en het comfort verhoogt.

 

Meer redenen om je oude keuken te renoveren?

Renoveren is vaak goedkoper dan een nieuwe keuken plaatsen, maar er is nog een reden waarom je beter voor renovatie kiest. Je koopt of erft bijvoorbeeld een oud huis met een zekere traditie. Als de muren konden spreken, vertelden ze een levensverhaal. En als je keuken een projector had, toonde ze een film. Misschien wel die van je grootouders.

Kortom, uitbreken en vervangen door een nieuwe exemplaar zou doodzonde zijn. Of een beetje pijnlijk. In dat geval kun je een grondige renovatie overwegen, al kunnen de kosten wel eens oplopen bij antieke keukens.

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen

 

Renoffice: grondige keukenrenovatie van a tot z

Zit je met een defect of schimmel in je keuken, dan verlang je natuurlijk een snelle oplossing. Maar meestal gaat het om een budgettaire kwestie. Tip: spaar nog wat om meteen je hele keuken te renoveren. Een grondige aanpak garandeert een optimaal eindresultaat. Wij leggen een nieuwe vloer, vervangen de elektriciteit, …

Je keuken uitbreiden? Ook dan vertrouw je best op een ervaren renovatieteam met een brede expertise op het gebied van keukens. Wij bereiden de verbouwing van jouw keuken tot in de puntjes voor en geven jouw een allesomvattend plan.

 

Je keuken goedkoop laten renoveren?

Je beslist uiteindelijk zelf hoeveel je investeert in de renovatie van je keuken. Hou daarbij rekening met twee variabelen: de gebruikte materialen en de arbeidsuren.

Vraag gerust persoonlijk advies over de renovatie van je keuken. Onze adviseur komt graag bij je langs om de mogelijkheden te bekijken en eventueel alles al op te meten. Op naar een heel nieuwe keuken …

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.