Gevelrenovatie: je woning in een nieuw jasje

Gevelrenovatie: je woning in een nieuw jasje

Je gevel renoveren? Prima idee, want je huis krijgt meteen een heel nieuwe look en ziet er als nieuw uit. Met de nieuwste technieken blijft je woning voortaan ook beter beschermd tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht en koude. En natuurlijk stijgt ze ook in waarde, mooi meegenomen als je ze ooit zou verkopen.

Maar hoe verloopt die gevelrenovatie meestal in de praktijk? Welke keuzes maak je precies? En waarmee hou je best rekening zodat alles volgens plan verloopt? Enkele tips voor een geslaagde gevelrenovatie.

Neem nu vrijblijvend contact op

Gevelrenovatie is een begrip dat vele ladingen dekt. Soms gaat het om ingrijpende werkzaamheden die weken duren, soms gaat het gewoon om een onderhoudsbeurt. We zetten de verschillende aandachtspunten even op een rijtje.

Scheuren in de muur aanpakken

Een grondige gevelrenovatie dringt zich op wanneer er scheuren in de muren zitten. Dat is niet alleen nefast voor de kwaliteit van je woning, maar vertroebelt ook het uitzicht. Doorgaans is het een signaal dat er iets mis is met de constructie en moet je dringend ingrijpen. De oorzaak van een scheur achterhalen is niet evident. Des te meer wanneer het aan de fundering ligt.

Heb je een kleine scheur? Dan kan die meestal eenvoudig dichtgesmeerd worden. Is de scheur groter, dan pak je best de draagkracht van de fundering aan. En dat is zonder enige twijfel specialistenwerk.

Gevelrenovatie: nieuw voegwerk

Nieuw voegwerk geeft je gevel een totaal nieuwe look en maakt dikwijls deel uit van een gevelrenovatie. Je huis zal er weer als nieuw uitzien, vooral als je het combineert met een gevelreiniging. Belangrijk is de kwaliteit van het voegsel. Die zorgt ervoor dat het nieuwe voegwerk lang meegaat en dat het voegwerk ook beantwoordt aan je wensen. Je doet er goed aan om een monster of stukje voegwerk op te vragen zodat je een duidelijk idee krijgt van hoe het resultaat er zal uitzien.

Als je gaat schilderen zorg je natuurlijk eerst voor een stofvrije en egale muur, bij een gevelrenovatie garandeer je een vlakke grondlaag. Alle loszittende of poreuze delen worden uitgeslepen. Oude voegen verwijder is dus essentieel.

Gevel reinigen: tips

De graad van vervuiling verschilt van woning tot woning en vraagt om een aangepaste techniek. In het beste geval volstaat de zachte aanpak, bijv. water onder hoge druk. Bij ernstige vervuiling of mossen en algen kiest je renovatiecoördinator voor de harde aanpak: bijv. zandstralen of luchtgommen.

Een gevel reinigen is dus meer dan de hogedrukreiniger van stal halen en daarmee de muur bewerken. Je gaat best omzichtig te werk om je gevel niet te beschadigen. Maar bij een goede uitvoering straalt je gevel weer als vanouds.

Tips gevelrenovatie

  1. Denk aan de basis

Zorg voor een goede ondergrond, want anders mag je veel te vroeg herbeginnen. Desnoods laat je de oude laag afbranden of chemisch verwijderen. Oplapwerk resulteert altijd in extra werk en is een korte termijnoplossing. Onder andere daarom besteed je een gevelrenovatie altijd uit aan een ervaren expert.

  1. Kies voor kwaliteit

Denk op lange termijn en kies voor kwaliteit, anders sta je over vijf jaar misschien voor dezelfde kost en uiteindelijk betaal je (veel) meer aan het eind van de rit voor een minderwaardig eindresultaat. Aan de goedkopere oplossingen heb je trouwens ook meer onderhoud. Een goed gevenrenovatiebedrijf gaat nauwkeurig te werk en bezorgt je een gedetailleerde offerte en voldoende garantie.

  1. Kies de juiste techniek

Opgelet, een ervaren renovatiespecialist kijkt eerst goed naar je gevel om de juiste strategie te bepalen. Grijpt hij meteen naar de hogedrukreiniger? Trek aan de noodrem en vraag hem of het veilig is. Een hogedrukreiniger spuit namelijk meteen alle losse voegen weg en is ongeschikt voor blauwe steen, beton en zink.

Een renovatiefirma gebruikt ook altijd ademende verf, zodat het vocht uit je muren kan ontsnappen. Anders gaat de verf na verloop van tijd schilferen.

Gevelrenovatie is specialistenwerk

Ben je op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf om je gevelrenovatie in goede banen te leiden? Dan ben je bij Renoffice aan het juiste adres. Wij bezorgen jou eerst een nauwkeurige offerte op basis van een grondige diagnose.

 

Wij zijn thuis in alle soorten gevelrenovatie en streven naar een lange termijnoplossing. Bekijk gerust enkele van onze realisaties. Meer gevelrenovatie tips? Neem meteen contact op voor gratis advies. Wij vertellen je ook of je een bouwvergunning moet aanvragen of in aanmerking komt voor een premie van de overheid.

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.
Wij bellen je alleen op om je vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit je buurt neemt contact met je op.

Je krijgt snel een verblijvend voorstel.